God jul

Det är julafton och därmed hög tid att önska alla er läsare av bloggen en riktigt god jul.

Jag vill samtidigt passa på att skicka ett stort tack till alla er som hjälper mig med att hålla de båda silly season-sidorna uppdaterade. Det hinner inte gå många minuter efter färska nyheter om förlängningar eller övergångar innan det även går att läsa aktuell nyhet här i kommentarsfältet. Fantastiskt bra jobbat.

Vi får se om det blir några sillynyheter under julafton. Förr var det otänkbart, men på senare har år har det varit klubbar som velat ge sina fans en liten extra julklapp.

Och med tanke på att i princip alla damallsvenska klubbar ännu så länge har fler förluster än nyförvärv borde det finnas chans till en och annan present de kommande dagarna. För som bekant brukar ju klubbarna vilja ha sina trupper hyfsat klara efter helgerna.

I väntan på att nästa nyhet rapporteras in tänkte jag personligen ta chansen att njuta av lite julstämning. Och jag vet inget bättre sätt att göra det än att lyssna på Jussi Björling:s O Helga Natt. God jul.

19 tankar på “God jul

  1. Många av dom Damallsvenska trupperna börjar bli klara även om några släpar efter lite. Genomgående ser man att dom utom Nordiska värvningarna lyser med sin frånvaro. Nu efter helgerna börjar nog dom internationella övergångarna bli offentliggjorda när transferfönstren öppnar.

    GOD JUL Alla!

  2. God jul alla!
    Tack för en gedigen blog som täcker varenda liten vrå av det som rör damfotbollen👍
    Silly-sidan är ovärderlig och nu bör de stora bomberna snart komma. Tänker främst på stjärnorna som kan komma att lämna ligan som typ Janogy, Vinberg, Tamminen och Kafaji med flera. Jag blir väldigt förvånad om Rubensson lämnar nu i vinter med alla skadeproblem hon har haft. För Damallsvenskan hoppas jag att alla dessa spelare blir kvar till sommaren åtminstone men vi får se.

    • Tamminen lär inte flytta. Hon trivs i Bajen och har i poddar sagt ungefär samma som Alice Carlsson; ”varför ska jag flytta? Var någonstans kan jag få allt det som jag får här?”

      • Några anledningar till flytt är väl att utmana sig själv och att öka lönen, jag kan inte tänka mig att Hammarby har råd att matcha de europeiska storklubbar som borde stå i kö för att värva henne. Men hon kanske trivs med att vara en stor fisk i en liten sjö likt Jennifer Falk, vad vet jag ?

          • Bra för Hammarby och för henne själv, då blir det jackpot igen precis som när Cooney-Cross lämnade i förtid om hon ändå skulle vilja röra på sig.

  3. God jul på dig Johan! En uppdaterad Silly Season-sida är den bästa julklappen. Förresten, är det någon som vet vart Evelina Duljan tagit vägen? Mer än att hon lämnade Juventus och tog ett uppehåll från fotbollen? Kan hon dyka upp i någon damallsvensk klubb framöver eller är karriären över?

  4. God jul till Johan och alla som kommenterar / läser här på bloggen! Eftersom det troligtvis blir lite lugnare i några dagar kan jag rekommendera Olof Lundhs podcastserie Blågul framtid, där han och Erik Edman pratar med mängder av gäster som ger sin bild av krisen inom fotbollen just nu. Serien handlar mest om herrfotboll, men damperspektivet finns med.

    Elísabet ‘Beta’ Gunnarsdóttir medverkar t.ex. i ett avsnitt om damfotbollen där även Stefan Alvén och Magnus Wikman intervjuas. Måste säga att Beta alltid är riktigt skarp och skön att lyssna på. Sedan finns det ett avsnitt som handlar om dubbelklubbar där BK Häckens Marcus Jodin, Malmö FF:s Niclas Carlnén och FC Rosengårds Therese Sjögran frågas ut. I avsnittet om agentmarknaden medverkar Lisa Ek. Ett helt avsnitt handlar om hur det ser ut på damsidan i andra länder (med Ann-Helén Grahm och Lillie Persson) och så finns det ett avsnitt som bara handlar om hur man förädlar en stortalang, med fokus på Hanna Bennison och Hugo Larsson.

  5. En Mycket God Jul, Johan! Gäller för övrigt också alla trogna besökare och medkommentatorer på detta förnämliga åsiktsforum!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.