Verbal LeBlanc argumenterade för WPS

I väntan på svar om WPS får behålla sin proffsstatus fortsätter spelarna att kämpa för sin liga.

I går var den kanadensiska landslagsmålvakten Karina LeBlanc med i studion på Fox Sports och argumenterade för en fortsättning på proffsnivå för WPS. Här kan du se det inslaget. Och här är en intervju från samma kanal med LeBlanc och WPS vd Jennifer O’Sullivan, där den senare bland annat beskriver varför inte Hope Solo:s och Abby Wambach:s klubb Magic Jack får vara kvar i ligan.

Just LeBlanc är en perfekt person att fronta ligan. Först är hon en duktig målvakt – andraval bakom Dalsjöforsmålvakten Erin McLeod i Kanada för tillfället. Hon blev stor straffhjältinna genom att rädda två straffar när Kanada slog Brasilien i finalen av Panamerikanska mästerskapen i slutet av oktober. Men framför allt så gör hon sig grymt bra i media.

Jag har sett flera tv-inslag med LeBlanc, och hon är lysande både när hon blir intervjuad – och när hon intervjuar själv. Det senare gjorde hon till exempel under WPS-finalen när Western New York slog hennes tidigare klubb Philadelphia Independence tidigare i höst.

Så ett tips är att hålla ögonen på henne, det kan man göra genom att följa henne på twitter: @KarinaLeBlanc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.