Vilka kan bli bäst?

Utöver att Julia Spetsmark har skrivit på för Djurgården har vi i dag även fått veta att Linköping tänker värva två nya forwards, att Lina Hurtig är redo för spel igen samt att Izzy Christiansen nu är klar för Lyon.

I dag verkar det även som att Sunderlands tvångsnedflyttning två divisioner har blivit officiell. Klubben har överklagat, men är nu

I morgon skall vi få veta vilka tio spelare och tränare som kan vinna Fifas pris som världens bästa spelare säsongen 2017/18. I fjol avslutade ju Fifa samarbetet med France Football och slutade att dela ut Ballon d’Or. Istället införde man ett helt eget pris som man kallar The Best.

Samtidigt gick man ifrån att kora världens bästa spelare under ett kalenderår till att prisa under en höst/vår-säsong.

Den säsong som nu skall bedömas har det inte avgjorts något världsomspännande mästerskap, vilket försvårar arbetet. Däremot har det varit mästerskap i Asien och Sydamerika. Sannolikt kommer det dock inte att påverka nomineringarna speciellt mycket, det enda världsdelsmästerskap som brukar påverka de här priserna är ju EM, något man kan fundera rätt mycket över. Det är ju knappast så att Europa har dominerat internationell damfotboll de senaste tio åren.

Kollar man finallagen i de fem världsomspännande mästerskap som avgjorts de senaste tio åren har ju faktiskt Nordamerika och Asien haft större representation än Europa.

OS 2008: USA–Brasilien
VM 2011: Japan–USA
OS 2012: USA–Japan
VM 2015: USA–Japan
OS 2016: Tyskland–Sverige

Vilka tio spelare blir det då? Det känns faktiskt väldigt svårt den här gången. Men efter lite funderingar under eftermiddagen har jag satt ihop följande gissning:
* Lucy Bronze
* Wendie Renard
* Lieke Martens
* Pernille Harder
* Ada Hegerberg
* Sam Kerr
* Dzsenifer Marozsan
* Marta
* Alex Morgan
* Eugenie Le Sommer

Jag är dock rädd att Deyna Castellanos återigen kommer att ta sig in på listan. Det rimliga är ju även att Japan, som vann det Asiatiska mästerskapet, skulle få med någon, men jag tror tyvärr inte det. I första hand borde det väl vara Mana Iwabuchi, som utsågs till turneringens bästa spelare. Jag hade plockat in henne istället för Le Sommer.

4 tankar på “Vilka kan bli bäst?

 1. Spännande att se vilka forwards Linköping är på jakt efter. Känns ju som ett bra tillfälle för spelare att ta klivet till Linköping nu då det ekar rätt tomt om anfallare i laget. Chans till speltid känns ju rätt stor.
  Om de inte värvar över någon spelare från ett annat allsvenskt lag så vore ju Jenny Hjohlman ett intressant namn då hon tidigare gjort det väldigt bra tillsammans med just Lina Hurtig. En liten chansning men den skulle ju kunna bli riktigt bra. Vad tror ni om det?

  Andra (svenska) spelare jag skulle kolla läget med är Anvegård, Kullashi, Larsson och självklart Blackstenius då.

  Har inte så bra koll på utländska spelare men kan ju hända det blir så också 🙂

  • Anna Anvegårds och Mimmi Larssons signaturer på LFC-kontrakt skulle förstås sitta bra, men det är närmast utopiskt, åtminstone för tillfället. Dels tror jag att båda trivs bra i sina nuvarande klubbar, dels skulle det bli både knepigt och dyrt(?) att lösa ut dem från Växjö och Eskilstuna. Utlandsäventyr lockar nog mer när damerna ifråga är klara med Damallsvenskan för denna gång.

  • ”……så vore ju Jenny Hjohlman ett intressant namn då hon tidigare gjort det väldigt bra tillsammans med just Lina Hurtig.”————–fungerade bra med de 2 säger du; Umeå åkte ju ur DA med denna duo eller har jag fel… undrar hur skulle kunna gå för Umeå om de 2 visade sig spelat dåligt..lol

   • Ja Umeå åkte ju ut sista året de båda var i klubben, men de spelade ju knappt ihop pga av skador. Rätt tunn trupp och understöd som inte går att jämföra med de första åren de spelade tillsammans, då båda faktiskt spelade in sig i landslaget. Tycker hon vore som en liten joker om man skulle plocka tillbaka henne till DA. Känns väl ungefär som en liknande värvning som Spetsmark till Djurgården. Jag hoppas på henne. Riktigt snabb och målfarlig då hon är i rätt miljö och i form.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.