Steffi Jones får sparken – Hrubesch tar över

Alldeles nyss kom beskedet att Tysklands förbundskapten Steffi Jones får sparken. Under en övergångsperiod fram tills man har en ny ordinarie förbundskapten kommer det tyska landslaget att ledas av Horst Hrubesch, assisterad av Ulrike Ballweg och Thomas Nörenberg.

Efter ett svagt EM-slutspel följt av hemmaförlust mot Island i VM-kvalet och nu en jumboplats i She Believes Cup, och det faktum att Jones inte lyckats bygga ett nytt lag, var det här inte ett dugg överraskande.

När Jones tog över efter Silvia Neid hade Tyskland precis vunnit OS-guld. Laget var tvåa på världsrankningen med 2112 poäng. Under en kort period förra våren var tyskorna uppe som världsettor. Huvuddelen av Jones tid som ansvarig har man dock varit rankningstvåa.

Just nu är man tvåa på 2052 poäng. Men de svaga resultaten i She Believes Cup gör att Tyskland riskerar att passeras av såväl England, Australien som Kanada när den nya listan kommer om drygt en vecka.

3 tankar på “Steffi Jones får sparken – Hrubesch tar över

  1. Sjögren i Norge är väl i liknande situation. Frågan är om hans nådetid också närmar sig slutet (för någon smekmånad har det knappast varit). Har norska förbundet mer tålamod än det tyska?

  2. Steffi Jones hade väl aldrig tränat ett ungdomslandslag ens så Tyska Fotbollsförbundets beslut att tillsätta Steffi Jones som ny Förbundskapten var ganska obegripligt egentligen.Silvia Neid var ju med Tina Theune-Meyer under Vm i USA 2003 tex så att hon tog över var ju nuturligare

  3. Piteås tränare Jonas Edholm tvingas hoppa av sitt uppdrag på grund av sjukdom.
    Han ersätts av Josefin Johansson som kommer att leda laget tillsammans med
    Fredrik Söderholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.