Schelin verkar ha fått ett lyft

Sverige fick en bra start på Algarve cup, genom 1–0-seger mot Australien. Jag har jobbat och bara sett fragment av matchen.

Det lilla jag såg verkar Lotta Schelin ha fått ett lyft. Det skall bli väldigt spännande att kolla in matchen och närstudera hennes insats.

När det gäller matchtröjorna med budskap hade jag missförstått det hela. Vet inte om det är jag som är trög – för jag borde ju förstått att de inte kunde spela ens en vänskapsturnering som Algarve i de där tröjorna. Men samtidigt framgick det ju inte speciellt tydligt på förbundets hemsida att det handlar om något slags försäljnings- och marknadsföringskampanj.

Jag tycker fortfarande inte att landslagsspelarna skall ha citat från politiker på sina tröjor, inte ens på träning. Men jag hade nog inte gjort någon större sak av det om jag förstått saken från början.

Tillbaka till det sportsliga. Kollar man resultaten från cuperna i Algarve, Cypern och Istria är ju kanske Spaniens seger mot Japan den mest intressanta. Spanien verkar allt starkare, är det kanske dags för spanjorskorna att skrälla till i sommarens EM?

Av svenskt EM-intresse noteras att Ryssland vann med 1–0 mot Portugal medan Italien föll med hela 3–0 mot Nordkorea. Fler tankar kring onsdagens matcher i kommande inlägg. Då är ju även matcherna i USA slut. I skrivande stund är det 1–1 mellan Frankrike och England.

3 tankar på “Schelin verkar ha fått ett lyft

  • Utas är talesperson för ett ultrakonservativt parti och därför är det inte konstigt att hon uttrycker sig så urbota fel som i artikeln. Det är så typiskt ultrakonservativa att tro att kvinnor alltid tvingas till allt, oavsett om det gäller bra budskap på tröjor eller vilka klädesplagg de har på sig. Medborgerlig Samling eller valfri islamistisk organisation spelar ingen roll då deras kvinnosyn bygger på samma nedvärderande och unkna fördomar.

   NEWSFLASH: Damlandslagets spelare ville ha budskapen på tröjorna och de fick själva välja vad som skulle stå. Kan inte ni ultrakonservativa ge *** i att försöka bestämma åt kvinnor vad de vill ?

 1. Utas resonemanget kring ”budskapen” på landslagströjor känns rimligt daremot ditt sprudlas av ideologisk blindhet och tro på att den här kampanj är det ”rätta” för alla tjejer och kvinnor, som du frikostigt, tar anspråk för.
  Utifrån budskapens innehåll då där de flesta inriktar sig och ser på tjejer som de ”svaga”, nertryckta och hjälplösa…döljer sig typisk grund för demagogi, manipulation och propaganda, som inte få förekomma i sportsammanhang..inte heller i SVFF regi
  Däremot de gestalterna budskapena är skrivna efter lever ett helt annat liv, G.Schyman gör säkert ett och annat 50.000kr 1-timme föredrag i pausen med en och annan ”big brother” uppdrag..lol
  Trovärdig, du får bedöma själv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.