Oj, vilka skitmål Rosengård släppte in

Jag uppskattade på förhand playoffmötet mellan FC Rosengård och tyska ligatrean TSG 1899 Hoffenheim som en 50–50-match. Mitt lag hade träning i kväll, så jag missade kvällens match på Malmö IP.

Men jag noterade med besvikelse att Hoffenheim vann med 3–0 och därmed har ett drömläge inför nästa veckas hemmaretur.

En koll på matchstatistiken visar att Rosengård hade 12–7 i avslut. Men att det var 2–5 i avslut inom ramen, och alltså 0–3 i mål.

Nyss fick jag se de där tre målen. Och den spontana reaktionen var: herregud vilka skitmål det handlar om. Jag tyckte att Kristianstad föll på eget grepp mot Bordeaux härom veckan. I dag tycks Rosengård ha gjort en dyr repris. En repris som sannolikt kostar många miljoner kronor. För inte kan väl Rosengård vända på bortaplan?

Det har för övrigt varit en dålig svenskdag. Cyperns mästarlag Apollon föll med 2–1 hemma mot Ukrainas Zhytlobud-1 från Kharkiv. Tränare Kim Björkegren hade Matilda Abramo och Sofia Hagman i startelvan och bytte in nyförvärvet Julia Spetsmark i paus.

Real Madrid nådde fina 1–1 hemma mot Manchester City. Man gjorde det dock utan coronasjuka Kosovare Asllani.

Den enda svensken som fick jubla i kväll var Jonas Eidevall. Hans Arsenal vann med klara 3–0 hemma mot Slavia Prag, ett resultat som innebär att Londonklubben är väldigt nära Champions Leagues gruppspel.

4 tankar på “Oj, vilka skitmål Rosengård släppte in

 1. Om Hoffenheim uppträder väldigt nonchalant i returen kan det kanske bli spänning i slutet på returmatchen. Att Hoffenheims 2-0 och 3-0 mål skulle vara skitmål tycker inte jag. Ett långskott, sådana går in i bland och en otroligt fin lobb är inga skitmål. Rosengård kan kanske reparera lite av sin ära och få till en uddamålsseger i returen. Kan bli förlust också givetvis eller 1-1 kanske.

 2. Jag såg matchen och det var som en flashback till alla kvalmatcher som svenska lag spelat, där det blir uppenbart att man helt saknat den cynism och noggrannhet som måste finnas i internationella matcher.

  Jag skulle betrakta två av målen som ”onödiga”. Vid det första är försvarsspelet oerhört passivt. Vid det tredje så borde Rosengård aldrig hamnat i den situationen – vad gjorde målvakten Micah så långt ut? 2-0-målet var däremot inte så mycket att göra åt.

 3. Vad ska man säga, här kommer två lag hit Bordeaux och Hoffenheim som knappt börjat sittseriespelet och vinner lätt mot Rosengård och Kristianstad som är mitt inne i seriespelet. Dom kommer med ett helt annat tempo och presspel. Dags för Damallsvenskan att växla upp? In med fler betydligt snabba spelare i trupperna om vi ska hänga med i utvecklingen. Tycker för övrigt att Hoffenheims sista mål var ett riktigt läckert klassmål!

 4. Rosengård har tyvärr sålt bort några tekniska fötter och ett par huvuden med väldigt god spelförståelse. Spelare som kan mäta sig med de bättre i Europa.
  De har inte lyckats ersätta med spelare av samma kvalitet. Det märktes tydligt mot Hoffenheim.
  Alla gör misstag under en match, det tillhör liksom spelet. Men det ser extra taffligt och klumpigt ut om tekniken falerar.
  Rosengård vill som alltid dominera spelet och bestämma tempot, det funkar i Allsvenskan. Men kanske har man inte spelare till det nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.