Nära skandinaviska storskrällar

Både Kif Örebro och LSK Kvinner var klart mycket närmare avancemang till kvartsfinal än jag hade kunnat tro. Bra jobbat av båda.

Framför allt LSK var så nära att det måste göra ont. Inte minst gör det säkert ont i flera dagar för Sherida Spitse som missade två straffar när norskorna föll på just straffar i Frankfurt. Men att vinna med 2–0 i Frankfurt – det är det inte många lag som mäktat med. Så sträck på er, LSK.

Att Kif Örebro klarade 0–0 i Paris bär också lite bragdstämpel. Men det krävdes ju seger för avancemang. Dock kan Närkelaget skryta med att man aldrig förlorat i Champions League – och att man bara släppt in ett mål. Tyvärr innebar det målet att PSG avancerade på bortamålsregeln.

Även om flera av matcherna var jämna blev det de lag jag höll som favoriter inför returen som avancerade. Alltså Wolfsburg, Lyon (Lotta Schelin blev tvåmålsskytt i kväll), Frankfurt, Barcelona, Brescia och PSG. I morgon borde Rosengård ansluta till nämnda grupp.

3 thoughts on “Nära skandinaviska storskrällar

  1. Inte för att ta nåt från Örebro men av vad jag förstod tog PSG inte ut sig i onödan och Örebro mäktade inte med att skapa nånting framåt. Att Söberg var bästa spelare i laget säger också en hel del om hur matchen måste sett ut. Med det sagt så är det förstås fortfarande jättestarkt att stå upp så bra mot ett världslag och särskilt då man själva saknade sin avstängda offensiva nyckelspelare Chukwudi.

    • Jag tror nog att PSG gav allt de hade. Det hade varit oproffsigt att agera annorlundan. Oproffsigt och riskabelt. Man utsätter ju sig för en onödig risk om man frivilligt väljer att gå in i slutminuterna och bara är ett baklängesmål från utslagning, även mot en motståndare som inte har skapat något.

      Med det sagt är det möjligt att PSG var skakat av den senaste tidens händelser i Paris. Det är också ett faktum att Örebro både hade tur och skicklighet som höll tätt. Söberg gjorde några kanonräddningar, men hade också hjälp av medspelare och målställning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.