22 OS-spelare och tre nygamla landslagsspelare

Peter Gerhardsson håller i skrivande stund på att hålla presskonferens inför de två första VM-kvalmatcherna inför mästerskapet i Australien och Nya Zeeland om två år.

Som väntat fanns samtliga 22 OS-spelare med i truppen. Dessutom tog han ut tre spelare som inte var med i Tokyo: Elin Rubensson, Nilla Fischer och Filippa Curmark.

Rubensson är uttagen som högerback, alltså den position där hon sett väldigt vass ut i Häcken efter OS.

13 tankar på “22 OS-spelare och tre nygamla landslagsspelare

 1. ”Rubensson är uttagen som högerback, alltså den position där hon sett väldigt vass ut i Häcken efter OS.”————————————klart att hon är det , vass,och sugen på spel i landslaget. Jag undrar på något annat
  Hur en mor med 8 månader gammal bebis kan välja att spela fotboll istället för att vara med sitt barn när han är så liten och behöver sin mamma?
  Har du något svar på det Rydén?

  • …och hur en förbundskapten kan plocka en spelare i vetskap om det
   Bryr han sig om det överhuvudtaget?
   Klart att valet skulle hamnat på någon annan om spelaren exempelvis skulle vägrat att ” knäböja”, eller visat sig ”off” i rådande värdegrund policy
   Här handlar ju saken bara om ett barn och hans behov då kan det gå som det gör….

   • Vad säger experter då.
    Under det första året av ett barns liv är det mamman som borde tillbringa mest tid med barnet; under denna tid utvecklas den primära anknytningsstilen som kommer att ha störst inverkan på barnets utveckling. Mamman är den viktigaste figuren vid den tiden och om hon svarar på barnets behov, om hon är i ständig interaktion med barnet, om hon accepterar barnet som ett ”separat” väsen och ger värme och kärlek, stöd och hjälp, skapar hon en grund för att utveckla en säker anknytning.
    Under de första sex månaderna av livet skapas grundläggande förtroende eller misstro. Det är därför nödvändigt att modern svarar på barnets gråt. Ett barns gråt är ett kommunikationsmedel och det enda sättet att berätta att något är fel. Ett barn vars mamma inte svarar på gråt kan utveckla misstro, vilket kan återspeglas i attityder till människor och senare i livet.

    För att anknytta till sista mening och vid tanke på de kommentarer här nedan då undrar jag Rydén, har de människor haft några föräldrar i sina liv?
    Saknaden av empati mot ett litet barns behov är ju minst sagt förkastlig.

  • Nu har väll bebisen en pappa som är fullt kapabel till att ta hand om deras barn i några dagar? Att gå tillbaka till arbetet är väll inte heller så konstigt efter 8 månader?

  • Helt seriöst ”Axel”. Du förstör för alla andra som läser den här bloggen. Kan du inte bara sluta med ditt eviga dravel. Du skriver ju dessutom så trasigt and man knappt förstår vad du menar. Du kan hålla till på Twitter istället som alla andra troll och kräkas ut allt som du tycker är fel.

 2. Som tur är så är jag inte förbundskapten, men jag har svårt att se vad Fischer har att tillföra landslaget idag. Tycker att hon gjort som högst medelmåttiga insatser i allsvenskan på senaste tiden.

  • Jag håller med fullständigt vad det gäller Fischer. Hon kan inte konkurrera ut någon annan försvarare i truppen. Det hade varit betydligt klokare att ta ut någon ”blivande stjärna”.

  • Håller med. Med all respekt för allt Nilla gjort tycker jag det hade varit bättre att ta med en spelare på väg uppåt i karriären som hade fått vara med och lära och utvecklas.

  • Håller helt med!
   Fischer, 37 år, har hållit en medelmåttig nivå i damallsvenskan i år. I senaste förlustmatchen mot Örebro, 1-2, var hon direkt svag.
   Linköping har dessutom varit klena i år. Det är väl inte på gamla meriter som hon blir uttagen?
   Fischer hade förstås fullgod anledning att tacka nej till OS. Men hon var väl tackat nej till landslaget 3-4 gånger tidigare i karriären av olika anledningar.
   Säger inget om Fischer hade presterat på topp i allsvenskan men det har hon ju inte. Det blir på något sätt trista signaler till övriga spelare i damallsvenskan.

 3. Apropå uttagningar – är det bara spelare i Damallsvenskan som ska vara i toppform för att bli uttagna? I vissa fall räcker det tydligen med att inte spela alls…..

 4. Ett spädbarn har såklart ingen aning om vem dess mamma är; det går lika bra med vem som helst. Barnet behöver mycket kontakt och trygghet, men att det skulle behöva få det av just sin mamma, eller ens en kvinna, är bara fördomsfullt trams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.