Viktig värvning för Hammarby

I dag offentliggjorde Hammarby värvningen av den svenska målvakten i F20-VM, Emma Holmgren från Sirius. Det är en på många sätt spännande rekrytering.

Jag tänker förstås på att det dels är bra för Holmgren att få testas på högsta nivå. Hon är en potentiell framtida A-landslagsmålvakt. Och testas lär hon göra i ett Hammarby som får räkna med att slåss i botten av damallsvenskan nästa år.

Jag tänker även på att Stockholmsklubben behöver ha en stabil och duktig målvakt för att ha chansen att kunna hänga kvar, och Holmgren känns som en spelare som kan klara uppgiften, sin ungdom till trots.

I dag har även Kristianstad presenterat ett nyförvärv i belgiska landslagsspelaren Tine Schryvers, som har en intressant bakgrund. Huruvida det är ett bra nyförvärv eller inte återstår att se. KDFF verkar dock tro mycket på belgiskan, annars hade de knappast letat extern finansiering för värvningen.

I övrigt i dag är det tydligen Spaniens motsvarighet till första april. Tidningen AS valde att skämta om att Real Madrid skall starta damlag, och satsa 15 miljoner euro premiärsäsongen. Udda humor…

På bloggen Hattrick har dagens inlägg handlat om den ranking av världens bästa spelare som jag nämnde i mitt julinlägg. Där röstade ett antal damfotbollsexperter fram Ada Stolsmo Hegerberg till bäst i världen 2016. Personligen tycker jag att det känns som ett rätt okej val. Hegerberg är ju exempelvis den spelare som gjort flest mål av alla i Uefas turneringar under året. Som synes på länken slog hon Cristiano Ronaldo med ett måls marginal.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.