Växjö nollade Rosengård – LB vann ödesmatchen

Jag har inte haft tid att se några matcher i kväll. Men jag noterar att Växjö har tagit en skrällpoäng hemma mot serieledande Rosengård och att LB07 vann ångestmötet mot Kungsbacka med 2–0.

På förhand var det väl egentligen inget som talade för att Växjö skulle hålla nollan mot Rosengård. När lagen möttes i Malmö för 30 dagar sedan vann FCR med klara 5–0. Sedan dess har man dessutom värvat Anna Anvegård från Växjö.

Anvegård ingick inte i Rosengårds matchtrupp. Det gjorde däremot Rosengårds andra Växjövärvning den här sommaren, Jelena Cankovic.

När jag pratade med tränare Maria Nilsson och sportchef Frida Andersson efter Växjös seger i Kungsbacka sa Andersson att Växjö tippas som förlorare i varenda match i år, men att laget är väldigt bra hemma. Och visst låg det något i det. Växjö har bara förlorat en av sju hemmamatcher, det var mot Göteborg. Lagets problem är att man haft lite svårt att göra mål, och därmed bara vunnit två hemmamatcher.

Nu tog alltså Växjö en poäng som sannolikt fick stora delar av serien att jubla. Med åtta omgångar kvar att spela har numera två lag, Rosengård och Göteborg, guldet i egna händer. Men även Vittsjö, Linköping och Kif Örebro fick i kväll lite större vittring på kronprinsessan Victorias pokal.

Och till helgen är det ett par hyperintressanta matcher i Göteborg–Linköping och Piteå–Rosengård.

I botten väcktes hoppet om nytt kontrakt på allvar för LB07. Malmöklubben vann med 2–0 mot Kungsbacka, ett resultat som innebär att bara ett mirakel kan rädda halläningarna kvar i högsta serien. LB däremot har numera bara två poäng upp till nedflyttningsstrecket.

3 tankar på “Växjö nollade Rosengård – LB vann ödesmatchen

  1. ”Anvegård ingick inte i Rosengårds matchtrupp”——————-så utöver övergångspengar fick Växjö lite till, verkar som.
    Skönt att påminnas hur gör man det i ”civiliserade” Sverige innan man spiller galla över ”korrupta” sydeuropa.

    • Jag har för mig att det inte är tillåtet med överenskommelser som hindrar spelare från deltagande i vissa matcher. Men det är kanske inte så noga i Damallsvenskan. Annars borde det väl kunna ställas något mer kritiska frågor till sportcheferna om det eventuella regelbrottet än vad SVT tycks göra.

  2. Det kanske handlar om heder och äkta sportsmanship, något som oftast saknas i de ”korrupta” delar av världen som sign. ”axel” vurmar för…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.