”Matchen bröts till följd av svenskornas uppenbara råhet”

Google translate ger väl inte alltid de mest perfekta översättningarna, men sedan jag låtit nämnd funktion översätta referatet – eller om det snarare är en nyhet – från Energiya Voronezh hemsida så står det klart att det ryska laget uppfattade Tyresö som medvetet fult.

Rubriken till texten översätts till att ”matchen bröts till följd av svenskornas uppenbara råhet”.

Voronezh tränare verkar alltså anse att det svenska superlaget spelade över alla gränser ojust, och i texten står att ryskorna inte var beredda att tappa spelare i en träningsmatch, och därför klev av planen. Enligt Voronezh hemsida skall nämligen två motståndarspelare fått åka till sjukhus efter Tyresös senaste match.

Jag berättade ju igår om hur de ryska ligatvåornas tränare klev in på planen efter 33 minuter i träningsmatchen mot Tyresö, och avbröt spelet. Och nej, Tyresö FF har ännu inte officiellt kommenterat saken…

För övrigt bekräftas bilden av den här texten på Womens Soccer United. Där står det att det var huvudtränaren Ivan Saenko som tog laget av planen. På klubbens hemsida uttalar sig en annan tränare, Sergei Drozhzhinov om riktigheten i beslutet. Låter som att de var eniga om att Tyresö spelade alldeles för fult.

Tillagt i efterhand: Ungefär ett dygn efter matchen ger nu äntligen Tyresö FF sin version av det som hände. Du läser den här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.