Schough in – Fischer får ledigt

Peter Gerhardsson har presenterat sin trupp till träningsmatchen mot Frankrike. Den innehåller 4,5 nya spelare, varav tre från Eskilstuna.

De helt nya är Emma Holmgren, Hanna Glas, Petra Andersson och Olivia Schough, medan Sofia Jakobsson ju var med ”för observation” i senaste truppen.

Däremot skickar Gerhardsson ner Zecira Musovic, Tove Almqvist och Mimmi Larsson i U23-landslaget. Han motiverade så här:

”Vi prioriterar att de får spela en match i U23 framför att vara med i en trupp i A-landslaget och kanske inte få speltid”

Hela U23-truppen har ni här.

Tillbaka till A-landslaget. Utöver nämnda trio som skickats ner i U23 har Nilla Fischer fått ledigt av familjeskäl. Plus att ju Jessica Samuelsson och Johanna Rytting Kaneryd är skadade.

På presskonferensen pratade Gerhardsson om att man den här gången har utgått ifrån en startelva när man tagit ut truppen. Han sa också att man kommer att ha ett mer defensivt balanserat lag, samtidigt som han vill bibehålla det aggressiva försvarsspelet och det fina passningsspelet.

Med tanke på att både Fischer och Jessica Samuelsson saknas från den elva som startade mot Ungern blir det intressant att se hur backlinjen formeras. Gissningsvis kommer en lite snabbare mittback in vid sidan av Linda Sembrant. Här står ju valet mellan Amanda Ilestedt och Emma Berglund.

Frågan är hur man löser ytterbacksfrågan. Ett alternativ är ju att Mia Carlsson flyttas över till höger och Jonna Andersson går in till vänster.

Det blir även intressant att se vilka forwards som får chansen nu när det troligtvis blir mer omställningsspel. Samtidigt som Marija Banusic är en stor tillgång vid fasta situationer kan jag tänka mig att hon får flytta på sig med tanke på att hon har sämre arbetskapacitet än konkurrenterna.

 

2 tankar på “Schough in – Fischer får ledigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.