Spännande värvning av Rosengård

Onsdagens stora nyhet på hemmaplan var förstås att Rosengård värvar amerikanska forwarden Hailie Mace. 21-åringen har spelat en tävlingslandskamp för USA:s landslag, 5–0-vinsten mot Panama i höstens VM-kval.

Hennes senaste klubbadress var Melbourne City i Australien, där hon spelade två matcher och gjorde ett mål.

Mace är förstås en väldigt spännande värvning. Lite oroande dock att hon är på halvårskontrakt. Eftersom den damallsvenska vårsäsongen bara är sju matcher lång finns risken att vi inte hinner få se så mycket av Mace på svensk mark.

Även Linköpings amerikanska nytillskott Julia Ashley är värvad på halvårskontrakt, med möjlighet till förlängning. Båda var missnöjda med att väljas av New Jerseyklubben Sky Blue FC i NWSL-draften. Gissningsvis hoppas de på att hitta en ny amerikansk klubb till hösten.

Men för damallsvenskans, och Rosengårds och Linköpings skull hoppas man ju att båda blir kvar hela året. Det handlar om två spännande spelare.

När det gäller Rosengård har klubben nu fyra tunga kort vars kontrakt löper ut i sommar. Utöver Mace även Iva Landeka, Sanne Troelsgaard och Anja Mittag. Visst är det lättare att hitta nya spelare under sommaren, men det är även svårare att hinna bygga om sitt lag.

På svensk mark spelades för övrigt en träningsmatch under tisdagskvällen. Marcus Lantz försöker träna sina spelare i Göteborg FC både mentalt och fysiskt på att ha veckomatcher. Allt för att vara förberedda på höstens Champions Leaguespel. Men i 11–0-segern mot Rössö handlade det nog mest om att träna målskytte.

Både Pauline Hammarlund och Amanda Johnsson Haahr blev fyramålsskyttar, och båda inkluderade äkta hattrick i sina målfyrverkerier. Hammarlunds hattrick gjordes på fem minuter, Johnsson Haahrs på 16. Övriga tre Göteborgsmål gjordes av Karin Lundin.

Internationellt var dagens huvudnyhet att Pernille Harder förlänger med Wolfsburg så att kontraktet nu löper fram till sommaren 2021.

Det spelade också ligaomgång i Spanien under onsdagen. En omgång som kan visa sig bli avgörande för guldstriden. För medan serieledande Atletico Madrid vann med klara 3–0 i bortaderbyt mot Madrid CF föll tvåan Barcelona.

Mittenlaget Sporting de Huelva vann på bortaplan med 3–2, vilket innebär att Barca nu är sex poäng bakom Atletico. Det återstår i och för sig nio omgångar, men hittills har bara Madridklubben tappat tre poäng, så det kan bli svårt för Barca att ta sig förbi.

Noterbart i Barcelona är att Kinalånet Asisat Oshoala gjorde båda lagets mål i dag. Hon står på tre mål på två matcher, vilket är att beteckna som en succéstart – trots dagens förlust.

Allra sist tillbaka till Sverige, där F19-landslagstruppen till ett matchläger i La Manga i dag presenterades. Noterbart att den innehåller tre spelare vardera från Uppsala, Linköping och AIK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.