Det är dagen efter i Winnipeg

När man vaknade i dag kändes det verkligen som dagen efter. Gårdagens 3–3-match mot Nigeria rätade inte ut några av de frågetecken som funnits kring det svenska laget. Tvärtom väcktes i stället en hel massa nya.

Det största handlade väl om hur det är med fysiken. Den här artikeln där SOK-läkaren Bo Berglund ifrågasätter träningsnivån i landslaget är intressant.

Känslan för tillfället är långt ifrån positiv. Visst har Sverige rest sig efter misslyckade premiärer förr, men då brukar det ändå ha funnits en del positivt att ta med sig. Det positiva i går var ju att vårt lag gjorde tre mål och fick en poäng. Men oron över bristen på eget spel överskuggar tveklöst de positiva sakerna.

Det här blir inget längre inlägg. Jag skall strax åka för att se Sveriges träning och vara med på dagens presskonferens. Där skall bland annat läkaren Yelverton Tegner medverka. Det blir intressant att höra vad han säger. Det blir även spännande att se och höra hur de allmänna tongångarna går så här dagen efter.

Tyvärr krockar den svenska presskonferensen med höjdarmatchen i den här gruppomgången, Frankrike–England. Jag tror på fransk seger, men det blir inte lätt. Det engelska laget har kvalitet. I övrigt i dag skall Spanien vinna mot Costa Rica. Däremot tror jag på kryss mellan Colombia och Mexiko. Slutligen då Brasilien mot Sydkorea. Där är Brasilien favoriter, men jag skulle inte bli förvånad om koreanskorna kämpar till sig poäng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.