VM-brons efter fantastisk kämpainsats

Sverige har numera fyra VM-medaljer. Det är en fantastisk utdelning på åtta mästerskap.

Bakom 2–1-segern mot England ligger en fantastisk start, hårt arbete – och Nilla Fischer:s skalle. Jag skrev i min BT-krönika att Fischers räddning på mållinjen redan är en klassisk svensk idrottsbild.

Jag har lite mer att skriva så det lär dröja ett tag innan det kommer en mer fullödig analys.

8 tankar på “VM-brons efter fantastisk kämpainsats

 1. Ja, Sverige har överträffat alla rimliga förväntningar. Och – det var inte TÅLAMOD som ledde fram till 2-0-målen – tvärtom. Det är nu Karl-Erik Nilsson SvFF ska kliva fram och gå i god för att ALLA pengar som Sverige spelat in under VM ska gå till utveckling av dam- och flicklandslagen samt damfotboll i allmänhet. Senast inför EM 20121 redovisas vad varenda krona gått till!

 2. Man ska väl inte klaga för mycket på ett lag som tar brons, men jag måste få ventilera att Hedvig Lindahl inte var bra idag. Hon radade upp helt horribla misstag (och ett antal räddningar).
  På den bortdömda kvitteringen är hon så fel ute att man funderar på vad hon tänker, och på det mål hon släpper in undrar jag om hon tror att bollen kommer att rulla utanför.
  I andra går hon utanför straffområdet och missar grovt och räddas av sina backar och när Fischer nickar på mållinjen i slutet är det åter efter att hon missat, den gången i luften.
  Så.
  Brons blev det ändå. Laget var bra, de enskilda beståndsdelarna hade uppseendeväckande stora brister.

 3. Två räddningar på typ strafflinjen. Härligt kämpa i hela laget. 22-23 min i första var magiska. Stort grattis till spelare och ledare!

 4. Nilla Fischer har inte bara ”mycket innanför pannbenet”, som man säger, hon kan använda utsidan av skallen också! 🙂

 5. Första tredjedelen av matchen var det bästa jag sett en svenskt landslag prestera. Och resten var med beröm godkänt. Fantastiskt roligt för tjejerna och för ledarna.
  En sak blir jag dock inte riktigt klok på: Varför spelar Sverige i gula byxor? De ordinarie, blå (mörka) byxorna skiljer sig ju mer från Englands vita (ljusa). Framför allt är gult och blått snyggare än helgult …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.