Carlsson – en bomb i Gerhardssons elva

Mia Carlsson

Den svenska startelvan har just släppts, och tio av de elva spelare jag gissade på i morse fanns med. Överraskningen var att Kristianstads Mia Carlsson tar platsen som vänsterback på Jonna Andersson:s bekostnad.

Även om Carlsson har lyfts fram i några tv-inslag under veckan har jag inte sett någon spekulation om att hon skulle vara förstaalternativet som vänsterback.

Det här valet innebär att Sverige kommer att ha ännu fler starka huvudspelare på planen. I princip är det bara Kosovare Asllani och i viss mån Jessica Samuelsson som inte är riktigt duktiga huvudspelare. Jag gissar att Peter Gerhardsson räknar med att det skall bli en hel del inlägg i kväll.

Den svenska startelvan ser alltså ut så här: Hedvig LindahlJessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Mia CarlssonFridolina Rolfö, Kosovare Asllani, Caroline Seger, Lina HurtigMarija Banusic, Stina Blackstenius. I varje fall är det de här spelarna. Vilken formation de har återstår att se…

6 tankar på “Carlsson – en bomb i Gerhardssons elva

  1. Det är den här uppställningen som gäller (källa: Magnus Wikman/SvFF):

    (4-3-3): Hedvig Lindahl – Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Mia Carlsson – Kosovare Asllani, Marija Banusic, Caroline Seger – Fridolina Rolfö, Stina Blackstenius, Lina Hurtig.

    Banusic central på mittfältet, Carlsson som vänsterback är överraskningar. Asllani, Seger defensivt mittfält.

      • 4-3-3 är en grunduppställning. Beskrivningen är tre innermittfältare och tre anfallare. Det är överraskande att Banusic går in på centralt mittfält. Gerhardsson har definitivt sett något här. Kreativt. Startelvan är komponerad efter främst roller; exakta placeringar/ansvarsområden kan se olika ut – offensivt och defensivt. Och ja, Banusic får en offensiv mittfältsroll. Spännande!

  2. Ska också sägas att Banusic spelade bakom Minde i något som såg ut som en 4-4-1-1, defensivt i stora delar mot Rosengård senast. Men som blev 4-3-3 i offensiva stötar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.