Det här var en bra dag för damfotbollen

WPS får behålla sin proffsstatus, och Uefa fördjupar sin bevakning av damerna på sin hemsida. Visst har det här varit en bra dag för damfotbollen i världen?

Att WPS (Womens Professional Soccer) överlever är kanske inte så bra för allsvenskan på kort sikt. Vi kunde ju ha fått hit betydligt många fler stjärnor kommande säsong utan WPS. Till exempel blir det nog svårt för svenska klubbar att locka Marta nu.
Men på lång sikt är det grymt bra för alla fotbollstjejer att det finns möjlighet att leva på fotbollen i så många länder som möjligt. Det kommer att öka kvaliteten på spelet genom att fler duktiga tjejer kan hålla på att spela betydligt längre än de gör nu.
Alltså var US Soccers beslut att ge WPS dispens bra.

Samma dag offentliggör alltså Uefa (Europeiska fotbollsförbundet) att de startar en speciell sektion på sin hemsida med fördjupad bevakning av damfotbollen. Jag har bara skummat lite, och tycker att det ser lovande ut. Inte minst borde banken av spelarpresentationer på sikt kunna bli ett grymt bra verktyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.