Oj vad gammal Sjögren såg ut

Jag sitter i blåsten på Sparta Stadion i Rotterdam och väntar på att kika på kvällens stormatch, Nederländerna–Danmark.

Efter att det var så varmt att man knappt kunna fungera i går känner jag nu att jag kanske borde ha tagit med mig en jacka till Holland – ja, den här matchen spelas faktiskt i just Holland. Men jackorna är kvar på hotellet.

Men den vind jag upplever är nog bara en barnlek av den storm som Martin Sjögren befinner sig i. För en stund sedan inträffade nämligen en av EM-historiens större skrällar.

Visst trodde jag att Belgien skulle skrälla till sig någon poäng i det här mästerskapet. Men att de skulle vinna med 2–0 mot Norge, och kanske skicka hem Martin Sjögren:s lag – det trodde jag inte. Speciellt inte efter att Norge spelat 1–1 mot Frankrike i genrepet.

För nu lever Norge ytterst farligt. Det är bara ett mirakel som kan rädda laget. Om jag räknat rätt skulle det miraklet innebära att Nederländerna vinner både här i kväll och mot Belgien samtidigt som Norge besegrar Danmark med minst tre måls marginal.

Det är alltså inte mycket som talar för Norge, inte minst med tanke på att norskorna hittills är mållösa i två matcher. Inte undra på att Sjögren såg väldigt gammal ut när han zoomades in i tv just efter 2–0-målet.

Det skall ju sägas direkt att Belgiens ledningsmål egentligen var offside. Men det gäller ju att ha marginalerna med sig i mästerskapet.

Nu skall jag njuta av den sköna inramningen här i Rotterdam. Vi får se om det blir något inlägg efter matchen, annars kommer det en rapport i morgon.

3 tankar på “Oj vad gammal Sjögren såg ut

  1. ”Dödens grupp” gör skäl för namnet, men få trodde nog att Norge skulle bli första och största offret. När Cayman gjorde 0-2 var det ridå för norskorna. Belgien kunde blockera Norges försök och spela på resultatet. Nu bör alla varningsflaggor vara hissade inför Sveriges match imorgon mot gruppledarna Ryssland. Till och med en poäng imorgon gör att de kan gå vidare till kvartsfinal. Det var inte helskarpt läge för Sverige mot Tyskland, men mot Ryssland är det det. Oavgjort och det krävs vinst mot Italien, vilket kan bli svettigt. Vad är oddset på 3-0 till Sverige mot Ryssland?

  2. Ja Norge har ju inget spel inget grundläggande uppbyggt spel. Passningskvaliten är för dålig. Laget vet inte hur de skall spela. Norsk fotboll har halkat eftet utveckling. Att kunna anfalla på fria ytor med boll kontroll m.m.

  3. Tror Sjögren kommer behöva några år för att avvänja Norge från den primitiva fotboll de ägnat sig åt under lång tid. Hans och Norges dilemma är samma som Sveriges nämligen att det saknas speed och skicklighet på innermittfältet. Att Andrine Hegerberg och Ingrid Schelderup startar säger rätt mycket för även om de är habila spelare så är det inget som skrämmer slag på motståndarna. Jämför med Danmark som bara var en ofattbart ineffektiv Troelsgaard ifrån att slå Nederländerna och där även reserver som mittbacken (!) Kildemoes är skickligare än Norges ordinarie alternativ på det centrala mittfältet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.