Nyckelyta är dagens nyckelord

Den svenska startelvan har kommit, och Pia Sundhage väljer Jonna Andersson på vänsterbacken och kör som väntat med Kosovare Asllani som forward.

Det nya anfallssättet beskriver Sundhage så här:

”Nyckelyta är ett begrepp som vi lyfter fram, det vill säga det som händer framför backlinjen. … När spelaren är i nyckelytan och är rättvänd, ser målet framför sig och förhoppningsvis en massa spelare som löper förbi boll, det är då det ska hända något, det ska attackeras. Det finns alltid en risk med många spelare runt bollen att man spelar ett extrapass. Men det måste finnas en känsla av attack, som påminner om förr när vi hade kontringsspel.”

Det blir alltså till att spana efter spelarnas agerande framför backlinjen i kväll. Intressant.

Noterbart är att Stina Blackstenius är krasslig och gör Linda Sembrant, Elin Rubensson och Lotta Schelin sällskap på läktaren. Synd.

Elvan i sin helhet: Hedvig LindahlJessica Samuelsson, Nilla Fischer, Emma Berglund, Jonna AnderssonCaroline Seger, Lisa Dahlkvist, Emilia AppelqvistOlivia Schough, Kosovare Asllani, Pauline Hammarlund.

Slutligen något helt annat. Jag brukar publicera alla era kommentarer, i alla olika ämnen. Men nu har jag stoppat några om sexuell läggning. Vilken läggning olika spelare har är en privat sak som jag inte tänker avslöja i den bloggen, varje individ måste själv få välja om man vill prata om saken. Det finns områden där läggningen tydligt kan påverka det sportsliga, och sådana områden kan jag tänka mig att ta upp. Men då under stor försiktighet.

3 tankar på “Nyckelyta är dagens nyckelord

  1. intressant att hon väljer den här matchen för att fokusera på spelet framför backlinjen ?? Hon är helt enkelt okunnig när det gäller lagbygge för offensivt spel, Vi har ju hört detta förr och det går ju bra mot blåbären , sen när vi möter ett topp 10 lag , då får vi parkera bussen, nä in med en ny förbundskapten tack !

  2. Otur med så många spelare borta. Backlinjen är bra men mitfältet är för tunt. Varken Fischer eller Berglund hjälper mitfältet med speluppbyggnad utan överlag bara överlämnar bollen framåt. Sen risken är att Schough, Asllani, Hammarlund springer utan någon koppling till mitfältet. Mitt lag: backlinjen ok, sen mittfältet Seger, Dahlqvist, Appelqvist, Asllani, Jakobsson och på topp då Olivia Schough. Det är 4-5-1 ett stabilt och beprövat system. Ger även spelarna frihet och utrymme att anfalla när möjlighet finns. Defensivt sitter detta systemet bombsäkert. Men det är väl bara jag som har denna uppfattningen ! ?

  3. Pingback: Argentina, Brasilien och mer Rosengård | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.