Angeldahl till Manchester City

I går gjorde Filippa Angeldahl två mål och sköt Häcken ett par steg närmare gruppspel i Champions League.

I kväll står det klart att det var hennes sista match i Göteborgsklubben. Åtminstone för den här sejouren. Angeldahl har nämligen skrivit på för engelska toppklubben Manchester City.

Det var väl väntat efter Angeldahls succé i OS. Men skönt för Häcken att mittfältaren åtminstone fick vara med i den första kvalmatchen i Champions League. Där gjorde hon Häckens två första mål mot Vålerenga och visade vägen mot gruppspel.

Häcken vann med 3–1, siffror som på ett sätt kändes i underkant. Det svenska mästarlaget hade ju till synes totalkontroll vid 3–0-ledning när Jennifer Falk gav bort ett mål. På ett annat sätt var 3–1 bra siffror. Jag hade nämligen till slut 8–5 i klara målchanser till Häcken, och utifrån det är ju resultatet bra.

Häcken bör klara returen även utan Angeldahl. Den Uppsalabördiga mittfältaren blir tredje svenska i City efter Kosovare Asllani och Julia Spetsmark. På senare år har City huvudsakligen byggt sitt lag på engelska landslagsspelare. Elva av de 22 spelarna i Storbritanniens OS-lag kom exempelvis från City – alla elva ingick bland de 18 först uttagna. Efter uttagningen införlivades ju som bekant även de fyra reserverna fullt ut i OS-truppen.

Kollar vi konkurrensen på centralt mittfält är den stor. Angeldahl skall konkurrera med engelska Keira Walsh och Jill Scott, skotska Caroline Weir och spanska Vicky Losada. Det blir en utmaning.

9 tankar på “Angeldahl till Manchester City

  • Inte så dumt att låta Rubensson spela ytterback heller. Hon är väldigt trygg och säker i passningsspelet. Slår precisa inlägg. I Damallsvenskan brukar ju inte Häcken behöva försvara sig särskilt mycket.
   Karlenäs kanske flyttas upp från tilltänkt mittbacksplats.

   • Jo, det är sant. Högersidan har varit lysande oavsett Gejl Jensen eller Kaneryd spelat ihop med Rubensson. Men Karlernäs känns lite för defensiv i den rollen. Kanske Mijatovic är ett alterativ, bra passningsspelare och bra skott. Svaret lär vi få imorgon i Piteå…

 1. Då kom till slut beskedet alla väntat på att Damallsvenskans bästa spelare lämnar Häcken för storklubben Manchester City och inte Barcelona som det spekulerats om. Bara att gratulera och önska henne lycka till, är övertygad om att hon tar en plats i laget!

 2. Grattis till Angeldahl. Hoppas att Häcken fick bra betalt, för hon lämnar ju ett enormt hål efter sig. Någon i truppen tar ju hennes plats, men det kommer förmodligen att förändra lagets spel.

  Med tanke på hur Angeldahl tagit platsen på mitten i landslaget, så tror jag inte att hon kommer att sitta på bänken i City särskilt mycket. Hennes kombination av att med fysik, gnet och intelligens både plocka boll från motståndaren och därefter med några steg framåt sätta igång anfall är inte många andra i damallsvenskan som är i närheten av. Lägg därtill att hon har ett riktigt bra skott från distans. Ska bli kul att se om det finns ytterligare en nivå hos henne som den engelska ligan kan få fram.

 3. ”…och så har Stina Blackstenius skrivit på för den – – – – – – klubben – – – – – -”. Så kan det låta vilken dag som helst. Sverige – stolt storexportör av fotbollsstjärnor! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.