Förlust i EM-finalen

Sverige föll mot Polen i dagens EM-final i F17. Matchen slutade 1–0 sedan Ewelina Kamczyk snyggt gjort målet efter en kvart.

Jag såg bara delar av matchen, för jag prioriterade att se Sveriges basketdamer i sin helt avgörande VM-kvalmatch mot Vitryssland. Också där blev det för övrigt tung förlust.

F17-finalen är dock inspelad, och jag planerar att se den i sin helhet framöver. Känslan av de minuter jag har sett var att Sverige hade fler anfall, men att Polens backlinje var väldigt stabil och välorganiserad.

Dessutom var det polska segermålet en fin prestation. De svenska backarna missbedömde ett inlägg, och Kamczyk tog chansen.

Därmed gick vi miste om första chansen till ett EM-guld under det här året. Två chanser återstår, dels förstås stora EM – dels F19-EM.

Positivt förresten att F17-finalen gick att se på tv. För långt ifrån alla damfotbollslandskamper tv-sänds. Om några minuter (18.00) spelar vår EM-premiärmotståndare Danmark hemma mot Spanien. Och vad jag kan se sänds inte det genrepet på någon kanal.

Det stämmer för övrigt bra in på de observationer kring EM-febern i Danmark som jag gjorde vid en genomresa under midsommarhelgen. Då upplevde jag nämligen att den danska EM-febern är totalt obefintlig. Men mer om det i ett framtida inlägg.

Det är fler EM-lag än Danmark och Spanien som spelar landskamper i helgen. I morgon avgörs tre spännande matcher, nämligen:

* 17.45: Tyskland–Japan
* 19.00: Holland–Australien
* 20.50: Frankrike–Norge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.