Där sprack det tipset…

Det enda man kan vara säker på när man sätter ihop ett tips är att man inte kommer att få rätt. Men att mitt tips från Den stora EM-guiden skulle rasa ihop redan i första matchen hade jag väl inte tänkt…

Jag trodde att Nederländerna skulle vara lite nervösa och tagna av att spela på hemmaplan, som Sverige var 2013. Men någon nervositet märktes inte, tvärtom var hemmalaget imponerande bra, och 1–0-segern mot Norge var i underkant.

Utöver de båda målvakterna Sari van Veenendaal och Ingrid Hjelmseth, som båda var väldigt bra, tycker jag att Frankfurtmittfältaren Jackie Groenen gjorde en kanonmatch. Det var tydligt att norskorna var rädda för den före detta Lilleströmsmittfältaren Sherida Spitse, vilket skapade ytor för Groenen. De ytorna utnyttjade hon utmärkt. Känslan från den här premiären är att Nederländerna kan ha något riktigt stort på gång.

3 tankar på “Där sprack det tipset…

  1. Nu låter det som efterklokhet men jag har hela tidrn tänkt att Holland skulle stärkas av hemmaplansfördel. Om deras avslut varit mer precisa hade Holland vunnit med 4-0 eller 5-0.

    • Får man vara en smula raljant så må det påpekas att Holland inte är med i detta EM, vilket däremot Nederländerna är. 🙂 Annars var hemmanationen utan minsta tvivel bäst på plan idag! Tror dock att Martin Sjögrens Norge kommer så sakteliga, bara det inte går f ö r sakta. Favoriten som tar hem denna grupp är – med hemmaplansfördel eller ej – Nederländerna, följt av Danmark eller Norge.

  2. Fortsätter Nederländernas spelare visa samma galna inställning som Van de Sanden gjorde (så rättvist att just hon gjorde målet) kommer de bli oerhört svårslagna. Häftigt att se hur de växte av hemmafördelen istället för att bli nervösa som Sverige var under hemma-EM 2013. Samtidigt ska sägas att Norge var riktigt svaga och såg tunga ut i benen så man ska nog inte dra för stora växlar av segern ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.