Ingen Seger mot Ukraina

Caroline Seger

Caroline Seger kan inte spela mot Ukraina. Trots det åker hon med till Lviv. Den enda slutsats man kan dra från det är att hon anses vara så viktig i gruppen att hon gör nytta även när hon tvingas se matchen från läktaren.

Därmed är det mycket som talar för att Peter Gerhardsson kommer att mönstra samma startelva i Lviv som han gjorde i Göteborg i torsdags. Gerhardsson har hoppat mellan en uppställning med fyrbackslinje och en utpräglad tia på forwardsplats och en uppställning med trebackslinje utan tia.

Alternativet till Kroatienelvan är alltså att spela med en fyrbackslinje. I den varianten skulle sannolikt Fridolina Rolfö få vara tia och Elin Rubensson gå in i elvan på Magdalena Eriksson:s bekostnad. Men som sagt, jag tippar på att det blir Kroatienelvan igen.

I dag har det inte varit några VM-kvalmatcher i Europa. Under söndagen är det en match, Moldavien–Belgien. Även på måndag är det bara en europeisk VM-kvalmatch, Island–Slovenien. Det är väldigt viktiga matcher för Belgien och Island i jakten på ländernas första VM-plats någonsin.

När Italien säkrade sin gruppseger i går innebär det första VM-starten på 20 år. Så klart att det innebar stor glädje.

Italien känns som en tänkbar outsider i nästa års VM-slutspel. Utöver fiaskot mot Ryssland i EM-premiären i fjol visade italienskorna klass både mot Tyskland och Sverige. Och sedan EM har man bara en förlust, mot Spanien i finalen av Cypern cup. Under det senaste året har man kryssat mot Frankrike och tagit klara segrar både mot Schweiz och Wales. Det blir spännande att följa italienskorna det kommande året.

Det är ju nämligen numera mindre än ett år till avsparken i Frankrike, den 7 juni 2019.

Ett annat gäng som är intressant att följa är vårt svenska U23-landslag. I dag såg jag delar av 3–0-segern mot England på förbundets stream. Jag vet inte om det var fel på min uppkoppling eller på sändningen. Men de första 25 minuterna blev väldigt sönderhackade, tråkingt eftersom min bild var att Sverige spelade riktigt bra under den perioden.

Min bild var att Sverige totalt sett var minst en klass bättre än de engelska motståndarna. Eftersom den första halvleken blev sönderhackad för mig av bristfällig sändning och den andra av många byten finns risk för att mina spelaromdömen inte är klockrena.

Josefine Rybrink

Men av det jag såg tyckte jag att Josefine Rybrink var väldigt bra på högerbacken, samt att även Michelle de Jongh och Filippa Angeldahl utmärkte sig på innermittfältet och Nina Jakobsson på högerkanten. Men de flesta i startelvan var bra.

När det gäller Angeldahl har hon varit blek i Linköping under våren. Min analys av henne är att hon är väldigt bra när hon får tid och yta, som hon fick i dag. Men att hon måste jobba på att hantera högt tempo, för när hon hamnar under press är hon inte alls lika bra.

Rybrink känns som en spelare som snart borde vara aktuell för ett test i A-landslaget. Hon är ju en mångsidig försvarsspelare som både fixar att spela centralt och på kanten.

Rybrink är ju för övrigt ny i Kristianstad från Kungsbacka i år. Kungsbacka har klarat sig bra i elitettan även utan henne, för i dag vann man toppmötet med Lidköping med 3–2. Därmed är det Kif Örebro och just Kungsbacka som kommer att inneha de damallsvenska platserna efter nio omgångar i den jämnar serien där även Sundsvall, Lidköping och Kvarnsveden har häng på topplatserna.

Apropå spelare som lämnat Kungsbacka meddelade IFK Kalmar tidigare i veckan att Ida Strömblad bryter sitt kontrakt på grund av skada.

9 tankar på “Ingen Seger mot Ukraina

 1. Just nu spelar Assi sin egen midnattssolsmatch mot Ljusdal, något som förbigåtts med tystnad även på bloggarna. SvFF har dragit ner nattmössan och har ingen livescore. NSD livesänder för prenumeranter.

  Undrar om SvFF kommer att vara lika kass när Piteå möter Rosengård om en vecka? Skulle inte tro det….

  • Tyvärr var väl inte Assi-Ljusdal någon direkt glödhet match.

   Att den spelades en lördagskväll efter herrlandslagets VM-genrep innebar ju dessutom att den hamnade maximalt i skymundan. Med tanke på det var väl 527 åskådare en okej publiksiffra.

   När det gäller förbundets hemsida och dess statistik är det ett enda stort mörker. Sidan har blivit lite snyggare, men innehållet har blivit väldigt mycket sämre. Att livescore inte funkade ikväll är nog ett av SvFF:s IT-avdelnings mindre problem.

   • Nej, det var nog ingen glödhet match för någon mer än i Assi. En av de bästa publiksiffrorna i Elitettan dock. Det var ju dessutom den första midnattssolsmatchen, trots allt.

    Håller med om SvFF sidor. Färre uppgifter och fakta och mer yta (tidens trend). Nä, IT-folket har aldrig problem. De är nutidens magiska halvgudar i alla verksamheter. De som har problem är de som ska/borde styra dem. Tyvärr har de inte fattat det….

   • Största blundern med nya SvFF-sidan är att de flyttat det viktigaste, nämligen ”Matcher idag”, från startsidan. Gör om, gör rätt!

    • Bortse från min kommentar, sedan igår har de faktiskt gjort om och gjort rätt, så ”Matcher idag” finns där det ska vara.

 2. ”Ingen Seger mot Ukraina”——-det känns som att du var tvungen följa i de svenska tabloidernas spår och skriva ett sådan titel
  I näst kommande stycke då motiverar du titelns budskap.. det som jag undrar över är väl om du själv tror på det du skrivit. Vad anser då du Rydén?

  • Dubbeltydiga rubriker är de för övrigt oftast de bästa, eftersom de lockar till läsning. Förhoppningsvis blir den här rubriken bara korrekt på ett sätt.

   Jag tror att Sverige vinner matchen med två eller tre måls marginal. 2–0 till Sverige får bli mitt tips. Sverige brukar vara bra på att vinna de här ”måstematcherna” i olika kval. Vi får väl hoppas att man fortsätter följa den linjen.

 3. Dubbeltydiga eller vitsiga rubriker är en uråldrig och uppiggande krydda inom dagspressjournalistiken. Synd, nästan tragiskt, om man inte fattar finessen… Handlar inte om några genialiteter, men kul är det! Finns alltid något att leka med: ”Rosengård utan Segerkänsla”, ”Linköpings anfall mindre Hurtigt”, eller ”Drömmen gick i kras – Glas missar Ukraina”. (Ursäkta nivån.) Har man sådana efternamn, så lockar det ofelbart till vitsande – och det förminskar självklart inte vederbörandes storhet. Heja, Caroline, Lina och Hanna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.