Tidig ödesmatch för Rosengård

I morgon lördag klockan 15.00 är det damallsvenskt gigantmöte mellan Linköping och Rosengård. Det är förstås en match som borde ha varit tv-sänd. Men tyvärr har ingen kanal nappat på möjligheten att sända stjärnspäckade Rosengårds ödesmatch.

För även om det bara är sjätte omgången är det ju faktiskt lite av en ödesmatch för Malmölaget. Vid förlust är ju nämligen chansen till SM-guld plötsligt minimal. Då får det nästan bli 19 raka segrar under resten av serien.

LFC har ju visat styrka och jämnhet. Dessutom har man visat att man klarar av att vinna matcher även när man har flera nyckelspelare skadade. Senast besegrades ju Örebro utan forwardsessen Marija Banusic och Kristine Minde. I morgon är Banusic tillbaka, medan Minde fortfarande finns på skadelistan.

I Rosengård börjar formsvaga Anja Mittag på bänken. Annars är det mest intressanta att det blåser kring tränare Jack Majgaard Jensen igen. Marta riktade hård kritik mot honom när hon lämnade för en månad sedan. Enligt DN skall det nu finnas en djup spricka mellan tränaren och spelarna. Det blir spännande att se vart det här tar vägen.

Personligen jobbar jag i morgon, vilket gör att jag inte kommer att kunna se några matcher speciellt koncentrerat. Det innebär också att jag återigen missar Eskilstuna United när de är på besök på Västkusten. Jag har inte lyckats se Eskilstuna en enda gång sedan de gick upp i allsvenskan. Det grämer mig. Vi får se om det kan bli en utflykt till någon av deras matcher längre fram i sommar.

Det spelas ju nämligen flera intressanta matcher i morgon. Kristianstad–Hammarby är ytterligare en. Det blir spännande att se vilken reaktion Bajen får på sin skrällseger i förra omgången.

Även i elitettan är det ett intressant toppmöte i morgon 15.00. Då tar nämligen fyran AIK emot serieledande Växjö. Där får vi ytterligare en indikation på om Växjö kan jogga sig upp i allsvenskan, eller om de kommer att få jobba för det…

Innan det är läggdags några ord om helgens internationella matcher.

Den mest intressanta tog just slut. Lyon vann franska cupen efter straffläggning i finalen mot PSG. Det är en indikation på att det kanske kan bli en jämn historia i Champions Leaguefinalen. Det krävdes för övrigt åtta straffomgångar för att skilja lagen åt. Jag har inte sett matchen, och av vad jag sett på sociala medier blev det ingen speltid för Caroline Seger.

I Spanien avgörs guldstriden vid lunchtid i dag. 12.00 svensk tid är det nämligen avspark för Levante–Barcelona och Atletico Madrid–Real Sociedad. Barca måste ta fler poäng än Atletico för att vinna guldet.

På söndag 14.00 avslutas Frauen-Bundesliga. Där är den enda intressanta frågan om Bayern München klarar av att försvara andraplatsen. Man möter Essen på hemmaplan och borde kunna fixa den trepoängare som krävs.

Kanske dock att det kan vara lite oro i Bayerns trupp. Man aviserade ju nämligen i går att hela åtta spelare kommer att lämna. Känslan är att det kanske inte var helt taktiskt med en viktig match kvar på programmet.

 

2 tankar på “Tidig ödesmatch för Rosengård

  1. Det blev istället en ödesmatch för Linköping. Eventuella luftslott punkterades snabbt och nu är det pga skadeläge och stukat självförtroende ytterst kritiskt kommande två matcher – mot KGFC i DA och Djurgården i semi Svenska cupen.

    Jag tyckte du tog i när du inför serien skrev att Växjö skulle ”jogga hem” Elitettan. Du ser ut att få rätt, men ASSI som tvåa är klart sensationellt!

    • Ja, nu är det upp till bevis för LFC. Har det kommit någon mer preciserad rapport om Samuelsson? Jag har inte sett någon uppskattning av frånvaron där.

      Ännu så länge har Växjö hittat rätt joggingfart i elitettan. Vi får se om det håller hela vägen. Assi är en väldigt kul nykomling. Det blir mycket spännande att se hur de klarar de kommande matcherna mot de andra lagen på övre halvan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.