Då bör Eidevall be om ursäkt

På presskonferensen efter gårdagens match bad Jonas Eidevall den samlade, och ovanligt stora presskåren om ursäkt för att hans lag gjort så att alla förberedda guldartiklar och -krönikor inte kom till användning.

Fast jag tycker inte att Eidevall har någon anledning att be om ursäkt. För de allra flesta var det ju det bästa som kunde hända att det inte blev någon guldfest för Piteå i Malmö.

Det bästa som kan hända för Piteå är ju att få vinna guld på hemmaplan inför en fullsatt Kvarnvallen (LF Arena). Det hade förstås varit bättre med kryss i Malmö, så man hade haft hela avgörandet i egna händer. Men för Piteå behöver inte måndagens förlust vara någon katastrof. Deras drömscenario kan fortfarande slå in.

För journalisterna är det också ett drömscenario om Piteå vinner på lördag. Då får de ju trots allt användning för sina förberedda guldtexter, plus att de kan fylla hela den här veckans tidningar/sändningar med ytterligare uppsnack inför dramat.

Även för svensk damfotboll i allmänhet, och för damallsvenskan i synnerhet, var det bra att det inte blev guldfest i går. Nu kommer ju alltså den högsta serien att få maximal fokusering kommande vecka, vilket både förbundet och EfD borde jubla över. Det bör också kunna bli bra publiksiffror såväl i Piteå, Göteborg som Stockholm.

Som jag ser det är det även bästa möjliga både för svensk damfotboll och för damallsvenskan om Piteå vinner guldet på lördag. Laget från Norrbotten är mycket mer intressant än Rosengård och Göteborg, både när det gäller publiksiffror och allmänintresse. Och för rankingens skull är det bäst om Rosengård tar den andra Champions Leagueplatsen.

Använder vi samma mall på bottenstriden bör förbundsfolket hålla en tumme i smyg för att Hammarby och Vittsjö håller sig kvar. LB07 är ju tyvärr ett lag som ytterst få bryr sig om.

Sammanfattningsvis var Eidevalls ursäkt i går överflödig. Däremot är en ursäkt på plats om hans lag tar guldet på lördag…

11 tankar på “Då bör Eidevall be om ursäkt

 1. Vad är det för ranking vi tappar i om Rosengård missar CL och varför ?

  Personligen ser jag helst Piteå som etta och Göteborg som tvåa. Piteå för att de förtjänar det efter en otroligt stark säsong och Göteborg för att de spelar den i mitt tycke roligaste fotbollen av alla lagen i serien.

  Annars kan LFC nu börja summera en allt igenom bedrövlig säsong efter att man genom 2-2 mot Djurgården säkrat 5:e platsen. I just denna match var det förutom tvåmålsskytten Hurtig egentligen bara Hashemi och inhoppande Alidou som visade framfötterna i bortalaget som trots att man var närmast segern på slutet ändå får vara rätt nöjda med 2-2 sett till hur matchbilden såg ut. Med tanke på hur energifattigt det såg ut så känns det mycket osannolikt att det blir en magisk vändning nere i Paris och man får istället slicka såren och ladda för revansch kommande säsong.

  I år har man inte räckt till och ska man vara ärlig så hade det inte blivit guld eller topplacering ens med en mindre kaotisk inledning på säsongen, laget saknar tyngd i närkampsspelet och är alldeles för smånätta i spelet både i och omkring offensivt och defensivt straffområde vilket inte håller om man ska tillhöra den absoluta toppen.

  • Kortsiktigt tappar vi ingen ranking på att skicka Piteå och Göteborg till Champions League nästa år. Däremot är det risk att båda blir oseedade och därmed kan lottas mot Lyon och Wolfsburg redan i sextondelsfinal, vilket skulle innebära sämre ranking för Sverige över tid. Eftersom Rosengård har bäst förutsättningar att gå långt är det också bäst för Sverige om de är med i Champions League.

  • ”…… laget saknar tyngd i närkampsspelet och är alldeles för smånätta i spelet både i och omkring offensivt och defensivt straffområde vilket inte håller om man ska tillhöra den absoluta toppen.”————–du har förklarat nu en fotbollsfilosofi baserad på styrka och närkampsspeldueller. Det finns också en annan typ av fotboll, nämligen denna baserad på ”spelet”, denna som egentligen skördar framgångar och titlar, om du bara ser på fotbollen i sin helhet
   I DA finns det då 2 lag som är kapabla att ”-spela fotboll”; FCR och LFC De övriga besitter inte något som helst ”spel” värd namnet
   När FCR gjorde det i årets upplaga av DA med ”spelet” som grunden då brukade de krossa sina motstånd, när de tog ”närkampsspel” filosofin då gick det inte så bra
   ”I år har man inte räckt till och ska man vara ärlig så hade det inte blivit guld eller topplacering ens med en mindre kaotisk inledning på säsongen,”—————med Dowie och Banusic i laget skulle LFC återigen vunnit DA med tanke på medioker kvalite på ligan! För detta skulle krävas det då en viss omställning i laget och klara uppgifter där ”spelfotboll” tar företrädde framför den fysiska..

   • Fast nu nämnde jag ju vad jag anser saknades i årets LFC, jag sa inte att man bara ska satsa på att vara stora och starka utan bara att det var just dessa aspekter som man framförallt måste bli bättre i utan att tappa det spel man har i övrigt.

    Lite kul du nämner Dowie förresten vars främsta egenskap ju är fysiken där hon med småfult närkampsspel och hårt jobb ofta på egen hand fixar fram målchanser. Blev positivt överraskad av nya Dajan Hashemi just för att hon har lite av det i sig men dessutom är teknisk och vill utmana motståndarna i en mot en situationer.

    • Tror att du fattat vad jag menade…att LFC tappat spelet berör på tränarens spelfilosofin. I laget finns duktiga spelare som kan spela en kombinatorisk fotboll, passningsäker mm
     Angående Dowie då, som toppforward kan hon funka i lite olika sättet att spela på. Viktigaste är väl att hon kan göra mål, utan att vänta på tabeljumbon för att ”glänsa”, som t ex Blackstenius

 2. Varför släpps axel fram i kommentatorsfälten? Förvirrade inlägg utan varken styckesindelning eller meningsfull ordföljd. Kan inte båda bloggarna bara sluta släppa förbi dessa inlägg så att vettigare konversationer får större plats.

  • ”axel” kanske släpps fram som avskräckande exempel? Det verkar i så fall funka bra. Kanske Rydén har en egen liten trollfabrik vid sidan av med ”axel” som anställd?

 3. Visst var Eidevalls ”ursäkt” överflödig, särskilt som det bara var ännu ett sätt att pumpa upp sig och skryta. Det fanns inte så mycket annat att skryta över efter matchen mot Piteå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.