Förlängning väntar

Sverige spelar inte bara mot Holland, vårt landslag spelar även mot domaren från Kanada. Utöver en mängd billiga frisparkar tycker jag att hon dels berövade Lina Hurtig på en straff, dels låste domaren Kosovare Asllani på övertid, och hjälpte de orange till lagets näst bästa målchans.

Jag hade 2–2 i målchanser i den andra halvleken där både Nilla Fischer och Vivianne Miedema hade bollar i målramen. Miedemas nick förpassades på ett fantastiskt sätt till ribban av Hedvig Lindahl.

Det är 27 graders klibbig värme på arenan i Lyon. Det blir jobbigt för lagen att spela ytterligare 30 minuter.

15 tankar på “Förlängning väntar

 1. Ja, det är skandal, ganska svårt att vinna då.

  Jag är stolt över Asllani och Blackstenius (och Hurtig)

 2. ”Utöver en mängd billiga frisparkar tycker jag att hon dels berövade Lina Hurtig på en straff,……”—————–måste säga att jag var skeptiskt mot -denna franskkanadensiska domaren när hon delades ut en Frankrike match, men till min förvåning då gjorde hon ett utmärkt insats.
  Angående ”Hurtig straffen” då visade domaren att hon var svårköpt, nämligen Hurtig ville ju provocera ett straff, genom att puta bollen fram men hon följde inte med, utan hennes kroppsrörelse- gick mot den holländska spelaren, med andra ord Hurtig försökte hindra holländskan att göra ett tackling…så rätt dömt, det var ingen straff.

   • ”I fotboll får man faktiskt inte sparka ner någon,”—————–håller med, då kolla på videosekvens några gånger då kommer du se att det är Hurtig som sparkar holländskan, inte tvärtom
    ”Jag konstaterar här att Jonas Eriksson”————————–menar du numera pensionerad fotbollsdomare som lyckades inte kvala in på VM i Ryssland..
    Den andra frågan jag ofta ställer mig; ”ska jag tro på någon sk ”expert” än på mina ögon” ?
    Tror att du vet svaret….

   • Denna ståhej kring domarinsatsen i matchen, väl orkestrerad, i syfte att bringa fram fördelar till kommande bronsmatchen för Sverige, en utomstående som jag själv, kan se från flygplanshöjden, däremot inte du Rydén, för att du verkar vara en del av den
    Rätt beklagligt, kan jag ju tycka, att du låter dig påverkas av en ”expert” snabbt framtagen av svensk statskontrollerade TV-kanal
    Därför din trovärdighet som fotbolls journalist, vill inte säga expert, i det här fallet är låg, väldigt låg
    Du kan åtminstone behålla lite värdighet i en god fair-play anda och fortsätta recensera de fotbollsmatcher utifrån egen smak, tycke och den grund du tycker fotbollen är värd att stå på.

    • Nu har jag kollat straffsituationen igen, och det är solklar straff – även för opartiska. Visst rör sig Hurtig mot van Lunteren, som du konstaterat. Men det spelar ju bara straffbart om van Lunteren står helt stilla.

     Men holländskan står inte helt stilla. Tvärtom kastar hon sig mot Hurtig, och träffar svenskans smalben. van Lunteren har ingen träff på bollen, utan hon sparkar bara på svenskan. Det är straff. Du minns kanske att Sveriges herrlandslag fick en sådan straff efter VAR-granskning mot Sydkorea i VM i fjol. Då var det Viktor Claesson som blev fälld på samma sätt.

     Men på din flygplanshöjd har vi ju tidigare fått veta att du följer en egen regelbok kring handsregeln. Det är kanske även i den regelboken som det finns en paragraf om att holländska högerbackar får sparka ner motståndare hur mycket de vill i totalfotbollens namn?

     För övrigt är inte de sändande tv-kanalerna TV4 och Cmore statskontrollerade. Och i det här fallet var det dessutom tidningen Expressen som anlitade Jonas Eriksson. Din förmåga att hålla dig till fakta är närmast obefintlig.

    • ”………..det är solklar straff – även för opartiska.”—————————det enda som är solklart är väl att du är inte ”opartisk” men det hindrar ju inte dig att tala för alla de opartiska. Kan du nämna då en enda opartisk källa som håller med dig Rydén?
     ”Det är straff”———————–återigen fel. Spelaren i straffområde söker avslut, inte provocerar fram en straff. Hurtig följde ej bollen för att göra avslut utan gav sig på, med kroppen, mot holländskan. Det är Hurtig som ligger på henne inte tvärtom!
     Att domaren kunde döma ett straffspark betyder inte alla gånger, att det var ett straff
     ”För övrigt är inte de sändande tv-kanalerna TV4 och Cmore statskontrollerade. Och i det här fallet var det dessutom tidningen Expressen som anlitade Jonas Eriksson.”——————————-du har just belyst ”orkester” Rydén då har du fattat min tankegång. Följer inte sportens ”Se&Hör journalistik, råkade se på SVT rapportering om det aktuella fallet, därmed fakta ligger i innehållet inte i formen

    • ”Och din smutskastning av Jonas Eriksson är pinsam”———————på vilket sätt menar du jag smutskastade honom? Jag trodde att jag stödde min åsikt på fakta ..hur som helst då beklagar jag att du tog denna slutsats, försöker alltid diskutera ämnet inte individen
     Gillade helt klart inte ett flocks åsikt, som det blev till slut, med all respekt till individer i den..
     För övrigt, det ser ut som att du ser på domare som ”auktoriteter” som förefaller icke för allmänhetens bedömning…du har sällan recenserat domare i DA eller Cl..bara på VM dock
     Om inte undantagen existerat då skulle inte principerna finnas.

     • Du skrev: ”en ”expert” snabbt framtagen av svensk statskontrollerade TV-kanal”

      Jag ser det som smutskastning av individen, och väldigt långt ifrån själva ämnet. Dessutom var det direkt felaktigt eftersom det var Expressen som använde Eriksson som expert.

    • ”Jag ser det som smutskastning av individen och väldigt långt ifrån själva ämnet”———————–säger bloggare som låtit en av sina kommentatörer förtala en svensk spelare med invandrarbakgrund. Tänk på att detta yttring, passerat dina rättlagda ögon och ditt värdesystem. Eller kanske bara smällt in i det.
     För att ingen svensk damfotbollsspelare ska kommenteras genom att förknippas med det landet, hon råkat hamnat i för att spela fotboll, inte minst politik detta landet står för. Oavsett bakgrunden..
     Så du borde vara försiktig när du anklagar andra för ”smutskastning” medan på ditt blogg släpper du ämne för svensk rättsväsende, i det här fallet förtal

     • Det är fortfarande du som har stått för den mest osmakliga kommentaren någonsin om spelare (i det aktuella fallet utländska) i den här bloggen.

      Du lämnar ofta ämnet för att anklaga meningsmotståndare för rasism eller korruption. Om det var förtal av den svenska spelaren med invandrarbakgrund vet jag inte ens vad vi skall kalla dina påhopp.

      Men eftersom du nu sagt att du bara vill diskutera ämnet, alltså damfotboll, så räknar jag med att du framöver håller dig till att bara skriva just om fotboll.

    • ”Det är fortfarande du som har stått för den mest osmakliga kommentaren någonsin om spelare……”—————————–”osmakliga”, vad är det för något Rydén? Antagligen gillar du spelet en spelare är kapabel till eller du gör inte det. Du själv gillade ju inte ”humöret” hos vissa, även de med invandrarbakgrund. Tillfällighet eller något annat, du kan svara själv, jag säger min åsikt, Om du uppfattar mina kommentarer -som ”osmakliga”, fine med det, men det är långt därifrån till ”förtal” yttringar, kom ihåg det
     ”Du lämnar ofta ämnet för att anklaga meningsmotståndare för rasism eller korruption.”——————————rasism och korruption är helt vanliga fenomen i samhälle som även du lever i. Du väljer att blunda jag väljer att belysa. Tro det eller ej även fotbollen är en del av samhället samt politik som råder
     Därmed helt konkret, svara på till oss, tror att många vill gärna veta; finns det i svenska landslaget plats för någon tjej som inte befinner sig i termen feminist?
     ”……………….så räknar jag med att du framöver håller dig till att bara skriva just om fotboll.”—————————–menar du att jag ska ”hänga med” i din skara av dåliga förlorare attityd för att fylla på dina kriteriet om ”ämnet”?
     Menar du att jag ska hänga med dig i ditt gnäll om domaren i Holland matchen, samtidigt tänka på din fullständiga ignoransen för domarna annars i dina texter? Då är du är inte trovärdig, minst sagt
     Har råkat kika lite på den tyska ”skandal”-tidning Bild, där de recenserade Tysklands match mot Sverige.Med exemplariskt artighet då hade denna journalist bl a konstaterat att straffen för Tyskland inte -blåstes av för att det var offside innan. Han tog inte regelboken till hjälp, han skaffade inga experter för expertutlåtande, han ifrågasatte inte själva offside situation, bara konstaterade fakta
     Någon tysk bloggare har jag inte kikat på, men är övertygad om att du kunde lära dig ett och annat om hur man skriver om damfotboll utan att ramla in i en nationalistisk yra

     • Din värsta kommentar ströks bort. Jag blundar inte för rasism. Därför strök jag bort din kommentar.

      Det här om dålig förlorare är ju patetiskt. Jag har knappt gjort annat under VM än kommenterat domarinsatser. Och jag skrev om att Tyskland borde ha haft en straff mot Sverige. Men då anklagade du mig aldrig för att vara en dålig vinnare. När jag skriver om att Sverige borde ha haft en straff mot Holland är jag däremot en dålig förlorare.

      Jag har släppt den här debatten alldeles för långt. Men nu är den över. Punkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.