Korta tankar om avgörandet

Vi är framme vid avgörandet. Eller, i toppen av både damallsvenskan och elitettan är det ju redan avgjort.

Det är som bekant i botten som det är ödets dagar för tre klubbar. Jag har redan gått igenom förutsättningarna i ett tidigare inlägg. Så mycket mer än det jag skrev där har jag inte att tillägga.

Jag kommer att sitta och kura under en filt på Valhalla och följa morgondagens drama på distans. I morgon avgörs det även vilka av Sundsvall och QBIK som hänger kvar i elitettan. Dessutom får vi veta vilka som tar hem guldet i Norge. Tipsen där är att Sundsvall hänger kvar och att LSK vinner igen.

I övrigt i helgen är det premiär i Australiens W-league, en serie som lockat rätt många amerikanska toppspelare, och känns intressant. Veckans mest spännande match i Tyskland är redan spelad, där vann Turbine Potsdam överraskande borta mot Wolfsburg med 1–0.

Det är tydligt att Potsdam fått ett uppsving under nye tränaren Matthias Rudolph och så här långt ser det ut som att man kanske kommer att kunna vara med och slåss om ligaguldet hela vägen i år. Kul. Det är för övrigt just Potsdam mot Jena som visas på DFB-tv den här helgen. Avsparkstiden 14.00 i morgon är ju dock inte optimal för att locka svenska tittare.

I Wolfsburg är tyvärr nyckelspelaren Caroline Graham Hansen återigen knäskadad. Sannolikt är det färdigspelat i år för norskan. Samma sak gäller Bayern Münchens Melanie Leupolz som också har skadat ett knä. Bayern har för övrigt en lång lista över långtidsskadade spelare. Sedan tidigare fanns Sarah Romert, Vanessa Bürki, Lena Lotzen och Mana Iwabuchi uppsatta där.

2 thoughts on “Korta tankar om avgörandet

  1. Tragiskt att man så hänsynslös driver på de unga tjejer! Caroline G-H säkert älskar mest av allt spela fotboll och kastade sig i någonting hon själv kunde inte hantera om.
    Detta ”fotboll” känns fel helt enkelt
    Hennes norska kompis, å andra sidan, söker mer ”krav” på de tjejer, utöver det sociala..undrar om hon själv vet hur tjejerna funderar och agerar ute på plan? Eller adrenalinet och saltvatten gör sitt….så man kräver detta av andra. Hon borde vara medveten om sina begränsningar och tacksam för dagen som kommer..

  2. Snöoväder i mellansverige och regn och blåst i södra Sverige. Tycker inte viktiga matcher skall avgöras under sådana omständigheter. Det kunde varit i toppen också som det skulle avgöras. Jag förorda att damallsvenskan skulle spela höst – vår. Men det är väl bara jag som tycker det. Man kunde ta ett provår och utvärdera hur det utfall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.