Dennerby, U20-kval, Lotta Ökvist och Kungsbacka

Thomas Dennerby i rutschbana

Thomas Dennerby klamrar sig kvar inom damfotbollen.

Dagens svenska damfotbollsnyhet är egentligen nigeriansk. Det handlar nämligen om att Thomas Dennerby tar med sig Jörgen Petersson till Nigeria, där de skall leda damlandslaget fram över OS 2020.

Vad jag förstått är det ett något sargat och misshandlat landslag duon får ansvaret för. Ett landslag som inte lär ha spelat en enda landskamp sedan början av december 2016.

Första uppgiften för Dennerby i återuppbyggnadsprocessen handlar om kvalet till Afrikanska mästerskapen, där Nigeria går in i andra och sista kvalomgången. Man ställs mot vinnaren mellan Gambia och Burkina Faso i matcher som spelas den 2 och 10 april.

Apropå Nigeria spelar deras U20-landslag avgörande kvalmatch mot U20-VM på fredagskvällen. Då ställs man mot Sydafrika i andra mötet av två. Nigeria vann med 2–0 på bortaplan och bör ha goda möjligheter att få spela VM.

I det andra kvalmötet blev det 1–1 mellan Ghana och Kamerun i första matchen. Där har Ghana fördel av hemmaplan under fredagen.

Som nämnts pågår även U20-mästerskap i Syd- och Nordamerika. I det sydamerikanska mästerskapet har första matchen i slutspelsgruppen precis dragits i gång. Det står 3–0 till Paraguay mot Venezuela i en match som går att se här. På den länken visas för övrigt alla matcher i mästerskapet. Det är en dålig bildproduktion, men väldigt engagerade kommentatorer.

I finalgruppen spelar utöver de båda nämnda lagen även Brasilien och Colombia – de möts senare i natt. Brasilien har imponerat stort i turneringen och känns som klara favoriter att ta en VM-plats. Bland annat vann man gruppfinalen mot Venezuela med 2–0.

Den andra platsen trodde jag skulle stå mellan de båda lag som just nu är igång. Men Paraguays Albiroja, som tog full poäng i första gruppspelet, verkar vara klart vassare än Venezuela. Paraguay har bland annat vunnit med hela 6–1 mot Colombia. En seger man firade så här:

I Nordamerika spelas semifinalerna i U20-mästerskapet i morgon, då avgörs det vilka två lag som får spela i U20-VM senare i år. 20.30 börjar den första semifinalen, den mellan USA och Haiti, en match USA bör vinna rätt klart. Däremot känns det vidöppet i den andra semin, den som börjar 23.30 mellan Kanada och Mexiko. De båda semifinalerna direktsänds här.

Apropå USA verkar ligan NWSL i dag ha drabbats av ett stort bakslag. Det ser nämligen ut som att klassiska Boston Breakers tvingas dra sig ur. Boston fanns med redan i WUSA, återstartades till WPS och har varit med alla säsonger i NWSL. Sedan förra säsongen har det skrivits mycket om ägarproblem i klubben.

Nu verkar problemen ha blivit så stora att de har lett till urdragning.

Beskedet har Sverigekoppling då ju Boston Breakers är den klubb som Lotta Ökvist skrivit på för. Det här är ju förstås en otroligt dålig nyhet för henne. Inom de närmaste dagarna lär vi få veta vad som händer med Breakers spelare.

Därmed är vi tillbaka hemma på svensk mark. Där presenterade i dag Piteå att det blir den tidigare Assitränaren Fredrik Söderholm som fyller luckan efter Stellan Carlsson framöver. Det är en spännande ersättare, då Söderholm har hyllats för sitt arbete i Assi.

Spännande är även den trupp som Kungsbacka DFF i går presenterade för årets säsong i elitettan. Det är dessutom en trupp som kan komma att spetsas med Antonia Göransson.

Delvis apropå elitettan såg jag i Göteborgs-Posten att Hovås Billdal hoppas få spela i division II med sitt A-lag. Ännu så länge finns man dock bara registrerade i division IV, och det känns rätt konstigt om de skulle få en plats i tvåan.

Innan jag sätter punkt för i dag tänkte jag länka till en krönika som sannolikt kommer att ses som väldigt provocerande i Damfotbolls-Sverige.

15 tankar på “Dennerby, U20-kval, Lotta Ökvist och Kungsbacka

 1. Dennerby & Pettersson kommer inte till dukat bord precis.
  Oj, oj, oj, vilka problem där finns i Afrikas bästa landslag.
  Nigerias senaste landskamp var finalen i Afrikanska Mästerskapen i början av december när man slog Kamerun på bortaplan med 1-0.
  Sedan kom efterpelet när inte spelarna fick ut sin lovade bonus/ersättning och man strejkade och vägrade lämna ifrån sig pokalen. Det hela gick upp på regeringsnivå…som betalade ut pengar till förbundet….som inte betalade rätt utlovad summa till spelarna. Föga överraskande.
  Ser att kvalet till Nations Cup avgörs 2 och 10 april. Tror inte att de allsvenska klubbarna (Kristianstad, Eskilstuna, Vittjö) släpper spelare till dom matcherna eftersom serien börjar 14 april.
  Ej heller övriga klubbar i Europa som har nigerianska spelare.
  Inget snack om att det finns grym potential i väldigt många spelare där, men orkar Dennerby med logistiken?
  Och även om de kvalar in till VM blir de ändå alltid rankade sist eftersom de aldrig spelar landskamper.

  • Perioden 2-10 april är ett internationellt fönster, så klubbarna måste väl släppa spelarna de datumen. Men det blir inte mycket till uppladdning, och spelarna hinner ju knappast till avspark i den första matchen, om de släpps just den andre.

 2. Du skriver att den krönika i Idrottens affärer du länkar till antagligen ses som väldigt provocerande i Damfotbollssverige. Med det säger du också något om din syn på ”Damfotbollssverige” som något tämligen homogent och med en gemensam agenda. Det kan diskuteras – länge. Utifrån hur du tidigare diskuterat kring ersättningar, värdeskapande samt relationen mellan dam- och herridrott går det också att ana att du sympatiserar med krönikören i frågan. Att du länkar till den är kanske en liten ”provballong” från din sida?

  Krönikörer har som uppgift att röra om i grytan och skapa reaktioner. Det är ett sätt för media att måla med bred pensel och i starka färger (rubriken utan att själva stå för innehållet. Det brukar ofta också påpekas att det är krönikörens uppfattning som kommer till uttryck, inte publikationens officiella ståndpunkt. Lyckas Dan Persson med att röra om? Kanske…..

  Det finns en del problem med Perssons krönika. Redan i ingressen gör sig krönikören skyldig till minst ett sakfel. Wijkström är inte ordförande, utan generalsekreterare i EFD. Grälls är ordförande. Han skriver också LF ”motstridigt skatteverkets tolkning av lag” valt att sponsra Kalmarlagen med samma summa. Mig veterligen är det inte förbjudet enligt lag att sponsra. De skattetekniska konsekvenserna är en annan fråga, exempelvis om sponsringen är att se som en gåva, vilket därmed inte skulle ge avdragsrätt eller att ett värde skapats som står i relation till de pengar som LF satsat och därmed skulle kunna ge skatteavdrag. Krönikören utgår ifrån att damlaget inte kan skapa ett sådant mervärde som motiverar insatsen för LF. Den frågan är väl inte avgjord än. Sponsoravtalets formuleringar samt tillämpning och Skatteverkets tolkning är avgörande, inte en affekterad krönikör. Det skulle förvåna mig om LF, som sponsrar mängder av idrott på både dam- och herrsidan, inte vet vilka kort som ligger på bordet.

  Krönikören skriver att konsekvenserna av vad LF gör är lätta att förutse. Inte alls Persson. Han skriver också att fotbollen som helhet kommer att få lägre intäkter. Inte heller självklart. Däremot en möjlig omfördelning mellan dam- och herrfotboll. Vidare skriver han att ”relationerna” kommer att förstöras. Vilka relationer och hur då förstöras? Här framstår Perssons resonemang mest som att han ömmar för herrfotbollens intäkter.

  Eftersom annat pockar på uppmärksamhet avslutar jag tillfälligt här, men återkommer med del två under dagen!

  • Jag sympatiserar med Dan Persson i fråga om att jag tycker att elitdamfotbollen i första hand bör arbeta för att skaffa egna intäkter, och inte bara leva på herrfotbollen. Jag tycker att det är en tråkig utveckling att det snart bara är herrfotbollsklubbar i den internationella damfotbollseliten. För det är ju klubbar som inte sätter damerna först.

   Som bekant tycker jag att damfotbollen borde göra som damtennisen och damgolfen, och bilda egna förbund, så man inte hela tiden riskerar att hamna i bakvattnet.

   Däremot sympatiserar jag med Linda Wijkström i krönikans huvudfråga, den om sponsring. Jag är inte insatt i skattefrågor, men tycker att det känns väldigt konstigt att små sporter ska skatta mer för sina sponsorintäkter än stora sporter.

   Och att Persson har anmält Länsförsäkringar Kalmar till Skatteverket tror jag ses som väldigt provocerande av de allra flesta i Damfotbolls-Sverige. Vad tror du?

   Samtidigt inser jag att anmälan faktiskt kan vara bra för de små sporterna, eftersom den kan föra upp frågan på dagordningen. Vilket möjligen på sikt skulle kunna leda till en förbättring.

   • En del svar finns möjligen redan i min kommentar del två nedan.

    ”Lever” IFK Kalmar ”på herrfotbollen” om de landar ett sponsoravtal med LF Kalmar? Flera saker kan faktiskt pågå samtidigt och alla föreningar med grund i ideella krafter är vana att söka med ljus och lykta efter möjligheter till intäkter. Menar du att damfotbollen alltid och hela tiden endast ”lever på herrfotbollen” och inte skapar egna intäkter? Lever FC Rosengårds damlag på herrfotbollen? Lever Linköpings FC på herrfotbollen? Lever Kopparbergs Göteborg på herrfotbollen? Kanske är det ett nödvändigt utvecklingssteg för damfotboll att stora ”herrklubbar” startar damfotboll. Vilket nästa utvecklingssteg blir återstår att se.

    Det finns något sympatiskt i tanken att damfotboll skulle bilda eget förbund. Samtidigt skulle antagligen ett sådant försök leda till skarpa strider med nuvarande förbund. Då om inte förr skulle värdet av damfotboll bedyras. Det skulle också vara att kapitulera inför att nuvarande förbund sätter herrfotboll i första rummet.

    Visst går det att på ett allmänt plan sympatisera med en organisation som säger sig vilja tillvarata damfotbollens intressen för elitlagen. Däremot finns det anledning att ifrågasätta EFD:s nuvarande sammansättning och samröre med SvFF. Vad har EFD åstadkommit och när och hur har de kraftfullt företrätt en annan uppfattning än SvFF samt uppnått betydande resultat till gagn för de klubbar de företräder? Tyvärr framstår EFD:s strategi i sin tillämpning som att den går ut på att synas och höras mer än att åstadkomma resultat. När EFD undersöker och pekar på tittarsiffror för damfotboll i SVT uppstår frågan – och? När Wijkström nu ”jublar” över LF Kalmar och deras tilltänkta sponsring verkar det viktigt för EFD att synas och höras i sammanhanget, trots att de inte tycks haft något med saken att göra. Dimridåer, snömos och såpbubblor som avser att dölja det faktum att EFD knappast åstadkommer något av substans själva.

    Är damfotboll en av de ”små sporterna”? Är herrfotboll en av de ”stora sporterna”?

    Att frågan om sponsring för damfotboll (åter) kommer upp kan vara bra och i det avseendet kanske Dan Perssons ”anmälan” kan bidra. Det verkar dock, av hans krönika att döma, inte som att han varken tror på eller hoppas på någon förändring.

    Jag är inte övertygad om att Perssons anmälan (och krönika som helhet) ses som särskilt provocerande i Damfotbolls-Sverige. Då hade krönikan behövt vara mer fokuserad, gått på djupet i grundfrågan, visat större kunskaper och insikter om aktuellt sponsoravtal samt låtit bli att strössla med billiga poänger, men då hade väl Persson inte haft kvar jobbet som krönikör kanske. De flesta i Damfotbolls-Sverige är nog fullt upptagna med att organisera verksamheten och att skapa värde för att öka intäkterna. De flesta är nog också mer intresserade av sina egna pengar än att ”få andras”…..

    • Nej, IFK Kalmar lever inte på herrfotbollen. Det gör inga svenska damelitklubbar. Men det är inte de svenska klubbarna som driver utvecklingen inom damfotbollen längre, utan det är i stor utsträckning herrfotbollsklubbar som Lyon, PSG, Montpellier, Wolfsburg, Bayern München, Freiburg, Barcelona, Manchester City, Chelsea och Juventus.

     Klubbar där damfotbollen lever på herrfotbollspengar. För det lär ju knappast vara Bayern Münchens publiksnitt på 555 personer eller Wolfsburgs på 1516 i Frauen-Bundesliga som gör att de kan hålla så starka och breda trupper.

     Herrfotboll är den största sporten, medan damfotboll är en liten sport. Det är inte speciellt många nationer som har seriösa ligor. Och det är inte heller speciellt många länder där damlandslaget ens spelar matcher mellan mästerskapskvalen.

   • Jag tycker nog att du bytte ämne, eller åtminstone vidgade det väsentligt, lite väl smidigt nu. Mitt svar och resonemang utgick i allt väsentligt ifrån den krönika du länkat till. Den handlar om ett specifikt fall i ett svenskt sammanhang.

    Att dela in fotboll så att det å ena sidan ses som en stor sport och å andra sidan ses som en liten sport är knepigt. Jag ser det mer som att det är EN sport med samma regelverk, men vars utövare har olika ekonomiska och andra förutsättningar för att utöva sporten. Skrivsättet med stor och liten förstärker bilden av damfotboll som underordnad och som sport underlägsen herrfotboll. Hur mycket mindre är damfotboll än herrfotboll i Sverige, exempelvis i antal utövare eller licensierade spelare? Är det motiverat att här tala om stor och liten sport?

    Bra att du är med på att damfotbollen i Sverige inte ”lever” på herrfotbollen. Därmed faller också ett av krönikörens illa dolda huvudargument – att damfotbollen skulle ”ta pengar” från herrfotbollen och ”förstöra relationerna”.

    När det gäller damfotboll globalt och i Europa så finns det mycket att diskutera. Det är inte självklart att det är samma sak att ha stora ekonomiska resurser och att ”driva utvecklingen”, men om vi ändå antar det så kommer väl detta damfotbollen till del oavsett vem eller vilka som står bakom. Om det vore så att damfotbollen inte var värdeskapande alls, eller i ytterst liten utsträckning, varför skulle då storklubbar alls bry sig? Sedan kan man diskutera vari detta värdeskapande består. Till sist och med återknytning till andra stycket: det går faktiskt att se det som att Lyon, Wolfsburg och andra klubbar har FOTBOLL på sitt program, inte i första hand dam- och herrfotboll. Det är lätt att klandra europeiska storklubbar när de går in i damfotboll, men de skulle i varje fall inte låta växelpengar som 200 000 avgöra damlagets möjlighet till framgång, eller vad säger ni i Hammarby? Namnet betyder något, eller inte?

    • Håller med om att fotboll i grunden är en sport. Men samtidigt brukar ju damspelarna själva vara snabba på att säga att herr- och damfotboll är två olika sporter, som inte skall jämföras.

     När flera olika verksamheter ryms inom samma organisation kommer det alltid att finnas diskussioner om fördelning av medel. Den frågan kommer upp flera gånger årligen även inom fotbollen, inte minst i samband med Champions League, där damfotbollsklubbarna gärna vill jämföra sina intäkter med herrfotbollsklubbarnas. Men utan att veta säkert antar jag att damfotbollen trots allt drar ekonomisk nytta av att ligga kvar inom Fifa och Uefa, för annars borde man ju snabbast möjligt bryta sig ur och skapa egna förbund.

     Frågan om vilka värden de internationella storklubbar som satsar på damfotboll är ute efter är intressant. I det här skedet lär det knappast vara av ekonomiska värden. Det finns inga pengar att tjäna på en sport som folk inte är beredde att betala för att se. Jag tror mest att det handlar om goodwill, och kanske också om att klubbledarna skall kunna se sina egna döttrar i ögonen.

     Men de franska tv-avtalen är en lovande sak för damfotbollen. Intresset för Portland Thorns en annan. Det kanske på sikt kan gå att få en ekonomisk uppsida vid investering i damfotboll?

   • EN och samma sport, absolut och givetvis. Sedan lever damfotbollens ”storklubbar” (avdelningar) på kontinenten och i England definitivt på herravdelningen i respektive fall (både som namn och som ekonomi) – annars skulle de inte har råd att köpa loss halva LFC. Så det måste Rydén få rätt i, precis som jag delar hans mening att damavdelningarna lär komma i och förbli i skymundan; det hade varit bättre med enskilda damklubbar – men nu blir det inte så, utvecklingen har tagit ett annat språng.

   • Om damspelare är snabba att påpeka att dam- och herrfotboll är två olika sporter och inte ska jämföras uppstår frågan om vad de menar med detta. Självfallet måste alla som tycker det ena eller andra hålla sig till en hyggligt intellektuellt hederlig och konsekvent argumentation. Det går inte att säga än det ena, än det andra bara för att det passar för stunden. Jag kan förstå att en del hävdar att det är olika, men då kanske det handlar mer om att förutsättningarna är olika i utövandet. Jag har svårt att tro att någon damspelare (eller någon annan) på ett seriöst sätt kan argumentera för att det är två olika sporter.

    När det gäller organisatoriska frågor och tillhörighet till en paraplyorganisation som UEFA eller FIFA (det ena utan det andra går ju inte i Europa) finns många knäckfrågor. Det kan vara så att det inte finns en samlad kunskap om och analys kring vad det skulle innebära att bryta sig ur UEFA/FIFA. Vilken organisation skulle stå för en sådan analys? En annan och närbesläktad del är att det inte finns något alternativ att ta ställning till. Det vore antagligen en gigantisk uppgift att genomföra en sådan analys och utarbeta ett trovärdigt alternativ för damfotbollen. Dessutom skulle detta antagligen behöva backas upp av en mycket stark finansiär, särskilt i ett ”kuvös”-stadium. Det går väl också att räkna med att UEFA/FIFA skulle aktivera motståndsstrategier och så kraftiga negativa sanktioner de mäktar med för att knäcka en sådan utbrytning.

    Ja, varför internationella storklubbar satsar på damfotboll är en intressant fråga. Du har nog rätt i att det handlar om ”goodwill” i många fall. I det begreppet kan man lägga in mycket förstås. Om man ser klubbarna som organisationer vilka som helst kan det också handla om mer rationella och företagsmässiga kalkyler, exempelvis värdet av att ha damfotboll på programmet för att locka kvinnlig publik, inte nödvändigtvis till damfotbollen utan till herrfotbollen. Även kvinnor har ju pengar att spendera, eller hur? Sedan ska man inte heller bortse från att en titel alltid är en titel och så länge det går att med stor sannolikhet vinna sådana är det en billig penning att satsa på damfotboll. Det kan alltså faktiskt finnas sportsliga motiv, även om det är uppblandade med opportunistiska motiv. En tredje variant är att det handlar om vem men vill vara i ett större samhälleligt sammanhang, vilket bland annat visar sig i så kallade CSR-projekt. Förutom dessa finns också möjligheten med ideologiska (jämställdhets-) motiv. Inte omöjligt att det är något slags blandningsförhållande mellan dessa och med ytterligare varianter.

    Ja, ett och annat tecken för damfotbollens bärighet finns. Du nämner några. Vi vet ju aldrig hur det skulle varit om inte internationella storklubbar satsat på damfotboll. Det kan aldrig bli ogjort och det finns inget direkt jämförbart. Men visst vore det intressant om några av de mer kapitalstarka – hmmm – herrfotbollsklubbarna i Sverige satsade rejält och långsiktigt på damfotboll. Då skulle organisationsinterna fördelningsprocesser ställas på sin spets och både mer och mindre ädla motiv och ståndpunkter komma i dager. Nu ligger sådant istället och bubblar under ytan. Ledande företrädare vet naturligtvis om detta, men det kanske vore ”självmord” att ens väcka en sådan tanke i dessa klubbar….?

    Jag tror inte att damfotbollen nått det sista utvecklingsstadiet när det gäller det organisatoriska eller det sportsliga, lika lite som någon annan del av samhället. I det finns kanske viss förtröstan…..

   • Rydén, det är inte det som damspelare är snabba på att hävda – det ÄR samma sport, givetvis – utan det att jämföra damer rakt av med herrar vad gäller kunnande, avhålla sig från idiotiska jämförelser med Messi o sånt. Och de gör det med rätta, tycker jag. Se det som olika klubbar, serier, turneringar osv; det är olika tävlingar, helt enkelt. Personligen tycker jag det lokala perspektivet måste finnas med (som i Linköpings fall där det ”bästa” och mest framgångsrika laget heter LFC). Vore jag dock född och uppvuxen i Barcelona hade jag med all säkerhet lagt min tid och känsla på herrarnas A-lag, eller möjligen U19-laget – om jag nu höll på Barca. Inte damlaget. Och just därför är det olyckligt med damavdelningarna i just storklubbar och inte i de städer som inte har storklubbar; alltså, egna och specifika damklubbar. Det är inte heller bra att de köper upp t.ex. LFC (och andra trupper) med pengar som till stor del kommer frän herravdelningen, det främsta representationslaget i respektive klubb.

    Men, men… det kan bli bra också, med damfotbollen; den går framåt, helt klart. Så ingen idé att beklaga sig. Ändå.

   • Observer, fin ingång till att fundera kring varför storklubbarna inser ett värde i damfotbollssektioner, i dina tre versioner. Jag tro också på ett blandförhållande, samt något olika bevekelsegrunder i de olika klubbarna/länderna. Vill också konstatera att det verkligen existerar ett värde – gott så.

  • Jag är inte heller insatt i skattelagstiftning men tycker det verkar väldigt snett att det skall sitta en offentlig tjänsteman på en myndighet och bedöma hur mycket sponsring är värd och därmed avdragsgillt. Att sponsra damfotboll (eller en liten idrott) kan ju skapa helt andra typer av värden än att sponsra herrfotboll och om nu detta blir ett debattämne tror jag LF kan få mycket sympati (=värde).

   Tycker för övrigt att det är mycket bra att stora klubbar satsar på damfotboll. Jag tror det är kommersiellt betingat av att de ser en utveckling som håller på att hända. Det är alltså en investering – man satsar mycket pengar nu, som i och för sig kommer från herrfotbollen och man får inte tillbaka dem omedelbart. Man gör det för att få tillbaka mer i framtiden.

 3. Här fortsätter del två av min kommentar från kl 09.41. Först en rättelse. I andra stycket ska andra meningen lyda: Det är ett sätt för media att måla med bred pensel och i starka färger (rubriken är ett exempel på det), utan att själva stå för innehållet.

  Krönikören skriver att vägen till att öka intäkter för damfotbollen är ”ganska enkel”. Minst sagt intressant uttalande. Om det är så, varför alls diskutera frågan och varför har det inte redan gjorts? Han talar också om att sänka ”spelarnas andel av klubbarnas omsättning” för att få resurser att arbeta med mer värdeskapande. Först därefter kan spelarlöner höjas. Sedan klämmer han i med att det verkar enklare att ”ta andras pengar”. Menar han att sponsringen är ett nollsummespel där det finns en bestämd summa pengar som kan fördelas mellan dam- och herrfotboll? Eller är han bara allmänt rädd för minskade resurser till herrfotbollen? Är det så herrfotbollen gjort – sänka löner för att sedan höja? Blir damfotbollen i elitnivå (med tanke på det som framförs om IFK Kalmar) mer attraktiv av att spelarna får lägre ersättning? Ger det mer ”värdeskapande”?

  Så här dags i krönikan tycker Persson att det är lämpligt att attackera EFD:s argumentation för bristande ”intellektuell stringens”. Jojo Persson – du verkar inte ha särskilt mycket att tillföra själv på den punkten. Särskilt inte som du tycker du behöver påtala vilken fin människa du är som arbetar mot hedersförtryck. Dina sakargument blir inte starkare för det, snarare tvärtom.

  I stycket med rubriken ”Killar får mer” studsar krönikören mellan allt från ideell idrott till Manchester U till värjfäktare. Det vore, fortfarande med IFK Kalmar som exempel, mer värdefullt att få reda på hur han ser på den klubben – är det en ideell verksamhet eller en professionell? Eller ett mellanting beroende av hur man definierar ”professionell”? De flesta (alla?) klubbar i DA är trots allt ideella föreningar som ändå avlönar spelare. Strax därefter sätter Persson likhetstecken mellan jämställdhet och lika illa. Jämställdhet och lika illa är inte samma sak. Det borde Persson med sina påstådda meriter inom jämställdhetsarbete ha förstått.

  Krönikören skruvar upp tonläget ytterligare i slutet av texten. Det verkar inte ens föresvävat honom att LF Kalmar är väl medvetna om vilka kort de har att spela med, liksom om skattelagstiftning och Skatteverkets tolkningar. Det verkar inte heller föresvävat honom att LF Kalmar kanske tycker att mervärdet av att sponsra IFK Kalmar är värt pengarna utan skatteavdragsrätt och att deras kunder och ägare är med på noterna?

  Persson av slutar med en billig poäng för att understryka sin handlingskraft – han ANMÄLER LF Kalmar! Ojojojoj, vilken dramatik! Anmäler pekar på att ett brott begåtts, vilket inte alls verkar stämma.

  Astrid Lindgren lär ha sagt ungefär följande om en text: Den ska vara som en gädda – spetsig i början, matig i mitten och snärtig i slutet. Ett tips i all vänlighet till krönikör Persson. Visserligen luktade hans krönika fisk, men mer som en slemmig ål…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.