En glödhet damfotbollshelg väntar

Fredag har just blivit lördag och vi är inne i en otroligt intressant helg i svensk klubbfotboll. Det återstår sju omgångar i damallsvenskan efter helgen, så det är väl kanske lite för tidigt att säga att något avgörs nu, men vi kommer i alla fall att få en klar hint om vartåt olika saker lutar.

I dag är det bottenlagen som gör upp i tre inbördes matcher. LB07–Göteborg, Kristianstad–Örebro och Hammarby–Kvarnsveden är tre matcher med otroligt mycket laddning.

Spontant skulle jag säga att Göteborg, Kristianstad och Hammarby är favoriter i sina respektive matcher sett till dagsform. Men med tanke på hur svängig vår högsta serie har varit kan det lite gärna sluta med segrar för de tre andra lagen.

Klart är att Örebro är i stort behov av en seger. Skulle de förlora samtidigt som Göteborg och Kvarnsveden vinner, då är avståndet till fast mark plötsligt hela fem poäng.

I morgon, söndag, väntar sedan tre toppmöten. Fokus kommer förstås att ligga på seriefinalen mellan Rosengård och Linköping, med avspark 16.00 (sänds i SVT1). Även där känns osvuret bäst. I cupfinalen räknade jag till 3–1 i riktigt klara målchanser till Rosengård. Känslan är att det kan bli lika tillknäppt och chansfattigt i söndagens match.

Värt att tänka på är att det vid avspark är klar fördel för Linköping. Laget leder tabellen med fyra poäng, och efter seriefinalen återstår sju omgångar. Jag har svårt att tro att Rosengård kommer att kunna ta in mer än fyra pinnar på de sista sju omgångarna. Alltså får inte Malmölaget förlora.

Men även fyra poäng kan bli svårt att ta in för den skadedrabbade Malmötruppen, så egentligen är seger det enda resultat som Rosengård kan vara helt nöjt med. Det blir för övrigt väldigt intressant att se vilka spelare som är i speldugligt skick i hemmalaget. Rosengård har ju nästan fått använda hela truppen de senaste veckorna.

Bortastarka Linköping har 16 segrar och två kryss på 18 damallsvenska bortamatcher under 2016 och 2017. Klarar sig förlustnollan över morgondagen ser det alltså väldigt bra ut för LFC i guldstriden.

Hos gästerna blir det intressant att se vad Marija Banusic kan göra mot toppmotstånd. Landslagsforwarden är ju faktiskt ett relativt oprövat kort i tuffa matcher mot toppförsvar. Och det hon visade i cupfinalen var direkt svagt, jag gissar att hon är revanschsugen och vill visa bättre kvaliteter den här gången.

I övrigt i morgon är det Eskilstuna–Djurgården och Vittsjö–Piteå. Två spännande matcher i kampen om de två sista medaljerna.

Även i vår näst högsta serie spelas det ett par högintressanta matcher under helgen. Toppmötet Växjö–AIK i dag är ju förstås den allra hetaste. Hur klarar anfallsinriktade Växjö ett defensivt disciplinerat AIK?

På söndag spelas det också en streckmatch i bottenstriden med stor laddning. Då tar Östersund emot Mallbacken i något som närmast känns som en måstematch för hemmalaget.

* Utanför Sveriges gränser är det inte lika hett den här helgen. Den mest intressanta matchen är nog Bayern München–Freiburg i Frauen-Bundsliga. Den har avspark 13.00 i dag och direktsänds på DFB-tv.

I övrigt är det inga glödheta matcher varken i Tyskland eller Frankrike.

Däremot var det en både glödhet och dramatisk match i NWSL häromdagen när Orlando Pride och Seattle Reign, på varsin sida av slutspelsstrecket, gjorde upp i en riktig nyckelmatch.

Vid seger skulle Orlando säkra sin plats bland de fyra. Därför jublades det vilt när Alex Morgan gjorde 1–0 för Pride på övertid. Men innan domaren blåste av matchen lyckades Jess Fishlock kvittera. Wales storstjärna slog till i sin 100:e match i NWSL och räddade kvar Seattle i slutspelsstriden.

Med två omgångar kvar för båda lagen har i och för sig Orlando fem poängs försprång. Men man har svåra matcher kvar, mot ettan North Carolina och tvåan Portland Thorns. Seattle har däremot bottenlaget Washington och sjuan Kansas City kvar. Det kan alltså visa sig att Fishlocks sena kvittering blir otroligt värdefull.

35 tankar på “En glödhet damfotbollshelg väntar

 1. Ja, nu är det dags för de som tippat i både topp- och bottenstriden att börja titta på tipsen. På upptaktsträffen var Rosengård rätt klara favoriter, men då visste ju ingen om de spelarförändringar som sedan skedde. Ingen (?) visste heller om att damallsvenskans starkaste backlinje i Linköping skulle splittras. LFC har ändå fått ihop det bra och gjort kvalitetsvärvningar med framtidsnamn. Jag skulle nog säga att Linköpings backlinje är i alla fall lika stark som Rosengårds, även om Riley sticker ut till Rosengårds fördel. Linköping var under rätt många år ett lag som i princip kunde vinna, men också förlora, mot alla lag i DA. Sedan säg ungefär 2014 har de höjt sin lägstanivå betydligt och är nu tillsammans med Rosengård tveklöst de bästa lagen. United flåsar bakom, men har en bit upp till de två i toppen för att de två ska bli tre, liksom Piteå. För att lag som KGFC och Djurgården ska kunna hota toppen behövs nog fortsatta och kraftfulla satsningar.

  De som tycker det är för mycket Linköping i kommentatorsfält i damfotbollsbloggarna kanske också bör undvika SVT på söndag eftermiddag – först damhockey med LFC mot Djurgården, sedan direkt FCR – LFC. Det måste vara rätt unikt att två lagsporter med lag från samma stad exponeras så koncentrerat. Bra och viktigt för damfotbollen att SVT gör en satsning på DA i höst. Damallsvenskan.tv i all ära, men det är viktigt för damfotbollen att de ”stora elefanterna” är med och dansar. Till sist: jag är inte förvånad om både Schelin och Neto är på planen på söndag – för att vara en match i början på hösten har insatserna sällan varit viktigare eller vinsterna större.

 2. ”Hos gästerna blir det intressant att se vad Marija Banusic kan göra mot toppmotstånd. Landslagsforwarden är ju faktiskt ett relativt oprövat kort i tuffa matcher mot toppförsvar.”——————hade du L.Persson/ P. Sundhage som suppleanter när du sammanställde detta?
  Det du skriver om Banusic är direkt felaktig, medveten ”vinkling” för att du kanske inte gillar Banusic, eller…
  Låt mig då påminna dig med hjälp av din favorit förklaring i snacket ”fotboll”nämligen statistik om några banusicfakta, så häng med Rydén; Banusic har nätat i alla matcher hon spelade mot sitt nuvarande lag, LFC utöver då bara1, och det var en del matcher med Sveriges bästa försvar
  Hon har ”avgjort” fjolårets vinnare i DA med frisparksmålet mot just Rosengård, nätat också mot Wolfsburg i CL..Möjligen inte så kvalificerad motstånd Rydén, eller hur…
  Så det känns rätt elak av dig att belysa en spelare på det sättet samt medvetet missleda dig trogen skara av följare

  • Hemskt vad du högg nu. Det har du aldrig gjort de 50 gånger där jag ifrågasatt exempelvis Lotta Schelins spelsinne eller Olivia Schoughs tajming.

   Av det jag sett av Marija Banusic är hon den svenska spelare som har störst fotbollshjärna, och hon är även sannolikt den bästa avslutaren. Det är helt enkelt en otroligt smart spelare, med enorm potential.

   Men jag sätter stora frågetecken för hennes fysik, och då främst hennes löpstyrka. Hennes bolltalang är alltså enorm, där har hon allt som behövs för att kunna bli en världsstjärna, till och med bäst i världen. Men fotboll är en idrott som bygger på löpning, för att bli en världsstjärna måste du även ha en grym fysik. Banusic måste lägga fysiken till sin talang för att ta steget in i världseliten. Hon måste orka springa i 90 minuter. Stämmer siffrorna på soccerway.com har Banusic bara spelat 21 hela seriematcher på de fem år hon varit på högsta nivån. Det är väldigt långt ifrån någon imponerande siffra.

   Det har inget med elakhet att göra, det är fakta – precis som din målstatistik. Som det är nu är jag övertygad om att Banusic kan göra massor av mål för landslaget mot lag som backar hem och ställer upp sig på egen planhalva. Men det återstår att se om hon gång på gång kan bära ett topplag mot ett annat topplag. På den nivån har hon ju faktiskt inte spelat många matcher ännu.

   • Men Rydén, England vann ju inte EM, du vet, ditt favoritlag, med enorm ”fysik” men med väldigt lite passion för fotboll, varken i herr eller damsammanhanget vinner de aldrig något…någonting att fundera över i din tes, vad är det som de saknar?
    Försök istället vända på steken och kräva av spelare som har god fysik att lära sig lite fotboll, annars framstår du icke trovärdig.
    Sedan att du ”sänker” damfotboll med påstående om vikten hur många antal matcher en spelare kan orka spela även om det handlar om en 17årig tjej talar om din snedvridna kunskaper om människans anatomi.. de tankar har vi ju hört från diverse experter ute i media med mediokra teser om att bl a ”det spelar ju ingen roll hur gammal spelare är 18 eller 30 utan hur mycket orkar han springa” för att bli uttagen i t ex landslag….lol
    Det verkar som att även du tillhör de ”experter” som ser på spelare som maskiner som robotar som ska även agera på det sättet, skrämmande…..istället kolla på skadestatistik och utsikterna, hur många fyller på de krav och hur mycket tid tar det innan man går sönder..dra gärna statistik på det
    Fråga kanske M. Eriksson, blev det introduktion i Chelsea för jobbigt även för henne….
    Sådana tankar Rydén uppmuntrar unga tjejer att ta otillåtna medel, typ astmamedicin för att höja rörelse, vi har ju sett i grannlandet hur gick det, det känns som att det hela var ju statsangelägenhet, missbruk av astmamedicin…helt sjuk.. sedan man lyssnar på överförtjust kommentator om ännu en vinst för tjej, som i målfällan hoppar upp högt i luften med knappast något droppe svett i ansikten medan hennes konkurrenter kastar sig på marken helt slutkörda….
    Nej du den typ av fotboll du vill etablera som modell lever bara här, lyckligtvis..och den typ av spelare är dömd att gå under..

    • Du är rolig du. Det går alldeles utmärkt att jobba på sin fysik utan att använda otillåtna preparat. Det är inte svårt alls. Och det är ju fullständigt självklart att alla tränare och förbundskaptener vill ha spelare som orkar 90 minuter. Man kan ju inte ha elva spelare som man på förhand vet att de kommer att tröttna och behöva bytas ut. Man har ju bara tre byten.

     Jag vet inte var din typ av fotboll lever. Min typ är den som numera spelas på högsta nivån, både bland herrar och damer. Kolla alla världsstjärnor på herrsidan, oavsett ålder. Nämn en spelare som inte är fysiskt topptränad, som inte orkar hålla högt tempo i 90 minuter? Talang kan ta dig en bra bit, men vill du nå den absoluta världstoppen måste du ha bolltalang, speluppfattning – och fysik.

     Och du kan ju inte läsa den här bloggen speciellt noga om du hävdar att jag inte ifrågasätter fysiska spelare med tekniska brister. Jag har exempelvis konstaterat att både Jonna Andersson och Anna Oskarsson behöver jobba mycket på passningsspelet. Andersson fick ganska mycket kritik i våras.

 3. Med all respekt för Bloggaren så är det fullständigt trams att alla tränare och förbundskaptener vill ha spelare som kan löpa konstant i 90 minuter, det dessa vill ha bör rimligtvis vara en grupp spelare med olika egenskaper som tillsammans skapar ett vinnande kollektiv. Att Banusic fått ett rykte om sig att vara ”bekväm” är korrekt men som anfallsspelare är hennes uppgift först och främst att producera mål och det har hon ju trots att hon inte löper konstant gjort bättre än någon annan svensk spelare i år.

  Att kräva att hon ska bära LFC när man möter ett jämnstarkt Rosengård känns också märkligt, alla gånger LFC har vunnit mot Rosengård har det alltid varit genom en kollektiv laginsats och det är därför orimligt att lägga ansvaret på Banusic att lösa upp Rosengårds järnridå framför eget mål. T o m ifjol när vi hade världsstjärnor som Harder i laget var det stenhård defensiv där man neutraliserade Rosengårds offensiva hot som gav utdelning. Ska Banusic kunna bidra i matcherna så krävs det att såväl hon som resten av laget steppar upp för i Cupfinalen var faktiskt samtliga offensiva spelare bedrövliga.

  • Jag har väl inte skrivit att elitspelare behöver löpa konstant i 90 minuter? Jag har skrivit att de behöver orka i 90 minuter med högt tempo. Det är stor skillnad.

   Självklart krävs det att hela laget gör en kanoninsats i toppmatcher. Men forwardar har som uppgift är att se till att laget gör mål. Och jag förväntar mig att forwardar i topplag skall spela bärande roller i avgörande matcher. Gör inte du?

   • Då missuppfattade jag ditt andra svar till axel ovanför. Att man inte kan ha 11 spelare som inte orkar 90 min är självklart men någon enstaka går nog att klämma in om denne har andra kvalitéer som väger över. Göteborg har ju t ex Zamanian som är en av lagets bästa men definitivt inte en 90 minuters spelare och i LFC har man ju även Almqvist som brukar krokna halvvägs in i andra halvlek om det varit en tuff match men trots detta är given från start.Visst hade det varit härligt om alla spelare hade haft Kristine Mindes arbetskapacitet men så är det ju tyvärr inte.

    Att forwards ska vara de som får det att väga över i täta matcher är förstås sant men om inte resten av laget också håller nivå så går det oftast inte. Undantag finns förstås som t ex Pernille Harder som kunde avgöra matcher på egen hand men den nivån tycker jag inte Banusic har även om hon skulle utveckla sin fysik ytterligare.

    • Då är vi överens i grunddiskussionen. Men jag tror faktiskt att Banusic har sådana spetsegenskaper att hon med bättre fysik skulle kunna avgöra matcher på högsta nivå på egen hand.

 4. Harder har avgjort några matcher i DA /med Neto i bakgrunden/ i den tyska ligan osv, men inte toppmatcher på internationell nivå, senast i EM finalen, där hade hon chansen men helt enkelt saknar det lilla extra, i en batalj med ett jämn lag
  Att jämföra Harder med Banusic är som jämförelse mellan Rooney i sina bästa dagar och Neymar; den första arbetar hårt för att ibland glänsa, den andre glänser utan att jobba hårt….
  Det som Banusic kan kommer Harder aldrig i närheten av, det som Harder gör bra kommer Banusic tränas till….

  • Harder är bättre på , driva boll i hög fart, vinna dueller, snabbare på 30 meter, snabbare på 15 meter, har bättre kroppsspråk, bättre målsnitt på elitnivå, bättre assistsnitt på elitnivå, bättre huvudspel, likvärdig speluppfattning, bättre fysik, bättre lön, å säkert några mer egenskaper också !! Din jämförelse neymar/ Rooney/ harder / banusic , axel är bara väldigt väldigt konstig!! Fast du livar upp debatten(:-)

  • Jag gillar verkligen Banusic som spelare och har helt ändrat uppfattning om henne som person (till det bättre då förstås) men du gör dig själv till åtlöje med ditt ständiga nedvärderande av Pernille Harder som ju är en av Europas allra bästa spelare i dagsläget. Hon var också briljant i finalen (och gjorde det klart snyggaste målet) men ett för dagen bättre Nederländerna vann ändå rättvist. Att hon direkt kan gå in i ett tyskt topplag och ta en startplats i mördande konkurrens säger det mesta.

   • Tänker inte gräva mig ner i de anledningar som ligger i ditt behöv att gilla en fotbollsspelare med invandrarbakgrund ”som person”, Jag nöjer mig med att recensera en fotbollsspelare och dess fotbollsegenskaper.
    Precis som var och en av oss gillar på något i en spelare då kan jag, tyvärr, inte hitta det som jag gillar hos Harder. Det enda jag kan komma på är väl ett mål hon gjort som jag tyckte var rätt duktig gjort, ganska oväntat men rätt satsat, annars inte märkvärdig spel alls från henne…
    Hennes energi är motiverande men är inte hela damfotbollen på den nivån där högt tempo betyder allt även om du, som spelare, kan inte göra ett pass på 3m?
    Så, att hon tillhör världens bästa spelare är inte något märkvärdigt, damfotbollen är som de utvecklingsländer, den utvecklas
    Så nu är Martens europas bästa spelare, året innan var Hegerberg världens bästa /l o l/ och vi har ju sett vilken ”talang” visade hon i EM, vad för ”person” hon är då fick vi veta efter EM…lol, nästa tävling kommer säkert ett nytt namn…kanske Harder, då blir hela Norden exalterad..lol

 5. Dagens knall kom i Elitettan. Kalmar – Sundsvall 2-7! Sundsvall laddade på allt de hade och tog, kanske inte sista, men i alla fall näst sista halmstrået. Växjö blev till slut för tunga för AIK, vilket Kalmar bör vara glada för. Nu har ASSI slagläge att överta och återta andraplatsen i tabellen. Raffinerat!

  • Å tränaren gnäller på domarna – i sak kan jag hålla med honom, det är alldeles för ojämn kvalité på domarna i Elitettan. Men det var nog inte därför de förlorade mot ett hett Sundsvall. I matchen mot AIK var de inte heller bra men det var AIK. Laurin har gjort sämre insatser som domare och det var modigt och korrekt att inte blåsa straff i slutet – hon var vaken och blåste för läget innan när Kalmarspelaren tryckte armbågen i ansiktet på AIKs spelare.
   Sen ska han nog vara glad åt att en av hans spelare inte åker på kort för snack – hon har en mundiarré av sälla skådat slag och talar oavbrutet om för domaren vad som händer på planen.
   All heder åt Sundsvall – starkt att vinna på Gröndal!

   • Amanda Fredriksson och Elin Bergkvist avstängda i den viktiga derbymatchen mot Växjö i nästa omgång. Måste till en rejäl uppryckning från IFK Kalmar om inte den damallsvenska platsen ska glida dom ur händerna… Just nu skulle jag ge AIK, Assi och Kalmar samma chans till en damallsvensk plats. Assi har i och för sig kvar att möta omöjliga Växjö men inte förrän i näst sista omgången då Växjö högst sannolikt redan säkrat avancemang, dessutom spelas den match den 6/11 på konstgräs i Kalix…

 6. Maria Banusic har redan efter drygt en halv säsong bjudit på flera minnesvärda saker – spelförståelse och känsla genom att hoppa över bollen (trots att hon kunde gått på avslut själv) som resulterade i att Hurtig gjorde mål eller placeringsförmåga och hårt skott direkt i mål vid frispark. Efter vad hon säger själv är det LFC första klubben där hon känner att hon kommer till sin rätt. Hennes högsta högstanivå kan vi bara spekulera i. Hennes spelstil, t ex ”one-touch” kräver också att medspelarna är med på noterna, vilket inte alltid är fallet. Hon är ju också den spelartypen som kan falla bort ett tag i matcher för att sedan blixtra till – hotet finns alltid när hon är på planen, även om också hon har bättre och sämre dagar.

  I jämförelse med exempelvis Pernille Harder har hon ännu inte visat lika mycket och det är knappast att begära heller med ett relativt fåtal matcher i en klubb som verkligen ger henne chansen och återinträde i landslaget. Vad som är synligt än så länge är Harders repertoar betydligt mer utvecklad – gräva upp bollen på egen planhalva och starta ett vasst anfall, målproduktion över tid, passningsspel, bollkontroll i fart under längre tid, defensivt arbete med att återta bollen med mera. Totalt sett en mer komplett och över större ytor rörlig spelare av vad som visats hittills av Banusic. Samtidigt var det mer av Harders roll i LFC. Banusic har en mer begränsad roll och kanske delvis därför inte samma aktionsradie. Att jämföra Banusic med Harder är kanske litet orättvist mot den förra. Harder hade rätt mycket tid på sig att utvecklas i LFC, men gör man tre mål som 16-åring i sin landslagsdebut finns det kvalitet och väntar man några år extra att ge sig ut till europeiska storklubbar så visar det också på en klok spelare. Tiden talar för Banusic och det vore konstigt om hon redan nått sin fulla potential, men det är Harder som är ”märket” just nu – inte tvärtom.

 7. Ja, jag är tillbaka och har bytt signatur: från Ingmar till ”The Guardian”. Båst att redovisa det så att det inte uppkommer några missförstånd. 🙂

  Rosengård-Linköping (Malmö IP 16:00). Hård press på Rosengård som helst inte bör förlora för att läget ska vara något sånär gynnsamt i resten av serien. De måste helt enkelt ta poäng. Linköping bör helst ta åtminstone en poäng, främst för att bevara det poängövertag man skaffat sig. Båda lagen kommer dock gå för vinst. Linköping kan avgöra Damallsvenskan. Rosengård kan krympa avståndet till ett hanterligt läge. Ska bli intressant att se hur Björkegren tänkt sig att uppgradera offensiven i den sista tredjedelen, som man enligt utsago inte varit helt nöjd med. Några förändringar är utlovade. Känslan är att man väldigt gärna vill skapa fler målschanser och göra mål på Rosengård – naturligtvis. Neto kan var aktuell för spel (svullnaden har gått ner), hon är med i truppen. En viss press också på domarteamet; främst efter förra veckans debakel på Malmö IP där Majgaard rapporterats ha sagt att domaren hade avgjort serien genom att ”döma bort” hemmalaget (som även Seger antydde). Vilket vi i efterhand vet var en fullständigt felaktig reaktion. Jag hoppas verkligen vi slipper se några ”kompensationer” – då det inte finns något att kompensera för (det glädjer mig att Seger har behandlats rättvist av domarna i Damallsvenskan såhär långt).

Det kommer med alla sannolikhet att bli en intensiv batalj. Det är seriefinal och en definitiv höjdpunkt i Damallsvenskan 2017. Det såg ut på ett liknande sätt för snart ett år sedan (när Linköping vann med 1-0 inför över 6.000 åskådare) och LFC-supportrar hoppas givetvis på ett linande scenario, med samma matchutgång. Skillnaden är dock att Linköping nu spelar på bortaplan. Det är också tidigare i seriens spelprogram. Stora delar av startelvorna är utbytta.   Förra årets seriefinal på Linköping Arena var kanske den absolut bästa, gedigna och kompetenta match jag sett i Damallsvenskan någonsin. Jag hoppas på något liknande i eftermiddag.

  Vad gäller starten. Neto saknas oerhört. Och Asllani är helt stillastående, vill inte ha boll, tar inte upp markering. Ja, men då får man den här matchbilden. Men Minde!

  • Intressant typ av ”liverapportering”. Mig veterligen första gången i bloggsammanhang. Nog hade väl både Sydsvenskan och Corren liverapportering, förutom att matchen gick live i SVT?

   • Det kan vara skönt att skriva av sig ibland. Jag ber dock om ursäkt att livekommentarerna dröjde ett tag. Jag vågade inte kolla kommentarerna eftersom jag var rädd att få reda på slutresultatet.

   • Visst, men angivet klockslag är väl när kommentaren skickades, inte när den blev synlig på bloggen/i kommentatorsfältet för alla? Det var det jag menade med ”liverapportering”.

  • Nej, ingenting, Rydén, inga problem. Ser snarare att mina ”direktkommentarer” skulle kommit i samma tråd istället (som svar).

 8. Halvtid. Nej, det här ser inte bra ut för LFC spelmässigt. Onödigt dåligt. Såhär kan det inte se ut 45´ till, då blir det inga poäng. Markeringsproblem i försvaret. De är inte ”på tå” heller, förlorar alla närkamper. Noterar en lätt fallande Mittag. Och en misstänkt armbåge, av Landeka, eller var det bara hand, upp ansiktet?

  Nu måste Björkegren få ordning på det här.

  Intevju med Minde i halvtid? Svt?

 9. Ja, då är vi igång igen. Nu måste spelarna ha fått stränga direktiv – som det ibland heter. Gå in på motståndaren, på kropp i närkamper, ta upp markeringar på ett strikt sätt. Det här är bara kämpainsats som gäller nu, max i ytterligare 45´. Glöm gratispoäng och favörer. 
Rosengård har varit mycket bättre än jag trodde.

  Och precis när jag skrev det…Banusic!

 10. Men det här är definitivt inte klart än. Ser samma mönster som i första. Och då kommer det inte hålla. Folkesson slaktar Asllani, utan åtgärd…

 11. Jag tror inte alls på det här, alltså Linköpings spel. Och återigen, var är Asllani – som ju måste ta ansvar? Minde ger jag högsta betyg. Maanum ser bra ut också. Karaktärsspelare.

 12. Nej, det höll inte. Tycker inte heller om Björkegrens byten. Banusic ut för tidigt. Taktiskt. Försvaraet förlorade massor i luften – mot Masar, bl a…

  Nej, Rosengård är klart bättre. Hela tiden.

 13. Linköping har lyckan att få en poäng med sig från Malmö IP. De var inte bra alls denna eftermiddag (men har målskyttar). Kunde ha avgjort Damallsvenskan när 2-0 kom. Men hade inget eget spel. Och då går det inte. LFC har väldigt, väldigt mycket att jobba på. Möjligtvis kan man försvara sig med att Neto saknades (enormt), att laget är både nytt och ungt (Rosengård är äldre/rutinerade.

  Kildemoes skulle ha rött. Kanske även Folkesson. Seger försvann i andra. Asllani visade inte mycket (någon i LFC måste ta tag i bollen på mitten!). Och som jag skrev, det var Masar som fick gå högst i luften. Så får det inte se ut.

  Damallsvenskan är fortfarande öppen (vid vinst hade det varit i stort sett avgjort). Kan dessvärre inte säga att Linköping är ett klart bättre lag än Rosengård (Rosengård är faktiskt bättre över tre inbördes möten i år). Nu måste LFC visa sig värdiga i kommande matcher. Det kan gå vägen, men man måste spela bättre fotboll.

 14. Pingback: En seriefinal med massor av rubriker | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.