Klart: Harder lämnar Linköping

Alldeles nyss kom nyheten som LFC-supportrarna fruktat – storstjärnan Pernille Harder lämnar den svenska mästarklubben.

Pernille Harder

Pernille Harder

Den senaste tiden har jag funderat lite över vilka klubbar som skulle kunna innebära ett lyft för Harder. Jag har kommit fram till att dagens LFC är såpass bra att det rent sportsligt bara handlar om Lyon, de två tyska toppklubbarna och möjligen även någon av toppklubbarna i USA. Ekonomiskt skulle danskan naturligtvis även kunna få bättre lön i PSG och i några engelska klubbar.

I den här artikeln bekräftar Harders agent Klaus Granlund att Lyon, Paris Saint-Germain, Wolfsburg, Bayern München, Chelsea och Manchester City visat intresse.

Lyon är bäst, det är också den klubb som borde passa Harders spelstil bäst. Jag hoppas således att vi får se den damallsvenska skyttedrottningen i den franska storklubben i vinter.

2 thoughts on “Klart: Harder lämnar Linköping

  1. Skulle nog inte säga fruktat då det var säsongens mest väntade besked. Som supporter känns det förstås tråkigt både för mitt lag men även Damallsvenskan som tappar sin bästa spelare och största profil i mina ögon. Hade gärna sett att det blivit definitivt innan matchen mot Eskilstuna då det hade varit roligt att få tacka av henne ordentligt men nu blev det som det blev.

    Ett tungt tapp förstås men för oss som följt laget i år så är det nog inte allt för sura miner då grunden redan är lagd för en bra säsong 2017 med stommen klar och två klart intressanta värvningar klara. 33 poäng är förstås inget man ersätter utan problem men med tanke på att man ju var tämligen överlägsna den gångna säsongen känns det som att man har en viss marginal för ”försämring” innan det behöver gå ut över det sportsliga resultatet.

  2. Ett helt naturligt steg att ta för en Stor Stjärna! LFC-supportrarna må gråta, men så bör man också lyckönska Pernille till en spännande fortsättning på karriären någonstans på kontinenten. ”Magic Harder” har gjort ovärderliga insatser för Linköping under nästan fem år och, som hon själv säger: ”LFC kommer alltid att vara i mitt hjärta”. Kanske detta utlovar en återkomst till Linköping om sisådär 6-7 år när Pernille är mätt på berömmelse och ära utanför Sverige?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.