Nu berättar Schelin om huvudvärken

I dag har Lotta Schelin klivit fram och berättat för SVT om den huvudvärk som stoppat henne från fotboll sedan EM.

Jag saknar en fråga kring hur hon mådde under EM, och hur hon resonerade när hon spelade alla matcher där. Annars känns det som en så klargörande intervju som det kan vara i det här skedet när ingen kan veta hur länge smärtan kommer att hänga kvar.

I övrigt spelade Ungern och Kroatien 2–2 i dagens VM-kvalmatch, ett utmärkt resultat för svensk del. Alla fyra målen föll från och med minut 75.

8 tankar på “Nu berättar Schelin om huvudvärken

 1. Har inte sett klippet på Svt men det finns en längre intervju i dagens aftonbladet. Svårt att se att hon kommer tillbaka till fotbollen utifrån vad hon berättar och vilka rehab-övningar hon klarar av att genomföra. Hon har ändå ett helt liv efter fotbollen att tänka på. Angående din fundering kring EM så finns ett kortare svar i den intervjun. Låter galet att man inför turneringen vet om att det blir jobbigt och att man absolut inte vill få någon ny smäll. Man plockade bort allt nickande från träningar. Det medicinska teamet kände till hennes problem/skada och de borde väl föra vidare informationen till Pia, eller råder det total tystnadsplikt även här? Om inte annat borde man i ledningen börja fundera om en spelare känner att hon måste vila ut på rummet när det inte är match. Jag får erkänna att jag inte direkt hyllat hennes spel i landslaget de senaste åren, men för Lottas skull hoppas jag att hon kan hitta tillbaka till en fungerande vardag. Fotbollskarriären känns just nu mindre viktig.

  • Lätt att hålla med om dina avslutande meningar. Svårt att tro att Sundhage var ovetande. Schelins problem och att spela i alla fall illustrerar hur starka drivkrafter kan vara på elitnivå. Det blev väl inte heller bättre av att Sundhage gick ut med att Schelin skulle skrämma slag på alla motståndarlag…..

 2. Ja, vad säger man? Jane ”feelgood” Björck gör ännu ett mästerverk. I princip samma fråga om och om igen. Fantasilöst är bara förnamnet. Men intervjun passade väl också Schelin – hon hade inte mycket att säga (förutom ”man” istället för jag) och Björck hade inget vettigt att fråga. Förutom frågor om EM hade det varit rimligt att fråga hur tiden efter EM varit i Rosengård och hur resonemangen om spel hanteras där. Det hade också varit intressant att höra hur en vanlig dag ser ut just nu, i form av fysiska och andra aktiviteter. Rör Schelin ens en fotboll? Ut med Björck och in med en kvinna som kan intervjua! Det finns många på SVT: Anna Lindman, Jessica Gedin och Ann-Marie Rauer, för att bara nämna några.

 3. Tror nog att det var Schelin som bestämde frågorna i den här intervjun. Annars hade det säkert blivit ett Nej Tack!
  Ett smart drag av Schelin som nu får välbehövligt lugn och ro framöver. Bara att hänvisa frågvisa journalister till SVT-intervjun. Samma gäller förstås Rosengård.
  Givetvis visste Sundhage & Persson om Schelins skadeproblem. Hon har under karriären missat flera träningar/matcher p g a en ibland svår migrän.
  Tillsammans med nackskadan, som Schelin dessutom bedövade bort under EM, blev det helt enkelt för mycket för henne.
  Sundhage & Persson, tillsammans med det medicinska teamet, tog verkligen en stor risk med Schelin. Som även godkände smärtstillande till varje match.
  Schelin brukar kunna pressa fram ett leende men inte den här gången.
  Hoppas verkligen att hon kan börja leva ett normalt och bra liv snart igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.