Ett vansinnigt onödigt baklängesmål

I kväll hade jag gärna anslutit till de 5037 på Malmö IP, men det fick bli jobb på basket, en riktigt jämn och spännande SM-kvartsfinal i Kinnahallen i stället.

Därifrån hade jag inte mycket koll på vad som hände i Malmö, det enda jag sett från matchen är några artiklar samt det här klippet med höjdpunkter:

Vad jag förstått har årets hemmakvartsfinal väldigt mycket gemensamt med fjolårets. Då åkte Rosengård på en skada på en nyckelspelare, Erin McLeod. I år var det Lotta Schelin som tvingades av. Schelin drog baklåret, något som brukar innebära tre–åtta veckors frånvaro beroende på hur illa det är. EM bör alltså inte vara i fara, däremot borde nästa veckas retur vara körd. Och det är ett tungt bakslag för Malmöklubben.

Förra året bjöd dessutom Rosengård på ett onödigt baklängesmål när Lina Nilsson tog med hands i eget straffområde. I år bjöd man ännu värre när Emma Berglund drällde med bollen framför eget mål.

Förra året lyckades dock Rosengård resa sig från 1–0-förlust på hemmaplan och ta kvartsfinalen till förlängning och straffar. Och faktum är ju, skall man förlora på hemmaplan i europeiska cupspel är 1–0 bästa resultatet.

2 tankar på “Ett vansinnigt onödigt baklängesmål

  1. Det var tråkigt att Rosengård släppte in ett billigt mål och förlorade den viktiga hemmamatchen.
    Men det var supertrist att se Barcelona dominera spelet fullständigt i första halvlek. Barca visade upp en teknik, rörelse och ett passningsspel (one touch) som bara att fåtal kunde mäta sig med i FCR.
    Vart är svensk fotboll på väg?

    • Pja, svensk fotboll? Marta, Riley, Masar, Martens, Asante, Landeka, Pedersen, Troelsgard…… och dansk tränare. Kanske lika bra att fråga vart Rosengård är på väg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.