Liten guide till åttondelsfinalerna i UWCL

I dag drar åttondelsfinalerna i Champions League i gång, och tyvärr spelas de i större medieskugga än på mycket länge. Vad jag kan hitta kommer inte någon av matcherna att tv-sändas i någon svensk kanal. Det är förstås vansinnigt tråkigt. Men det skall går att se de svenska lagens matcher via stream.

Kvällens matcher, med tips för dubbelmötet:

18.00 Bayern München–Rossiyanka
Tips: 95–5. Det här skall bara Bayern vinna. Den ryska ligan har tappat i slagkraft och Bayern har Vivianne Miedema i god målform. Bör bli tysk seger i båda matcherna.

18.15 Lyon–Zürich
Tips: 99,9–0,1. Lyon är många klasser bättre än Zürich och avgör sannolikt dubbelmötet redan i första halvlek. Kan bli tvåsiffrigt över två matcher.

18.30 Barcelona–Twente
Tips: 60–40. Lagen möttes även i den här omgången förra året. Då hade jag Twente som knappa favoriter, men Barca vann. Sedan dess har den spanska ligan flyttat fram sina positioner, och nu håller jag Barca som favoriter i en trots allt ganska öppen drabbning.

20.00 Manchester City–Bröndby
Tips: 60–40. Rent spelmässigt känns Kosovare Asllani:s lag klart starkare än Bröndby. Men man får inte underskatta betydelsen av den rutin av Champions Leaguespel som Bröndby besitter. Det blir viktigt för City att vinna dagens match utan att släppa in mål för att kunna åka till Danmark någorlunda avslappnad nästa vecka.

20.30 Brescia–Fortuna Hjörring
Tips: 45–55. En av de mer öppna åttondelsfinalerna. Känslan är ändå att det danska topplaget är något starkare, även om Brescia har inlett den italienska ligan starkt. Precis som Bröndby har Hjörring stor rutin av sådana här dubbelmöten, och det kan bli avgörande.

Torsdag:

09.00 Biik Kazygurt–PSG
Tips: 25–75. Kazakiskorna (heter det så?) är starka på hemmaplan och kan nog skrälla i första matchen. Men över två möten skall PSG ta hem det här.

18.30 Slavia Prag–Rosengård
Tips: 5–95. Jag kallade det drömlottning och gav Rosengård 95 procents chans att nå kvartsfinalen vid lottningen. Det får jag stå fast vid, även om Rosengård svajat lite på sistone. I Rosengård saknas Emma Berglund på grund av skada. Även Lotta Schelin riskerar att missa matchen, hon är sjuk. Matchen skall kunna gå att se här:

19.00 Eskilstuna United–Wolfsburg
Tips: 10–90. Wolfsburg har inte varit så starkt som förväntat i höst. Men tyskorna är ändå klasser bättre än ett Eskilstuna, som ju sopades av planen av Linköping i lördags. Roligt att det förväntas storpublik på Tunavallen, men de flesta lär få gå hem besvikna. Hos Wolfsburg är Lena Goessling borta, medan Anja Mittag och Sara Björk Gunnarsdottir skall vara tillbaka i spel efter att ha vilat i helgens ligamatch.

För 89 kronor kan man se matchen här.

1 thought on “Liten guide till åttondelsfinalerna i UWCL

  1. Wolfsburg var snälla mot Chelsea i returen på hemmaplan 1-1,efter att vunnit den första borta med 4-1.Man får hoppas dom är det även i returen nu mot Eskilstuna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.