Spetsmark till Djurgården

Julia Spetsmark

Då var det klart med ny klubbadress för Julia Spetsmark. Man har förstått ett tag att den snabba kantspelaren skulle lämna Manchester City. Nu står det klart att hon fortsätter karriären i Djurgården.

Utifrån pressmeddelandet på hemsidan verkar det handla om en ett korttidskontrakt under hösten. Under sommarfönstret har Djurgården nu adderat Spetsmark samt Sherifatu Sumaila och Maddie Bauer medan man har tappat Petronella Ekroth till Juventus.

Även om Sumaila och Bauer känns som frågetecken måste man väl nu säga att Djurgården ändå ligger på plus under sommaren.

Med tanke på alla skador som Djurgården drabbats av under våren, bland annat på nyckelspelare som Malin Diaz och Ingrid Ryland, behöver nog Stockholmsklubben skaffa sig en bred trupp inför hösten. Laget ligger ju bara en poäng över nedflyttningsstrecket i den damallsvenska halvtidsvilan.

För övrigt har jag dålig koll på statusen på de skadade Djurgårdsspelarna. Jag har läst att Diaz troligen blir borta hela säsongen. Hur det ser ut med övriga vet jag däremot inte. Någon som har bättre koll?

2 tankar på “Spetsmark till Djurgården

  1. Det är nog en bra lösning för Spetsmark att återvända till DA och få speltid samt kanske kunna konkurrera om en landslagsplats igen. Kort kontrakt indikerar väl att hon antingen vill utomlands igen eller ”byta upp sig” i DA till nästa säsong.

    Värvningen till MC verkade litet märklig från början och väcker en del frågor kring om och när en spelare ska ta steget till spel i utlandet och kanske särskilt till en högprofilerad klubb. Blir spelare smickrade för lätt av olika anbud? Driver agenter på utan att alltid ha spelarens bästa för ögonen? Är utlandsspel så attraktivt som ”äventyr” och (livs-)erfarenhet att det är värt mödan även med lite speltid? Hur förs diskussionerna mellan klubbarna och spelarna kring förutsättningar att få spela?

    Schelin, Fischer och möjligen Öhrström är några av rätt få svenska spelare som kan sägas ha lyckats riktigt väl utomlands. Nej, jag har inte glömt Seger, Asllani med flera med där är nog bilden mer blandad totalt sett. För sådana som Samuelsson, Rolfö, Eriksson och Blackstenius har vi knappast facit ännu.

  2. Platsen över Kalmar kan bli rafflande. Minst 4 till 5 lag som är inblandande. Känns lite sådär att lagen kan värva i halvtid. Det är väl omöjligt att tippa vilket lag förutom Kalmar ( men man vet inte) som åker ur. Hoppas VM gett lite influenser om teknik och bollkontroll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.