Halvtid i Cremona

Det är mållöst i paus i Cremona. Italien var bäst inledningsvis, och hade en bra målchans redan i första matchminuten.

De första 15–20 minuterna hade Sverige väldigt svårt att få till något spel. Det syntes tydligt att det var en ny backlinje, och att de inte var samtrimmade.

När Italiens press tappade i intensitet blev det tydligt att hemmalaget står väldigt högt med laget, och att det finns jätteytor bakom deras backlinje.

Vad jag kan minnas har inte Sverige haft ett enda avslut mot mål. Trots det har jag räknat till tre bra svenska målchanser, alla med Sofia Jakobsson i huvudrollen. Först var hon mycket nära att servera Stina Blackstenius ett inspel. Sedan blev Jakobsson frispelad av Kosovare Asllani, där var dock Montpellierforwarden för seg med bollen, och skottet täcktes ut till hörna. På hörnan fick Jakobsson nästa läge. Men helt ensam på bakre ytan sköt hon över.

På övertid gjorde sedan Blackstenius mål, fast hon bedömdes vara offside.

Trots att det svenska passningsspelet har varit långt ifrån briljant är det ändå en klart godkänd insats. Framför såg det bra ut de sista 25 minuterna, och jag har 3–1 i målchanser och 5–0 i hörnor till Sverige. Nu ser jag att Cmore har 6–1 i avslut till Italien, fast bara ett av dem har alltså varit farligt.

Personligen har jag sen träning i kväll, vilket gör att jag inte kommer att kunna se klart matchen. Slutrapporten dröjer således lite.

I övrigt i kväll noteras att Danmark fick en drömstart med 1–0-ledning redan i femte minuten hemma mot Nederländerna. Nadia Nadim satte ledningsmålet på straff. Dock blev den danska glädjen kortvarig, för redan i sjunde minuten kom kvitteringen.

Det står fortsatt 1–1 tio minuter in i den andra halvleken. I och med att det blev 2–0 i Breda måste danskorna vinna med tre måls marginal. Blir svårt.

Den andra playoffmatchen, den mellan Schweiz och Belgien har precis börjat. Den matchen direktsänds på det schweiziska förbundets hemsida. Länk här.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.