Lyon erbjuder Montpellier omspel

Jag berättade härom dagen om hur Montpellier berövades segern i cupsemifinalen mot Lyon, till följd av en präktig domarskandal i den avgörande straffläggningen.

Läs mer om händelsen i det här klippet.

sin hemsida skriver i kväll Montpellier att Lyon har erbjudit sig att spela om matchen. Och att det nu är upp till Franska fotbollförbundet att acceptera omspelet.

Hoppas att förbundet accepterar omspelet. För även om jag tycker att det är solklart att Montpellier egentligen vann straffläggningen så känns omspel ändå klart mer rättvist än att Lyon skall få vinna på att domaren inte kunde reglerna.

3 tankar på “Lyon erbjuder Montpellier omspel

  1. Men om laget har vunnit efter straffar enligt regelboken , är inte dom övriga straffarna att betrakta som ogiltiga, och då borde väl Montpellier vinna ?

    • Så tycker jag att det borde vara. Men jag vet också att det finns en regel i Sverige som säger att regelfel från domare inte kan överklagas. Vet inte om den numera är internationell, och därmed även gäller i Frankrike. Är det så kan inte Montpellier få igenom någon protest, utan får hoppas på omspel – och att man kan göra en ny superinsats mot oslagbara Lyon.

  2. Vore förj-vligt om inte Montpellier får finalplatsen då de enligt alla sätt att se det förtjänar det hela. Även ett omspel innebär Lyonseger med 95 % säkerhet så det är inte oväntat att de kommer med detta erbjudande då det lär ge ‘goodwill’ och samtidigt är nästintill ‘riskfritt’.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.