Det kan bli svårt för Eskilstuna…

Inte för att man behöver vara superinsatt för att förutspå utgången i åttondelsfinalerna, men resultaten i veckans Champions Leaguespel gick ju ganska mycket som jag tippade i förra inlägget.

Tre matcher lever rejält, och det är de tre där mina odds var 60–40 eller jämnare. I övrigt har Lyon, PSG, Bayern München, Wolfsburg och egentligen även Rosengård avgjort sina matcher. Jag såg sekvenser av Rosengårds match i Prag, och kan inte säga att jag var speciellt imponerad av spelet. Fast det är ju en styrka att vinna klart även när man saknar flera nyckelspelare och inte hittar det klockrena spelet.

För Eskilstuna blev mötet med Europatoppen precis lika jobbigt som man hade kunnat ana. Kul dock med 3784 åskådare – en jättebra siffra i vinterkyla.

En formulering i TT:s artikel om Uniteds match kvalar förresten in som en kandidat till årets underdrift:

”Returen spelas i Wolfsburg nästa vecka, och Eskilstuna måste vinna med fem mål för att ta sig vidare. Det kan bli svårt.”

Ja, det kan bli svårt…

Några snygga mål har det blivit i åttondelsfinalerna. Snyggast av dem jag sett var Jennifer Hermoso:s lyftning och högervolley som gav Barca övertaget mot Twente:

Men även Vivianne Miedema visade att hon kan skjuta snygga mål:

https://twitter.com/WSUasa/status/796417109349826566

Nu en kort framåtblick. Jag kommer sannolikt att befinna mig i ”bloggskugga” i helgen så det blir tyvärr ingen större införtext på F20-VM som drar i gång på söndag morgon. För svensk del är det nyckelmatch mot Nordkorea direkt klockan 07.00 öppningsdagen – matchen tv-sänds både av Tv12 och Eurosport 1.

Nordkorea är alltid starkt på ungdomssidan, så det kommer inte att bli lätt. De har för övrigt med några av sina färska F17-världsmästare i truppen, målvakten Ok Kum-Ju och Sung Hyang-Sim. Den senare prisades som matchens lirare i tre av Nordkoreas sex matcher och blev också utnämnd till F17-VM:s näst bästa spelare.

Kollar man snabbt igenom de olika lagens trupper noteras en handfull spelare som var med sina A-landslag i OS tidigare i år. Här är några:

* Stina Blackstenius, Sverige
* Mallory Pugh, USA
* Sakina Karchaoui, Frankrike
* Deanne Rose, Kanada – som ju även var med i F17-VM nyligen.
* Jasmine Pereira, Nya Zeeland.

Tyvärr saknas några andra toppspelare som hade hållit åldern. Jag tänker bland annat på Kanadas Jessie Fleming och Tysklands Pauline Bremer. Synd även att Venezuelas supertalang Deyna Castellanos inte dubblerar. Hon gjorde för övrigt ett rätt ok volleymål i den amerikanska collegefotbollen häromveckan:

Och när jag ändå är inne på snygga skott från collegefotbollen kommer ett kraftfullt här:

I övrigt i helgen som kommer sänder DFB-tv Bayern München–Frankfurt på söndag 13.00. Det känns som helgens i särklass hetaste klubbmatch på europeisk mark.

En match som kunde ha varit het är Malmöderbyt i Svenska cupen mellan Rosengård och LB07 på söndag. Tyvärr verkar det mötet dock bli totalt iskallt. Läs mer här.

3 tankar på “Det kan bli svårt för Eskilstuna…

  1. EU-Wolfsburg, som att Malmö FF herrar skulle möta Barcelona.
    På en sida en rörligt passningsspel, på den andra stillastående och utan ide
    De tyska spelarna är så mycket mer utbildade i fotbollens alla aspekter då utgången på matchen var givet.
    Det visade sig också de skillnader mellan svensk och tysk damfotboll, som så tydligt annars syns i landslagbataljer
    Var ligger felet då? Icke utvecklad fotbollskultur eller en rigid, ensidig tanke som sätter käppar i hjulet.
    United gjorde trots allt ett mål, genom den spelaren som spelar och agerar till synes ”osvenskt” men desto mer fotbollsmässigt. Är det inte det man ska satsa på, det fotbollsmässiga?

  2. Tack för upplysningen om U20.
    Gick in på SvFF:s hemsida för att läsa på lite mer om U20-VM. Vilka lag som Sverige möter, stjärnor i mästerskapet o s v men framför allt få en lägesrapport om hur det svenska laget mår?
    De reste väl i måndags?
    En superintressant turnering som dessutom sänds i svensk TV.
    Men det var som vanligt: noll, zero, nada om det svenska VM-laget!
    Har skrivit förr om det odemokratiska Svenska Fotbollförbundet, där procentsatsen för manlig bevakning kontra kvinnlig är cirka 80-20!
    Varför ställer ingen krav på ett mer jämlik svenskt fotbollsförbund?

    ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.