Lyon visade sin klass

Efter första kvartsfinalerna i Champions League är det fördel Lyon, Manchester City, Bayern München och Barcelona.

Lyon, City och Barca vann dessutom på bortaplan, vilket ger goda chanser till avancemang.

För svensk del var det kul att trion Kosovare Asllani, Caroline Seger och Nilla Fischer fick chansen från start i sina respektive klubbar. För Asllani och Seger ser det ut att bli möte i semifinalen efter att City vunnit med 1–0 i Hjörring och Lyon med 2–0 i Wolfsburg.

Fridolina Rolfö stod utanför Bayerns matchtrupp vid 1–0-segern mot PSG, men hon fastnade på bild…

Jag hann bara kasta sporadiska blickar på den andra halvleken i toppmötet. Men matchen är inspelad, och förhoppningsvis kommer jag kunna njuta av den inom kort.

5 tankar på “Lyon visade sin klass

 1. Ha,ha,ha..europas ”bästa damspelare” Ada H bänkad…möjligt bara i damfotboll!
  Jo Johan, har du något att tillägga angående detta, något teori eller förklaring..jag är idel öra

  • När alla de tre som spelarna själva röstade fram som världens bästa forwards spelar i samma klubb kan sådant hända. Jag står 100 procent för att jag tycker att Ada Stolsmo Hegerberg var värd priset för 2015/16. Men som många andra unga spelare är det lätt att få en svacka när man gjort en supersäsong. Hegerberg har inte vräkt in lika många mål den här vintern som hon gjorde förra, och hon får därmed svårt att försvara sin titel. Men hon är fortfarande en lysande spelare.

   Och som sagt, det är ju inga dussinlirare hon konkurrerar med. Både Eugenie Le Sommer och Alex Morgan har jag rankat som bäst i världen under perioder de senaste åren. Hegerberg har ”bara” varit bäst i Europa.

 2. Jag ifrågasätter inte Ada H kvaliteter, tvärtemot. Desto mer konstigt blev det att hon förpassades till bänken. Tror att damfotboll, europeiskt då, har väldigt svårt att belysa ”stjärnor”, att låta de kliva fram, om de inte kommer från USA, då är de det per automatik eller ofta har man skrivet det i kontrakten, typ antal minuter/ match de ska spela i…….här snackar vi ju om europas bästa spelaren, det största individuella priset, som bänkades i en CL1/4 final! Tål damfotboll, som den ser ut idag, starka och fotbollskunniga individualister? Finns sådana överhuvudtaget? Hur kommer man nå flera intresserade för damfotboll utan en ”Marta” på plan? Folk vill ju se lirare, de drar ju på intresse, eller..
  Många frågor kan man ju dra ur en svensk perspektiv; hur tjejerna inom ett lag skulle accepterat en överlägsen fotbolls individ och hur påverkas spelet och framförallt krav/ansvar man har som lag? Har man skrotat jantelagen i svensk damfotboll eller tvärtom är den starkare än någonsin..du vet denna oskrivna regel att du ”får inte sticka ut” och som för det mesta leder till sämre fotboll..en jävla gegga, tycker jag
  Det som hänt med Ada H är helt otänkbar i herrfotboll; jodu Messi, vi ska ”villa” dig nästa match, det är ju bara semifinal i CL, lol
  Inte att killar är ”normen” däremot intresse de skappar och spel de spelar om vi är överens om att det handlar om samma spel.

 3. Tror du skulle gilla årets LFC axel, ett lag där individerna verkligen tillåts glänsa och där man inte är främmande att tänka om för att få ut max ur varje spelare. Vi var nog många bland supportrarna som ställde oss tvekande till värvningarna av ”humörspelarna” Hurtig och Banusic men hittills har de producerat både mål och fint spel på ett sätt som gör att man knappt saknar de offensiva stjärnor som lämnade inför säsongsstarten. Det är tydligt att med lite fria tyglar kan man få en del spelare att höja sig rejält och känslan är att Martin Sjögren visste exakt vad han gjorde när han låg på för att just dessa två spelare skulle värvas.

  I dagsläget med tveksam form på både Blackstenius och halvskadade Rolfö skulle jag säga att LFC:s svenska anfallsduo är med och konkurrerar om platser i EM-laget. Nu tror jag tyvärr att Hurtig är den ende med chans p g a att Sundhage har lite för mycket av Viktor Erikssons tänk i sitt Landslag och där finns det som bekant mycket litet utrymme för individer att glänsa vilket passar en spelare som Banusic mycket illa. Väldigt synd skulle jag säga då Banusic har lite av den x-faktor som i dagsläget saknas i Damlandslaget där motståndarna vet exakt hur vi vill spela.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.