Kina menar allvar


I förra inlägget skrev jag om att den kinesiska ligan snabbt flyttar fram sina positioner.

Och den gör det verkligen snabbt. Dagens stora damfotbollsnyhet är nämligen att Changchun köper loss Cristiane från PSG.

Vi får nog passa på att njuta av Marta i Rosengård för det lär tyvärr inte krylla av utländska världsstjärnor i damallsvenskan i framtiden.

I dag har Melbourne City FC blivit australiska mästarinnor för andra året i rad. Inför 4590 åskådare besegrade man Perth med 2-0 i finalen.

Jessica Fishlock visade återigen att hon är en av världens allra bästa spelare. Hon avgjorde ju semifinalen förra helgen. I dag visade hon vägen med sitt 1-0-mål.

I dag har även Nilla Fischer visat fin form. Hon gjorde båda målen när Wolfsburg gick från underläge till 2-1-seger mot Jena när Frauen-Bundesliga tjuvstartade.

Däremot blev det inga svenskmål i Frankrike, där alla tre topplagen vann i dag.

2 tankar på “Kina menar allvar

  1. Bara en detalj och jag vet inte hur långt Cristianes kontrakt med PSG är, men uppgiften i den länkade artikeln att flytten inte är förrän i juni, får mig att tro att det snarare handlar om en bosman-flytt än att Changchun Zhuoyue köper loss henne.

    Annars hade jag börjat få intrycket att det inte längre är så mycket lön som arbetsförhållanden som lockat spelare den senaste tiden – bra arenor, bra träningsanläggningar, bra försett med tränare med möjlighet till individuellt anpassad träning, ordentligt med medicinsk personal osv. Vet väldigt lite om Kina, men på herrsidan verkar de inte ha imponerat när det gäller den delen.

    De löner som det har ryktats om för den handfull spelare som varit aktuella nu är å andra sidan så höga att de kan vara livsförändrande. Det måste ju vara mycket attraktivt för en del spelare.

    • Hade missat din kommentar, den hade hamnat bland skräpposterna. Men du har rätt i att jag hade läst slarvigt, Cristiane lämnar inte PSG förrän till sommaren, månadsskiftet juni/juli enligt AP.

      Så länge lönenivåerna ligger på ungefär samma nivå är säkert arbetsförhållanden/träningsmiljö en väldigt viktig faktor. Men precis som du skriver, när man kan bygga en framtida förmögenhet kan nog spelarna tänka sig att bortse från lite brister i arbetsmiljö under någon eller några säsonger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.