Oj, vilken svensk drömstart

1–0 i tredje minuten – en bättre start kunde vi inte ha fått. Det var ett perfekt inlägg från Magdalena Ericsson och en lysande löpning av formstarka målskytten Lisa Dahlkvist. Däremot kan inte de norska mittbackarna vara nöjda med sitt jobb.

Även om både Caroline Graham Hansen och Ada Stolsmo Hegerberg är precis så bra som jag förväntat kändes det svenska laget ändå hyfsat stabilt i drygt 25 minuter. Sedan följde några darriga minuter där Hedvig Lindahl gjorde två fina parader. Sedan var det tryggare igen på slutet.

Efter 45 minuter har jag 3–2 i målchanser till Norge, men vi leder. Och precis lika farliga som de norska forwardsen är, lika darrigt känns det norska försvaret. Det kommer att bli en högintressant andra halvlek.

I den andra matchen står det 1–1 sedan Fabienne Humm givit Schweiz ledningen och Manon Melis kvitterat på straff.

* Tidigare i dag har Australien tagit ett litet kliv mot OS genom att vinna med 9–0 mot Vietnam. Samtidigt blev det 1–1 både mellan Japan och Sydkorea och mellan Kina och Nordkorea. Drömläge för The Matildas där alltså.

Och just nu drömläge för Sverige i Rotterdam…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.