Där åkte Sunnanå ut – igen

Piteå vann norrderbyt med 2–0, och för Sunnanå blev det återigen förlust i en ödesmatch.

Jag har flera gånger tidigare slagit fast att Sunnanå i praktiken redan är klart för nedflyttning. Det blev klart ännu en gång nu.

För med tanke på hur läget är kring nedflyttningsstrecket, där ju faktiskt även Kristianstad nu är indraget ihop med Jitex, Piteå och Mallbacken, så tippar jag att det kommer att krävas minst 18 poäng för att hänga kvar. Kanske till och med att man behöver över 20 poäng för att sluta ovanför det förhatliga strecket.

Sunnanå har tagit tre poäng på 13 matcher. Ingenting talar för att de skulle kunna ta 15–19 poäng på de nio omgångar som återstår. Framför allt inte när man hela tiden förlorar mot de lag som skulle kunna vara räddningsplankor.

För Piteå var poängen otroligt viktiga. De innebär att man passerar Mallbacken, och återigen är på säker mark. Men som sagt, det kommer att krävas minst sex poäng till för att hänga kvar. Kanske fler. Det kan faktiskt bli så att hemmamötet med just Mallbacken i näst sista omgången blir helt avgörande. Jag gissar att Piteå hoppas ha skaffat sig tillräcklig marginal redan innan den eventuella nervpärsen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.