Uefa har satt upp matchen som inställd

Nu har matchen Sverige–Danmark märkts som ”cancelled” på Uefas hemsida. Därmed borde det vara klart att Sverige vinner på walkover. För nu finns det väl inga fler öppningar?

För det verkade ju annars tidigare i dag som att det kanske trots allt skulle kunna bli en vändning i frågan.

Men nu ser det alltså ut att vara fastställt. Och vi får ju verkligen hoppas att de danska spelarna i slutändan får ut något positivt från det här.

Som jag skrivit om i tidigare inlägg blir Sverige ofrivilliga vinnare på den danska konflikten. Under förmiddagen gick Caroline Seger ut på Instagram och gav sitt stöd till det danska laget. Det är förstås snyggt gjort.

Samtidigt blir det lite konstigt eftersom just Sverige alltså är en av få vinnare på att det danska förbundet och spelarföreningen inte kan komma överens.

Utöver den danska konflikten var damfotbollsvärldens blickar i går även riktade mot England, där förbundsledningen kom med en ursäkt till Eniola Aluko och Drew Spence för rasistiska uttalanden från förre förbundskaptenen Mark Sampson.

Aluko var nöjd med den utredning som gjorts…

…men inte med hur kvinnliga spelare behandlas i engelsk fotboll:

Slutligen lite sport också. 15.30 i dag spelar Ungern mot Kroatien i Sveriges VM-kvalgrupp. Om Danmark nu utesluts är det vidöppet mellan nämnda två lag och Ukraina om vilka som skall ta andraplatsen bakom storfavoriten Sverige.

Det verkar som att jag uppfattade kommentatorn på DFB-tv rätt i söndags, för i den ungerska matchtruppen saknas storstjärnan Zsanett Jakabfi. Tråkigt.

Det pågår även EM-kval både för Sveriges F18 och F16. I F18 blev det 7–0-seger i går mot Bulgarien, medan F16 vann med 1–0 mot Israel härom dagen. För F16 är det match mot Kroatien i kväll klockan 18.00. Den sänds av fotbollförbundet på den här länken.

2 tankar på “Uefa har satt upp matchen som inställd

  1. Att Seger och eventuella andra är ute i sociala medier och uttalar sig är väl tämligen ofarligt. Men visst kan det ses som ett sätt att försöka flytta upp liknande frågor på dagordningen i Sverige också eller en första förhandlingstrevare. Nu är ju inte (tydligen) svenska spelare som de danska eller som franska bönder som kör in traktorerna i Paris och vräker ut ruttna tomater (typ). De svenska damspelarna har, enligt uppgift, inget klart avtal sedan lång tid tillbaka. Vad händer? Vad gör EFD och vad gör SvFF via damchefen Domanski Lyfors (förutom att förnumstigt viska i TV om ”sorgens dag” – också det helt ofarligt och till intet förpliktigande)?

    Om svenska spelare är betryckta över att få sina poäng ”på fel sätt”, så är det väl bara att följa danskornas exempel – ingen match 24 oktober? DÅ kanske det blir lite sprutt på SvFF?

  2. Helt rätt av de danska spelarna att driva sin och damfotbollens sak så långt det gick, ett bättre förhandlingsläge än nu hade de aldrig kunnat få och DBU:s totala ovilja att gå dom till mötes på någon avgörande punkt visar att det ändå aldrig hade kunnat bli en bra utgång.

    OM det blir så att Danmark slipper undan med ”bara” en WO-match och 0-3 men får fortsätta spela i kvalet hoppas jag spelarna fortsätter sätta hårt mot hårt för av debatten i Danmark att döma verkar det som om DBU fått långt mer kritik än Spelarföreningen av denna pinsamma händelse.

    Lägger man till att Danske Spel, huvudsponsorn till såväl Dam- som Herrlandslaget, nu vill ha ”en diskussion” med DBU om läget som uppstått så känns det som spelarnas förhandlingsläge är ännu starkare nu än innan.

    Avslutningsvis håller jag med The Obsever att det vore kanon om fler Damlandslag i kvalet vägrade spela utan bättre villkor så att danskorna slapp stå ensamma i denna ödeskamp för damfotbollens framtid och dessutom skulle DBU:s fulspel att framställa dom som giriga utpressare avslöjas som den simpla lögn det är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.