Hon är vårt senaste Spanienproffs

Inlägget uppdaterat med ytterligare ett färskt Spanienproffs

Antalet svenska spelare i spanska högstaligan Primera Iberdrola bara växer. Sjunde svenska medborgaren i ligan heter Lova Lundin. Den tidigare Kvarnsveden- och Umeåforwarden har skrivit på för fjortondeplacerade EFD Logrono.

Sedan tidigare har vi ju  Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson i Real Madrid, Julia Karlernäs och Sejde Abrahamsson i Sevilla, Hedvig Lindahl i Atletico Madrid samt nigerianska landslagsspelaren, men svenska medborgaren Rita Chikwelu i Madrid CFF.

Tillagt i efterhand: Senare på kvällen blev jag uppmärksammad på att vi i dagarna fått ytterligare ett Spanienproffs. Det är fjolårets Uppsalaforward Nicole Odelberg Modin som skrivit på ett halvårskontrakt med  RCD Espanyol de Barcelona.

I den klubben har vi haft minst en svensk spelare tidigare. Säsongen 2009/10 spelade Louise Schillgard i klubben, som på den tiden var ett topplag och slogs om ligatiteln. Numera är man ett lag på ligatabellens undre halva. 

Se listan över alla svenska spelare i utländska högstaligor alla svenska spelare i utländska högstaligor här.

 

6 tankar på “Hon är vårt senaste Spanienproffs

  1. Jag tror mig ha hittat en till. Nicole Odelberg Modin som senast spelade för Uppsala som forward verkar vara på väg ner till RCD Espanyol. I AS.com skriver de med rubriken om ”Polvora para el espanyol” Polvora = Krut.

  2. Kul för de nya Spanienproffsen – de behöver knappast frysa häcken av sig. Det leder osökt in på BK Häcken FF och den s.k. historiska första matchen, som är planerad att spelas på Bravida Arena mot Linköping på lördag. Om det nu blir några 2×45 minuter ute på blåsiga Hisingen. Det ska nämligen bli 6-8 grader minus på eftermiddagen och detta ihop med en mer eller mindre måttlig vindstyrka ger en nerkylningseffekt på ca det dubbla gradantalet. Ingen njutbar tillställning för lagen, alltså. Spelarna ute på arenan kan nog hålla värmen något sånär, värre blir det för de stillasittande och de stillastående, främst målvakterna. Varningsflagg uppe för djupfrysta fötter. Hoppas all vederbörlig hänsyn tas till detta av lagledningarna. Förresten – vilka inomhusanläggningar förfogar Häcken över? Det finns säkert hyfsat bra alternativ under tak. Jag kan aldrig tänka mig att herrlagen riskerar lemmar och hälsa när polarklimat råder…

      • Bandyspelare är ett släkte för sig. När Sverige mötte hemmalaget Ryssland i Archangelsk under VM 1999 lär det ha uppmätts -43 grader. Garanterat inga vätskepauser i den matchen – för spelarna. I stället hade nog publiken en del ”värmande” drycker under lagren av vinterkläder.

        • Spännande med bandy. Själv är jag mer intresserad av fotboll. Noterar att WSL i England går in i en het period så här i februari. Arsenal mot Man City (fyran mot trean) på söndag, följt av Chelsea-Arsenal på onsdag och Manchesterderbyt nästa fredag. Det lär ge besked om vilka lag som gör upp titeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.