Tråkiga nyheter – Berglund korsbandsskadad

Emma Berglund

Vid lunchtid i dag kom det tråkiga beskedet att Emma Berglund är korsbandsskadad. Det innebär att säsongen är över för PSG-backen.

Det var i helgens cupmatch mot Lille som olyckan var framme. Korsbandsskador kommer ju alltid olämpligt. Så även i Berglunds fall. Efter att ha stått och stampat en ganska lång period tyckte jag att hon såg väldigt bra ut under senhösten.

Att hon tagit en av de tre centrala backplatserna i PSG stärker den bilden. Hon spelade full tid i elva av tolv ligamatcher före jul. Berglunds fina form ledde ju bland annat till att den 33-åriga franska landslagsveteranen Laura Georges först förpassades till bänken, och sedan nyligen lämnade för Bayern München.

I och med Berglunds skada har PSG plötsligt bara två utpräglade mittbackar kvar i Erika och Irene Paredes. En trolig lösning blir att Grace Geyoro får ta den tredje mittbacksplatsen tills vidare. Men Geyoro är i första hand mittfältare, så gissningsvis behöver PSG nu värva en mittback till i det nu öppna transferfönstret.

I landslagstruppen till nästa veckas Sydafrikaresa blir det Linköpings Anna Oskarsson som ersätter Berglund. Den uttagningen överraskade mig en aning, för jag tycker att Oskarsson har en bit till landslagsklass. Men Peter Gerhardsson har tydligen sett mer i Linköpingsbacken än jag har gjort.

* Om Berglunds skada var en ytterst tråkig svensk nyhet, kan däremot engelsk damfotboll jubla i dag. Det engelska fotbollförbundet, FA, presenterade nämligen en jättesatsning på olika projekt.

Som jag fattat det kommer man bland annat att lägga drygt en halv miljard kronor över en sexårsperiod på damfotboll. Till 2020 skall det byggas 3 200 nya centrum för flickfotboll, och den engelska ligan, WSL, skall också få rejäl stöttning.

Det är en imponerande satsning som från FA. En satsning det svenska fotbollförbundet bara kan drömma om. Enligt det här är ju en halv miljard just vad förbundet inklusive sina bolag omsätter per år.

27 tankar på “Tråkiga nyheter – Berglund korsbandsskadad

 1. Om möjligt extra tråkigt med skada efter att Berglund etablerat sig i laget. Att Gerhardsson kallar in Oscarsson tycker jag inte är så förvånande. Han fortsätter väl testa olika spelare när det passar. Oscarsson (stavat så enligt tröja och hemsida) är något av en ”mini-Samuelsson” till spelsätt och har ju spel i U23 bakom sig.

  Apropå backar och skador och Rosengård, så har tydligen Simone Boye Sörensen problem med hälsenan och får avstå Danmarks USA-spel i slutet av månaden. För övrigt har Rosengård uppdaterat sin spelarsida (förutom lagbilden) och lagt ut ett inslag om första träningen. Hallå LFC med flera – är ni vakna?

  • Jo, Peter Gerhardsson testar vidare, vilket förstås är kul. Han testar huvudsakligen utlandsproffs samt spelare från damallsvenskans tre topplag i fjol. Ser man till klubbtillhörighet i höstas har LFC nu fyra spelare plus att Marija Banusic är borta på grund av sjukdom, Rosengård tre och Eskilstuna fem spelare i truppen.

   Dock var ju inte de här tre lagen speciellt dominanta i höstas. Tvärtom vann ju Piteå faktiskt hösttabellen med ett huvudsakligen svenskt spelarmaterial, något som inte har givit något genomslag i landslaget. Personligen hade jag nog testat Ronja Aronsson och Ellen Löfqvist innan Oskarsson, men jag är ju inte förbundskapten.

   Anna Oskarsson/Oscarsson verkar för övrigt vara ytterligare en i klubben med spelare som själva stavar sitt namn på annat sätt än vad de officiellt heter. Förbundet hämtar nämligen stavningen från det officiella namnregistret, och där heter hon Oskarsson. Liknande fall har ju varit Magdalena Eriksson och Mia Carlsson, där Eriksson valde att ändra sitt sätt att stava från Ericsson till just Eriksson, medan Carlsson verkar ha varit på namnregistret och ändrat sitt efternamn från Karlsson till Carlsson.

   Ser förresten på förbundets hemsida att Amanda Edgren också har lämnat återbud till Sydafrikaresan. Det kanske kommer att presenteras någon ersättare där under dagen. Korrigering – det här var en felaktig iakttagelse.

   • 20-åringarna Aronssons och Löfqvists tid kanske kommer? Vill minnas att Rohlin debuterade som 27-åring i A-landslaget…..

    Usch då – att staten och SvFF ska bestämma vad man heter….är inte det ett övergrepp på den personliga integriteten, så här år 2018 😀

    • Övergreppet på den personliga integriteten verkar inte vara så stort. Det är numera kostnadsfritt att ändra stavning på sitt efternamn. Gissar att det är just så som Mia Carlsson har gjort. Är förstås ett tips för Anna Oskarsson om hon även officiellt skall heta Anna Oscarsson framöver.

   • Japp – och inte bara efternamn utan också förnamn! Det öppnar ju för oanade möjligheter. Det kanske gäller att hänga med i svängarna om det blir en trend! Hörde någonstans att Maria Banusic lagt till Maredinho….eller var det bara nys?

    Får efternamnet vara hur kort som helst? Anna O kanske medför kanske vissa risker….., men k eller blir inget problem.

    • The Observer – Tror att Banusic använder ”Maredinho” som sin Instagram adress och inte ngt tillägg till sitt namn.

   • Var står det att Amanda E lämnat återbud? Det måste du fått om bakfoten? Enligt mina källor ska hon åka med på söndag.

    • Tack. Kollade igen på förbundets hemsida, och jag hade sett fel. De gör ju om bilden på spelare som lämnat återbud till gråskala. Och eftersom bildrutan för Edgren också var gråskala drog jag en felaktig slutsats. Ser nu att det helt enkelt inte finns någon bild på Edgren.

    • Tack för info, kan man bara lägga till ett extra namn så där, utan att registrera? Sen har Marija @maredinho som twitteradress och instagramadress desdutom.

 2. Tråkigt naturligtvis för Berglund personligen naturligtvis men tycker själv att hon passerat sitt bästa och var ju inte ordinarie i landslaget i backlinjen då Fischer, Sembrandt, Eriksson och Ilestedt spelade mest och då fick Berglund stå åt sidan. Berglund har blivit lite långsam, gör ibland fatala misstag men fick ju ibland spela vb men där är ju Mia Carlsson och J Andersson överlägsen.
  När det gäller Anna Oscarsson är väl det ett klockrent val att bli uttagen till januari truppen, har överraskat väldigt på mig (och på andra), snabb, hård, har offensiva kvaliteer dessutom. Har inte fyllt luckan helt efter J Samuelsson men gjort det överraskande bra. Om hon är en framtida landslagsspelare redan nu är kanske tveksamt, men det är väl precis det som Peter G vill pröva och testa och det gör man väl lämpligen vid träningslandskamper och spelarsamlingar, när skall man annars göra det? Sen att man tar ut spelare från dom tre toppklubbarna, tja det finns väl en anledning till att man ligger i topp och har 4-5 spelare med (Banusic inräknad), LFC vann ju DA med 9 poäng och spelar i CL så att dom har många spelare är väl helt i sin ordning även om nu flera andra klubbar har presterat bra under hösten så ser väl Peter G på helheten och olika spelartyper. Även om man kan diskutera E-tunas många spelare, så är väl M Larsson och Schoug riktiga val, även om Schoug, numera GBG är överskattad tycker jag och inte är en ordinarie startspelare i landslaget för mig oavsett om hon är en personlighet och tillgång på andra sätt. Är väl också en tanke bakom att ha flera spelare från samma lag som är samspelta, typ Aslani, Hurtig, Banusic, J Andersson tex. Men det finns säkert några spelare som borde få chansen eller kommer att få och tror säkert Peter G & Co har koll på eventuella kandidater men han tittar nog på mer faktorer än att laget man spelar i har presterat bra under hösten?

  • Bra skrivet. Tack!

   Sedan är det väl så att Gerhardsson (med assisterande) även noterat att LFC spelar bra och effektiv fotboll och vill satsa på den; alltså den spelande fotbollen. För mig är det enda vägen framåt för svensk fotboll överhuvudtaget, så det är ingen överraskning, precis. Bra att testa Oscarsson.

  • Vet inte hur mycket du har sett Berglund under hennes halvår i PSG. Det lilla jag har sett har hon varit väldigt bra. Och det måste man vara om man skall ta en helt ordinarie plats i PSG, som hon har gjort.

   Du nämner de fyra huvudkonkurrenterna om mittbacksplatser i landslaget. Jag skulle nog säga att Berglund är mer allsidig än de andra fyra. Hon är tillsammans med Ilestedt den snabbaste, hon är en utmärkt passningsspelare och är duktig i luftrummet. Hennes problem är väl möjligen att hon inte har någon ”extrem” spetsegenskap, typ Erikssons fina hörnor från höger. Jag vet inte heller hur det är med ledaregenskaperna.

   När det gäller spelarvalen tycker jag inte på något sätt att det är konstigt att de tre topplagen har med många spelare. Men sett till hur jämn damallsvenskan var under hösten tycker jag inte heller att man skall stirra sig blind på topplagen. Tycker inte du också att det är lite konstigt att ett medaljlag som Piteå, som hade nio svenska spelare i startelvan i alla matcher i fjol, inte har med en enda utespelare i truppen? Och kollar man på 2018 års klubbadresser har ju faktiskt Piteå ingen spelare med.

   • Har bara sett några glimtar och korta sammandrag med Berglund i PSG så mycket möjligt att hon gör det bra där. Min bedömning av henne bygger helt på vad hon presterar i landslaget och har gjort senaste åren och där är det väl ganska klart att hennes prestationsnivå har sjunkit och hon inte varit helt ordinarie och oftast fått stå tillbaka för Fischer, Sembrandt i första hand och även nu på senare tid Eriksson och Ilestedt. Att hon är mer allsidig än Fischer och Sembrandt – tveksamt – knappt mer allsidig än Eriksson och Ilestedt. Att hon skulle vara snabb? Möjligtvis för några år sedan? Passningssäker, möjligt, men i flera kvalmatcher och mästerskapsmatcher har hon gjort flera felpass och tappat boll i farliga lägen. Bra på huvudet, förvisso men det är ju även Fischer, Sembrandt och Ilestedt. Hur det är med ledaregenskaper oklart. Så att hon har suttit på bänken och mest varit inhoppare senaste året i landslaget, det finns det nog en anledning till och hon blir ju inte yngre så jag tror nog hennes tid i landslaget närmar sig slutet och hade gjort det även utan den oturliga skadan. Tror även Fischer på sikt får se upp med den ordinarie mittbackspositionen och platsen i backlinjen, även hon börjar bli lite långsam och inte heller hon blir yngre. Speciellt som Peter G har börjat experimentera med trebackslinje och då tror jag framtiden ligger hos Sembrandt, Eriksson och Ilestedt – inte hos Fischer och Berglund.

    Förvisso är det lite märkligt att inte Piteå har fler spelare med, helt klart. Har ingen bra förklaring men det kanske kommer – men nu är ju inte enda kriteriet att man råkar vara svensk och spelar i ett bra lag, vad vet jag. Tycker för övrigt att spelartruppen i januaritruppen är okey – saknar väl bara Banusic, som dock måste hitta tillbaka till våren 2017 då hon var mycket bra och sen tycker jag inte Schoug är en startspelare och sen är frågan om Seger kan komma tillbaka i gammal form men jag saknar inte Dahlqvist, Schelin eller Berglund – du får ha en annan åsikt där.

   • Bra Johan..
    Håller självklart med dej, Peter G gillar nog inte brudar från norr..
    Tycker denna Peter ska bjuda in någon från norr, kan inte bara vara tur att hamna i topp fyra år efter år..

   • Intressant fråga om klubbadress och A-landslagsuttagning. Å ena sidan är det nog ingen slump att en hel del spelare kommer från de främsta lagen i DA. Å andra sidan, litet motsägelsefullt, är det kanske en slump att Piteå inte fått med någon.

    Hur mycket påverkar egentligen klubbadressen möjligheten att nå A-landslaget? Topplagens blandning av svenska och utländska spelare kanske ses som en slags kvalitetsgaranti i sig: om de platsar i en startelva där har de ett försprång framför andra spelare. En helsvensk trupp är ingen fördel?

    Svenska spelare i utländska klubbar får, åtminstone i de större ligorna, kanske också ett försprång framför andra spelare. De kommer ju dessutom ofta från svenska toppklubbar, exempelvis Fischer, Ilestedt, Berglund och Blackstenius. Här blir klubbadressen alltså dubbelt förstärkande. Däremot har antagligen spelare som Göransson och Hjolman rätt långt till nytt A-landslagsspel, även om de skulle spela bra en tid i italienska ligan. Skulle gissa att många av de italienska lagen
    snarare rankas i nivån Elitettan än Damallsvenskan och ytterst få i nivå med svenska topplag.

    Det finns också en skiljelinje mellan EE och DA. Det ska bli intressant att se om/när en spelare som Anvegård, om hon fortsätter göra mål som i EE, blir landslagsuttagen nu när Växjö nått DA. När Mimmi Larsson hade klubbadress Mallbacken var hon inte A-landslagsaktuell, när hon kom till United blev hon det. Jag tror inte att det bara handlade om att hon blivit så mycket bättre som spelare. Däremot fick hon som spelare i ett av de bättre lagen i DA mer uppmärksamhet och en annan omgivning.

    Man vill ju inte gärna tro att det är någon stereotyp uppfattning om ett lag som starkt påverkar uttagningen till landslaget. Om bilden av Piteå är ett starkt defensivt lag så borde det ju snarare tala för att backar borde vara värda att testas i landslaget.

    Gissningsvis flyttar också spelare med uttalade A-landslagsambitioner efterhand ”uppåt i tabellen”, även om de inte skulle medge det själva som ett motiv. Naturligtvis finns spelare som bryter ett eventuellt mönster. Spetsmark gick på kort tid från en nedflyttningsklubb till landslaget och vidare till spel i utlandet. Ett undantag som bekräftar ”reglerna”?

    En annan fråga som tas upp ibland är att spelare i en lagdel som är samspelta i sin klubb också kan bli det (snabbare) i landslaget. På så sätt skulle landslaget dra nytta av det som åstadkommits i klubben. Då är det väl inte uteslutet att någon spelare ligger närmare landslagsspel än andra. Gerhardsson sa i samband med att han tillträdda att han helst ville att spelare skulle ha samma position i landslaget som i klubblaget. Det här är en förlängning av den ambitionen.

    Jag hoppas och tror att det inte är något självändamål att sprida landslagsuttagningarna på flera klubbar. En gissning är att spelare i utländska toppklubbar ofta ligger någon noslängd före spelare i svenska toppklubbar som i sin tur ofta ligger någon noslängd före övriga spelare när det gäller uttagning till landslaget. Här tror jag att ”självsortering” och ”kvalitetsgaranti” kan ha viss betydelse. Men många invänder nog och Gerhardsson är sannolikt en av dem…..

    Hmmm….ledaregenskaper…visst var väl Berglund lagkapten i Rosengård?

   • Johan Rydén – Noterar i landskampstatistiken att inte ens Pia Sundhage, som gärna höll fast vid etablerade spelare allt för länge, inte ens hon tyckte att Emma Berglund var bättre än Fischer, Sembrandt i mittförsvaret. På 10 träningslandskamper 2017 inkl Algarve Cup var Emma startspelare 1 (!) gång (mot Kina) och i övrigt inhoppare 2 matcher samt på bänken 5 matcher och inte ens uttagen i 2 matcher. I EM i Holland under Pia gjorde hon 1 inhopp (Ryssland) i övrigt avbytare i resterande 3 matcher. Under Peter G:s ledning 2017 har Emma B gjort 1 inhopp i trän landskampen mot Frankrike, i övrigt i 2 kvalmatcher var hon avbytare mot Kroatien utan att spela och mot Ungern var hon inte ens med. I dessa matcher har Fischer, Sembrandt, Eriksson och Ilestedt spelat omväxlande och på olika positioner.

    Så varken Pia S eller Peter G har förstått sig på Emma B allsidighet eller spelskicklighet senaste spelåret, varken i trän landskamper eller under EM och VM-kval – inte jag heller men alla har rätt till sin uppfattning.

    • Som jag skrev i mitt inlägg tycker jag att Berglund fick ett lyft under senhösten i PSG. Huruvida Pia Sundhage noterade det eller inte vet jag inte. Sundhage lämnade som bekant jobbet som förbundskapten under sommaren, innan Berglund gjort en enda match i franska ligan.

     Med tanke på hur Berglund spelade under fjolårsvåren, och under stora delar av 2016, är det inte konstigt att hon inte fick så mycket speltid i landslaget under den tiden. Då tyckte jag inte heller att hon var bra. Då agerade hon osäkert.

     Peter Gerhardsson hade ju inte heller först med Berglund i hans första trupp. Där kom hon in som reserv för Magdalena Eriksson. Men sedan har hon varit med från början i trupperna. Så även om Berglund inte fick så mycket speltid i landslaget under hösten tycker jag nog ändå att hon sakta men säkert stärkte sin position i truppen.

     Att Gerhardsson dessutom visade mot Frankrike att han ibland kommer att spela med tre mittbackar stärkte ju Berglunds chanser till att få fler chanser. För det är ju just som en av tre mittbackar hon har agerat i PSG.

     På dig låter det som att Berglund är lastgammal, men 30 år är ingen jätteålder för en mittback. Hon bör kunna ha åtminstone fyra–fem år kvar på högsta nivå, om kroppen håller. Exempelvis är hon ju drygt fyra år yngre än Nilla Fischer. Nu lär Berglund inte vara med i landslagsdiskussionen under det här året, vilket förstås även försvårar hennes chanser fram mot ett eventuellt VM-slutspel nästa år. Men förhoppningsvis är hon åtminstone tillbaka i spel innan hennes 30-årsdag i december.

    • Johan Rydén – Långt försvarstal till Emma Berglund. Ser ingen analys till varför Emma fått så otroligt lite speltid i landslaget 2016-17. Oavsett så har hennes speltid i landslaget avsevärt blivit mindre under 2016 och framförallt 2017, måste finnas en anledning till att både Pia S och Peter G konsekvent valt Fischer, Sembrandt och på senare tid även M Eriksson och Ilestedt före Emma B i backlinjen. Under 18 landskamper 2017 EM och kvalmatcher inräknat har hon alltså gjort 1 match från start och 3 inhopp – totalt. Sen skrev jag inte att hon blivit ”lastgammal” utan att jag redan under våren 2017 i Rosengård kunde märka en viss nedgång i kapacitet och inte så dominant som tidigare och att jag tycket hon blivit långsammare och att ”hon inte blir yngre”. Ett faktum som även gäller Nilla F naturligtvis. Inte ens Peter G som antagligen har en viss koll på spelare i utländska klubbar verkar ha blivit imponerad av hennes lyckade start i PSG då han under 2 kvalmatcher och 1 träningslandskamper 2017 lät Emma sitta på avbytarbänken och endast fick 20 min i matchen mot Frankrike, där Sverige spelade med Sembrandt, Fischer och Ilestedt som 3-backslinje. Så din förmodan att Emma B skulle få större chans till ordinarie plats i landslaget med 3 backslinje är jag tveksam till – om hon nu kommer tillbaka efter skada tror jag hennes chanser är sämst av de 5 backar det gäller och även Fischer kan nog inte känna sig lika given i Peter G uppställning som under Pia:s regim. Men fortsättning följer.

    • Jag vet inte vad det är för analys du vill ha? Jag har redan i den här tråden skrivit att, och nu citerar jag mig själv:

     1: ”Efter att ha stått och stampat en ganska lång period tyckte jag att hon såg väldigt bra ut under senhösten”

     2: ”Med tanke på hur Berglund spelade under fjolårsvåren (2017), och under stora delar av 2016, är det inte konstigt att hon inte fick så mycket speltid i landslaget under den tiden. Då tyckte jag inte heller att hon var bra. Då agerade hon osäkert.”

     Jag kunde väl möjligen ha lagt till att mittback är en position där man sällan byter i tävlingsmatcher, om det inte blir skador.

     Någon djupare analys har jag inte färdig. Däremot har jag lite funderingar. En är att Emma Berglund slog igenom i landslaget på allvar under OS 2012, där hon var en av Sveriges bästa spelare. Då var Thomas Dennerby förbundskapten.

     Våren 2013 drog Berglund av korsbandet första gången, vilket gjorde att hon missade EM på hemmaplan. Den skadan förstörde mycket för Berglund, som egentligen inte har varit ordinarie i landslaget sedan dess. En gissning är att hon trivdes bättre i Dennerbys mer styrda fotboll än i Sundhages något flummiga upplägg.

     För i Sundhages landslag gick det inte speciellt bra för Berglund. Jag gav PSG-backen lågt betyg både för VM i Kanada och för OS-insatsen 2016.

     Gissningsvis har Berglunds självförtroende i landslaget inte varit speciellt bra de senaste åren. Men under hösten hade hon byggt självförtroende i PSG. Den insatsen hon gjorde i seriefinalen mot Lyon i december var definitivt tillräckligt bra för att starta i landslaget, det var helt enkelt världsklass på Berglund i den matchen. Hon slog knappt bort en passning, utan stod för genomgående precisa uppspel längs marken. Hon var dessutom bra i defensiven. Därmed kom alltså skadan extremt olägligt för en spelare som var i toppform.

    • Johan Rydén – Tack för analysen. Om hon varit ”bra under senhösten” kan jag inte uttala mig om då det då gäller hennes insatser i PSG som jag inte haft koll på eller bara sett korta snuttar av, hoppas att Peter G haft det. I landslaget har hon ju inte fått visa det, så det är svårt att göra den bedömningen och att hon skulle ha ”sakta men säkert stärkt sin position i landslaget” under hösten med Peter G är jag också tveksam till. Även det du skriver om att hon skulle stärka sin kandidatur om Peter G väljer 3-backslinje är jag inte helt med på heller. Håller med din analys av hennes insatser under VM i Canada och OS. Själv tycker – eller tyckte – jag inte Emma Berglund är ett ”bättre alternativ och mer allsidig än de övriga fyra” som du skrev. Oavsett om hon gjort en mycket bra start i PSG så kanske det inte räcker med 1 toppmatch för att åter göra henne till startspelare och ordinarie i landslaget igen. Det kanske helt enkelt är så enkelt att Peter G numera och Pia S tycker – eller har tyckt – att dom övriga är bättre än Emma B som mest fått sitta på bänken. Hon har förvisso haft dåligt självförtroende men troligtvis inte varit skadad eller ens halvskadad, då blir man ju inte uttagen som avbytare eller får göra inhopp. Men hoppas verkligen att hon kommer tillbaka efter sin skada och kan vara med om att konkurrera med Sembrandt, Fischer, Eriksson och Ilestedt om backplatserna – själv är jag tveksam. Men jag kan ha fel?
     Med det sätter jag punkt om Emma Berglund för denna gången.
     Over and out.

   • @ P-o Eriksson kl 14.20

    Gerhardsson hade ett antal månader på sig att titta på spelare live innan han började som FK. Det vore förvånande om han inte också tittade på spelare i Norrlandslagen. Nej, det kan inte bara vara tur att komma fyra år efter år, men det är inte heller någon garanti att spelare tas ut i landslaget. Sedan tror jag också att det kan vara viss eftersläpning hos FK när det gäller klubbadresser. Å andra sidan är det kanske också viss eftersläpning när en spelare väl blivit uttagen ett antal gånger – det går att hänga kvar längre än vad som är motiverat. Här tror jag dock att Gerhardsson är mindre ”sentimental” av sig än Sundhage och det öppnar kanske för ökad rörlighet och fler spelare som testas. Gerhardssons stora fråga borde nog vara om han ska satsa på ”gamla” centrallinjen till 2019 eller förnya, särskilt centralt mittfält.

    Man kanske också ska vara försiktig med vad man önskar sig. När Sundhage härjade mot slutet av sin tid som FK var det en hel del, särskilt LFC-supportrar, som ifrågasatte belastningen på vissa spelare. Så uttagning till landslaget är visserligen ett slags erkännande till klubbar och något de flesta spelare strävar efter, men det har också sina risker.

    Hoppas det inte är någon panik eller hopplöshet som sprider sig runt köksbordet i det Erikssonska hemmet på grund av landslagsuttagningarna.

 3. ”En fysiskt väldigt stark spelare…” säger FK Gerhardsson om Anna Os(c/k)arsson – något som kanske förvånar när man ser hennes tunna figur. Fast styrka handlar inte bara om stora muskelmassor. Bra teknik hand i hand med mental styrka kan åstadkomma mycket. Anna har kanske en del kvar att bevisa, men en A-landslagskandidatur med en ordinarie plats om några år känns helt logisk.

  • The Observer..
   Tycker bara att det är synd/konstigt att Pif inte har med en enda spelare till Sydafrika..
   Sedan är det alltid lättare att tycka att spelare från sitt favoritlag som man ser hela tiden borde få prova spel i A-landslaget..Så är O som du säger att det inte bara är positivt pga av hårdare belastning på spelaren..Bara knyta näven och bevisa att Peter har fel som nobbar alla Pifspelare..Hahaha nä vi har ingen panik runt köksbordet, vi tränar bara hårdare och bättre väntan på ett telefonsamtal..😀

 4. Jag får hålla med bloggaren angående Berglund, även om hon verkade vara på väg nedåt under tiden i Rosengård så säger det oerhört mycket att ta en ordinarie plats i ett Europeiskt topplag och man får därför anta att klubbytet var helt rätt för henne.

  Vad gäller Oskarsson så spelade hon väl i Hammarby under stora delar av den säsong Gerhardsson ägnat sig åt inventeringen så jag är inte så säker på att det är den nuvarande klubbtillhörigheten som var avgörande i det fallet. Jag tror istället att det är hennes kompromisslösa attityd och spelstil som påminner en hel del om nu skadade Jessica Samuelsson som ligger till grund.

  Ska vi tala mittbackar i Landslaget så hoppas jag också Gerhardsson vågar testa konstellationer som inte innehåller Fischer för även om hon oftast är bra i matcherna så är hon inte överlägsen övriga i mina ögon. Det är väldigt glädjande att se att flera av alternativen i mittlåset har stort förtroende i sina klubblag. Eriksson är ordinarie i Chelsea, Sembrant i Montpellier (antar jag), Fischer i Wolfsburg och Berglund fram till skadan i PSG. Då är det ändå 4 riktigt starka lag vi talar om vilket gör att jag undrar om vi någonsin tidigare haft samma konkurrenssituation i Landslaget vad gäller de positionerna.

  • Du glömde av Amanda Ilestedt, mb från Rosengård som skrivit på för tyska FC Turbin Potsdam. Hon har ju kommit med i landslagsdiskussion igen efter att ha varit ratad under Pia S. Amanda som är typ 25 år har ju fått förtroendet under Peter G och spelade tillsammans med Sembrant och Magda Eriksson i en 3-backlinje i sista landskampen mot Frankrike i november utan Fischer som lämnat återbud. Så med skadade Berglund har vi 5 bra mittbackar som alla spelar i utl toppklubbar. Så Fischer kommer att få hälsosam konkurrens om backplatserna.

   • Absolut, Ilestedt missade jag och även hon ska ju ha fått en bra start i Potsdam om jag hört rätt. Har tyckt att hon stått och stampat lite under de senaste åren i Rosengård men precis som för Berglund verkar klubbytet gjort susen. Hon ska givetvis vara med i diskussionen om en plats i startelvan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.