Trevlig påsknyhet från Tv4

I dag har Tv4 meddelat den glada och positiva nyheten att man kommer att sända alla årets damallsvenska matcher, det stora flertalet kommer man att kunna se på webben på Tv4 Play Premium.

Det är förstås en stor grej för svensk damfotboll i allmänhet och damallsvenskan i synnerhet. Bra jobbat alla som varit inblandade. Men det går inte att slå sig till ro, det är nu det stora och roliga jobbet börjar. Med tv-sändningar från alla matcher borde ju möjligheterna att sälja in sporten och klubbarna öka rätt rejält.

Man presenterar för övrigt den här glada nyheten som att man är först i världen med att sända alla matcher från en damliga. Det är ju rätt, för ingen tv-kanal har tidigare ordnat sändning från alla matcher i en damfotbollsserie. Fast eftersom huvuddelen av matcherna alltså sänds som streamar är det ändå inte jättestor skillnad mot det upplägg som har funnits i NWSL under två års tid.

I USA har ju alla ligamatcher streamats och dessutom sänts gratis utan geoblockering, vilket har inneburit att även vi som varit intresserade i andra länder lätt har kunnat se alla matcher via sändningar av varierad kvalitet.
På Tv4 Play Premium lär kvaliteten vara utmärkt, men det är ju inte gratis. Fast 99 kronor i månaden får väl det här vara värt.

* I går blev Wolfsburg och Potsdam klara för den tyska cupfinalen. Jag såg delar av Potsdams 2–1-seger borta mot Frankfurt. Bernd Schröder har återigen trollat och fått ihop laget i Potsdam som inte alls behöver skämmas över den här segern. Dock ser det ut som att han snart för påbörja ett nytt lagbygge, för flera bärande spelare verkar lämna efter säsongen.

För Frankfurts del försvann chansen till en trippel. Faktum är att det mer och mer känns som att laget bara kommer att vara nära i år och att man faktiskt blir helt utan titlar. Risken är stor att man även missar höstens Champions League.

För Wolfsburg satt segern hårt åt borta mot Freiburg. Men efter förlängning och spel i numerärt överläge tog sig Nilla Fischer och de andra ett steg närmare en gyllene trippel. Se höjdpunkter från matchen här – det var flera fina mål, inte minst Anja Hegenauer:s 2-3-reducering.

* För övrigt verkar det även som att Radiosporten också kommer att sända alla årets matcher i damallsvenskan. Också det en god nyhet.

1 tanke på “Trevlig påsknyhet från Tv4

  1. En mycket oväntad nyhet att TV4 nu ska försöka visa Sverige att Damallsvenskan är mer än Rosengård och att det finns fler spelare än Marta. Även om jag inte missunnar vare sig Rosengård eller Marta uppmärksamhet så är det förstås till godo för damfotbollen som helhet om svenska folket kan ta del av alla skickliga lag och spelare som finns i serien.

    Även om det är lite surt med Premium så lär nog kvalitén vara bra och framförallt så ska man slippa reklam vilket nästan är värt priset i sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.