Massor av landskamper i veckan

Inlägget uppdaterat med länkar till några av matcherna

I dag sparkar landslaget igång OS-året 2020. Om det nu blir något OS. Som bekant handlar mycket nu om corona, även i damfotbollssammanhang.

Sverige stoppade ju Linda Sembrant från deltagande i Algarve cup. Man lät henne flyga hem från Italien till Sverige, och meddelade sedan att hon inte skulle få vara med. Det lät både yrvaket och lätt panikartat.

Vi har även kunnat läsa att Sverige sannolikt inte tänker spela om det skulle bli en placeringsmatch mot Italien.

Fotbollsmässigt är Algarve cup en träningsturnering, vilket innebär att det viktigaste är att testa spelare och taktiska moment. Resultatet är inte så viktigt. Vi minns ju fjolåret, då Tyskland spelade ut Sverige i april, medan Sverige vann den match som räknades – den i VM.

Jag såg att Fotbollskanalens Andreas Sundberg gissade på följande svenska startelva: Hedvig LindahlHanna Glas, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson, Jonna AnderssonSofia Jakobsson, Nathalie Björn, Caroline Seger, Fridolina RolföKosovare AsllaniStina Blackstenius.

Sundberg är på plats i Algarve och hans gissning borde därmed vara initierad. Elvan känns dessutom fullt rimlig sett till vilka som är med i Portugal, och hur Peter Gerhardsson tidigare mönstrat sin förstaelva.

Allra mest spännande i en sådan här turnering är ju att se vilka spelare som tar chansen och flyttar fram sina positioner. Här är man ju lite extra nyfiken på Loreta Kullashi och Hanna Bennison. Vi får se om någon av dem får speltid i dag. Matchen mot Tyskland startar 17.30 och sänds av SVT.

I övrigt i Algarve cup spelas följande matcher i dag:
15.00: Danmark–Norge
19.00: Nya Zeeland–Belgien
21.15: Portugal–Italien

Det spelas ganska många fler träningsturneringar i det här landslagsfönstret. Vi har en ny fyrnationsturnering i Frankrike, där dagens program ser ut så här:
17.00: Frankrike–Kanada
19.00: Nederländerna–Brasilien

I Spanien spelas en annan fyrnationsturnering, Pinatar cup. Där ser dagens verksamhet ut så här:
Nordirland–Island
Ukraina–Skottland

Det finns även en årlig träningsturnering i Turkiet, som startar i dag. Där spelar följande lag:
9.00: Ungern–Venezuela
13.00: Rumänien–Hongkong
14.00: Chile–Ghana
16.00: Kenya–Nordirland B

Här verkar inte Venezuela ha kommit till start. Enligt den här tweeten från det ungerska förbundet vann deras landslag nämligen med 2–1 mot klubblaget Biik Kazygurt från Kazakstan i dagens match.

I morgon drar USA:s årliga fyrnationsturnering, She Believes Cup, i gång. Där spelas:
22.15: Spanien–Japan
01.00: USA–England

I morgon startar även årliga Cypern cup med följande matcher:
12.00: Kroatien–Mexiko
14.00: Tjeckien–Finland
I den turneringen deltar även Slovakien.

Utöver alla de här träningslandskamperna spelas det även några tävlingsmatcher i det här fönstret. I morgon har vi tre EM-kvalmatcher, där Irland–Grekland är den enda av intresse för topplaceringarna i de olika grupperna.

Allra mest intressanta är ju förstås de båda playoffmatcher mot OS som spelas i veckan. I Afrika möts Kamerun och Zambia om en OS-plats. De startar i Kamerun i morgon 15.30 och har returen i Zambia på tisdag.

Dessutom spelas det ett playoffmöte i Asien, Australien–Vietnam. Den andra playoffmatchen i Asien, den mellan Sydkorea och Kina är däremot uppskjuten till april (9:e i Sydkorea och 14:e i Kina) på grund av coronaviruset.

Australien och Vietnam inleder sitt dubbelmöte i Australien på fredag 8.30 svensk tid. Returen spelas nästa onsdag klockan 12.00 i Vietnam.

Om jag hittar länkar till de olika matcherna kommer jag att lägga upp dem här. Ni får gärna hjälpa till genom att tipsa om länkar i kommentarsfältet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.