Det händer i Tyskland, Norge och Japan

Helgens stora matcher spelas i Tyskland i kväll, i Norge i morgon och i Japan på söndag.

Det är landslagsuppehåll på flera håll, men Frauen-Bundesliga spelas i helgen. Seriefinalen Wolfsburg–Turbine Potsdam spelas redan i kväll. Och du kan se den live på DFB-tv från 19.00.
Ett formstarkt Wolfsburg kan göra ett tidigt ryck i tabellen. Och känslan är att det blir så. För Potsdam är, och har varit, skadedrabbat och har haft svag form de senaste veckorna.

I morgon vänder vi ögonen mot Norge, där det är dags för årets match. För i Norge är cupfinalen verkligen årets match. I år går den mellan Oslolagen Röa och Stabaek. Inför säsongen var de båda lagen regerande mästarinnor, respektive stora guldfavoriter. Det var ju dock Lilleström som vann ligan, så här har Röa och Stabaek sin chans att ändå komma ifrån säsongen med en titel.
Det känns helt öppet på förhand. Möjligen att Röa kan ha en liten fördel eftersom de vann lagens seriemöte för en månad sedan med 3–1.

Slutligen är det ju inofficiell VM-final för klubblag på söndag morgon. Då möts Inac Kobe Leonessa och Lyon i Tokyoförorten Saitama. Där är Lyon klara favoriter. Men det skall bli kul att se vad Japans överlägsna mästarlag kan göra mot Europas dito.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.