Djurgården gör stora förändringar i sin trupp

Tidigare i dag kom Djurgården med en liten genomgång av läget i den damallsvenska truppen.

I slutet av texten meddelades att sextetten Wilma Sjöholm, Petronella Ekroth, Jennifer Pelley, Alexandra Lindberg, Ogonna Chukwudi och Hanna Folkesson kommer att lämna. Det blir således en stor ansiktsförändring av Djurgårdens damallsvenska trupp.

Att några av de här spelarna skulle lämna var knappast oväntat. Men det förvånade ändå att trion Ekroth, Chukwudi och Folkesson var med. Alla har varit tänkta nyckelspelare, och att alla tre nu lämnar, eller tvingas lämna, är ett tydligt tecken på att Djurgården är på väg att bygga om sitt lag. Det skall bli intressant att se vilka nya spelare som kommer in i stället.

3 tankar på “Djurgården gör stora förändringar i sin trupp

 1. Ja, DIF Dam gör en påtaglig förändring av truppen, inte bara make-upmässigt. Gäller att hitta nya, gärna lite stridsvana nyckelspelare till att stötta Olivia Schough, för hon kan knappast dra hela lasset själv. Den nämnda trion Chukwudi, Ekroth och Folkesson borde inte ha några större problem med att hitta intresserade klubbar och har kanske gjort det redan. Petronella kanske är på väg ut i den stora fotbollsvärlden igen?

  Apropå ansiktsförändringar. Det verkar som om Linköpings FC blir ett ”A-lag” (bokstavligen) nästa år om man ser till efternamnen på de hittillsvarande värvningarna: Ahtinen, Alm, Andersson och Aronsson. På minussidan Angelda(h)l – och Anna Anvegård är tyvärr inte tillgänglig.

  • Chukwudi, Ekroth och Folkesson låter som fantastiska möjliga värvningar men frågan är om deras löneanspråk stämmer överens med värdet klubbarna ser i dem. Deras aktier bör inte direkt ha stärks av ett års bottenstrid även om de är talangfulla och erfarna spelare.
   Vet inte vad de har haft i lön i Djurgården men antar att de befunnit sig i övre halvan om man jämför med snittet i damallsvenskan.
   De större klubbarna med ordentlig budget till löner känns redan kompletta och just nu verkar det inte finnas några ambitioner från de mindre att satsa på samma sätt som Djurgården gjorde förra året.
   Tror kanske de nämnda spelarna antingen får söka sig utomlands eller vara beredda på att gå ner ordentligt i lön.

 2. Hmmm.
  Flera säkra och bra allsvenska spelare som försvinner i Dif. Antar att nye sportchefen Jean Balawo har läget under kontroll, men det är nog inte så enkelt att hitta bra ersättare (i Sverige).
  Läser på hemsidan att sportchefen söker en hårt arbetande central mittfältare – Hanna Folkesson borde väl passa in på den platsannonsen?
  Hon spelade i landslaget i april och var aktuell för VM-truppen. Men, kanske ligger något annat bakom..?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.