Kort om cupen

I dag 14.00 drar den svenska damfotbollssäsongen igång med åtta cupmatcher. Jag hade planerat att ha ett lite längre inlägg inför matcherna, där jag dessutom hade tänkt att gå igenom lite händelser från de senaste dagarna, som exempelvis att Antonia Göransson skrivit på för Kungsbacka.

Men det har inte funnits tid. Jobbet har tagit all kraft, och mitt fokus har mer legat på dambasket än damfotboll. Vi har ju EM-kval i Boråshallen (och på SVT1) i dag 15.30, Sverige–Italien. De svenska basketdamerna är för övrigt ett färgstarkt, sevärt och profilrikt landslag.

Det innebär att jag inte kommer att kunna se någon av dagens åtta cupmatcher. De matcher det handlar om är Lidköping–Göteborg och Linköping–LB07 i grupp 1, Rosengård–Vittsjö och Qviding–Kristianstad i grupp 2, Eskilstuna–Uppsala och Älvsjö–Kvarnsveden i grupp 3 samt Djurgården–Hammarby och Kif Örebro–Piteå i grupp 4.

Minst två av matcherna kommer att sändas. Stockholmsderbyt i grupp 4 går att se på Cmore och Rosengård uppger att de tänker sända sin match på sin Youtubekanal.

I övrigt i helgen är det semifinaler i Australiens W-league, samt att Frauen-Bundesliga tjuvstartar med två matcher.

4 tankar på “Kort om cupen

  1. De allsvenska lagen visade att de inte tänker vara hyggliga mot uppstickarna från Elitettan, fast det var lite segt och försäsongsrostigt på några håll och det stod och vägde innan spiken sattes i kistan. Jag har bara sett Linköpings FC vs Limhamn Bunkeflo 07 och vill inte påstå att det var en 3-0-seger med träningskläderna på. Matchen var tämligen jämn i 60 minuter innan LB07 började krokna och innan Marija Banusics hoppade in i leken. Regerande svenska mästarna lät alldeles för enkelt och för ofta skånskorna komma fram till skottläge – dock var det mesta ofarligt och resten fixade den omutliga Hilda Carlén i hemmamålet. Linköpings anfallsspel framkallade förvisso inga rysningar av välbehag, men så fanns där Kosovare Asllani och Marija Banusic (ytterst nära ett hattrick) och den sistnämnda betygsatte egna lagets insats: ”…mycket att jobba på men vi är på god väg.”

  2. Det är väl snart dags för Algarve cup och när tar Peter G ut truppen? En spelare som borde tas ut är väl Kullashi ? En intressant trupp och att Sverige kan ”dominera” sin offensiva planhalva ganska mycket förhoppningsvis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.