”Herrarna hade bokat Brogårdsvallen för en kubbturnering”

I går vann Holmalunds IF mot Mallbacken med 2–1 i elitettan. Matchen spelades på vackra Mjörnvallen istället för på Holmalunds ordinarie hemmaplan, Brogårdsvallen.

I en artikel i Alingsås Tidning berättar Holmalundsspelaren Ronia Gustafsson om varför man flyttat matchen:

”Herrarna hade bokat Brogårdsvallen för en kubbturnering. Men den ställdes in på grund av för får anmälda lag. ”

Ja, vad säger man?

Klart är att man börjar förstå varför damfotbollen kommer att bryta sig ur Holmalunds IF och skapa en egen förening till nästa år.

I övrigt i elitettan bröts i går Assis 1,75 år och 34 matcher långa svit utan förluster i seriespel. Kungsbacka vann med 3–0 på Billerud Kornäs Arena och såg till att spetsa till striden kring det damallsvenska strecket rejält.

3 tankar på “”Herrarna hade bokat Brogårdsvallen för en kubbturnering”

 1. Precis – vad säger man – och kvinna?

  Jo, till exempel att medlemmar i Holmalunds IF bör rösta bort sittande styrelse vid första bästa tillfälle. Om inte alla i styrelsen är helt avskärmade från samhället borde åtminstone någon höjt rösten och sagt ifrån. Tyvärr är ”holmalundsstyrelser” kanske inte så ovanliga som många hoppas. För något år sedan när Glanshammars (systrarna Hammarströms gamla klubb) damlag gick upp en division la man ner damlaget, bara för att ta ytterligare ett exempel. Kanske passande att citera Sjögran när något är riktigt dåligt: Piss!

  Varför är de flesta ledare inom damidrott fortfarande män? Step up ladies!

  I din korta artikel fick du också med ett intressant sportsligt resultat – nu gläntar ASSI på dörren till Kalmar och kanske ytterligare något lag bakom….

 2. Skulle inte förvåna om (främst) Skånelagen i Damallsvenskan håller tummarna i tysthet för att Assi missar avancemanget till högsta serien. Det suckas redan på sina håll, har vi hört, när det är aktuellt att ta sig upp till Norrbotten för att möta Piteå IF – och Kalix ligger ännu närmare polcirkeln…

  Å andra sidan borde reslusten vara minimal i Assi med tanke på att laget under en allsvensk säsong måste göra tio dryga resor till södra delen av landet, Piteå kan räknas bort eftersom det då handlar om ett norrbottniskt derby. Fast spelarna är nog vana vid långfärder efter allt farande och flygande i Elitettan. Ja, Sverige är ett avlångt land!

 3. Kan du inte skriva ett längre inlägg med bakgrunden till matchflytten och även få med orsakerna till den stora konflikten i föreningen? Det här blev lite väl kortfattat, tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.